Recept; Stoofpeertjes

De herfst is toch echt het ideale seizoen voor stoofpeertjes! Wij zijn er dol op en ik maakte ze ook dit jaar weer zelf. Het makkelijke recept deel ik vandaag met jullie!
Wat heb je nodig, voor ongeveer 4 personen?!
* Stoofperen, ongeveer 8 stuks (Kijk even goed naar de grootte, heb je kleintjes, dan neem je er uiteraard meer)
* 150 gram suiker
* 2 eetlepels citroensap
* kaneelstokje of een theelepel kaneelpoeder
* 4 kruidnagels
* vanillestokje of een scheutje vanille essence
* Een glas rode wijn (wil je ze zonder alcohol maken, dan kun je bessen of druivensap gebruiken)
Wat moet je doen?!
* Schil de peertjes en snijd ze in kwarten (je kunt ze ook heel laten als je dat mooier vindt)
* Doe de peertjes in een stoofpan
en voeg 500 ml water toe, schenk daarna de rode wijn erbij, de peertjes moeten nu net onderstaan.
* Laat de suiker oplossen en doe het citroensap erbij
* Voeg de kaneel, kruidnagels en vanille toe en breng aan de kook
* Laat de peertjes op zacht vuur in ongeveer 3 uur stoven. (kijk regelmatig of je misschien vocht moet toevoegen)
* Je kunt de peertjes ook in bijvoorbeeld een hooimadam garen, ik heb er zelf 1 en dat is echt ideaal!
En zo makkelijk maak je stoofpeertjes. Ze zijn heerlijk, ook als toetje met bijvoorbeeld een bolletje vanille of kaneelijs.
Eet smakelijk!
Ga jij ze ook maken? Tag ons op Instagram!
(vinden we leuk) :)