Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Witte chocolade truffels (verschillende smaken)

Recept; Witte chocolade truffels (verschillende smaken)
Het is zondag en daarom weer tijd voor een nieuw recept! En ben jij ook zo dol op slagroom truffels? Dan is dit recept zeker iets voor jou! Ik heb voor witte chocolade gekozen, omdat dat een lekkere zoete smaak geeft en ze zijn echt ontzettend lekker... ik maakte een schaal vol en iedereen at mee, ik deelde ze uit en ze waren zo op, een echte aanrader dus!

Dit heb je nodig (voor ongeveer 36 truffels)

- 150 ml slagroom
- 400 gram witte chocolade 
- 50 gram roomboter 

Toppings zoals;
- cacao
- koekjes naar keuze
- hagelslag
- zoute pretzels 
- nootjes naar keuze 

Zo maak je ze;

- Zet een pannetje op het vuur en laat de boter smelten, voeg ook meteen de slagroom toe. Haal het pannetje van het vuur als de boter goed gesmolten is (let op; zet op laag vuur, de slagroom mag niet koken) 
- Hak de chocolade in stukjes (of gebruik chocoladedruppels) en doe de chocolade in een schaal die warm kan worden

Recept; Witte chocolade truffels (verschillende smaken)

- Schenk de gesmolten boter en de slagroom bij de chocolade, laat even staan en roer daarna door totdat de chocolade helemaal gesmolten is

- Dek de schaal af en zet 1,5 uur in de koelkast om op te stijven

- Maak nu alvast je toppings klaar. Zet verschillende schaaltjes klaar met bijvoorbeeld hagelslag, cacao, stukjes koek, nootjes etc. Kies de smaken die jij het lekkerste vindt!

- Haal het chocolademengsel uit de koelkast en schep hier bolletjes van. Je kunt ook met je handen bolletjes rollen, maar dan wordt het sneller een knoeiboel, omdat het mengsel smelt door de warmte van je handen. Het is dus handiger om hier 2 lepels voor te gebruiken. Maak mooie bolletjes en zet ze even 5 minuten terug in de koelkast

- Rol de bolletjes nu door de toppings, zorg dat ze een mooi laagje hebben en leg ze op een schaal weer terug in de koelkast

- Na een kwartiertje wachten is het proeven geblazen... Eet smakelijk!


Deze truffels zijn erg makkelijk om te maken en vallen bij velen in de smaak. Ik kan je dus zeker aanraden om ze ook uit te delen en daarna alle complimenten in ontvangst te nemen ;)


Maak ook eens; 's mores uit de oven

Onze week: Winkelen, een ongeluk, een run en de winter Efteling
door Doortje 16 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
Show More