Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Sinterklaas chocolade reep

Recept; Sinterklaas chocolade reep

Het heerlijk avondje is bijna gekomen en daarom delen we vandaag weer een nieuw recept! Je kunt deze chocolade reep ook gemakkelijk in stukken breken en cadeau doen, of je maakt de chocolade voor pakjesavond om lekker op tafel te zetten en van te snoepen naast de kruidnootjes, taai taai en pepernoten. 


De chocolade reep is makkelijk om te maken en super lekker! Laten we snel beginnen;


Dit heb je nodig voor een Sinterklaas chocolade reep; 


- 300 gram melk chocolade 

(250 gram smelt je eerst, daarna roer je de overgebleven 50 gram erdoorheen) 

- 100 gram witte chocolade

- 50-75 gram Sinterklaas snoepgoed 

- bakplaat met bakpapier (let erop dat de plaat in de koelkast past) 


Zo maak je een Sinterklaas chocolade reep;


- Breek 250 gram melk chocolade in stukjes en smelt in de magnetron. Zet de magnetron steeds voor 30 seconden aan en roer door, totdat de chocolade mooi gesmolten is.

- Breek daarna de witte chocolade in stukjes en smelt ook

- Als de melk chocolade gesmolten is, roer er dan de overgebleven 50 gram melk chocolade doorheen. Dit doe je om de chocolade een beetje af te koelen, zo heeft je reep straks een mooie glans en breekt hij mooi als je hem in stukken breekt. (De bekende chocolade “knak”)

- Bekleed je bakplaat met bakpapier en spreid de melk chocolade erover uit

- Voeg daarna de witte chocolade toe, steeds een lepel, dan gaat het helemaal goed

- Neem een sate prikker en maak een mooi patroon in de chocolade 

- Versier de chocolade reep nu met het Sinterklaas snoepgoed. Dat kan van alles zijn; kruidnoten en snoepjes.

- Zet de chocolade reep minimaal 8 uur in de koelkast om helemaal goed hard te worden

- Breek de chocolade in stukken en geef cadeau in een mooi cellofaan of geniet er zelf van! 


Eet smakelijk! 


Vergeet ook niet om onze andere recepten eens uit te proberen. Voor Sinterklaas maakten wij bijvoorbeeld eerder al eens fudge met kruidnoten


In de onderstaande video kun je zien hoe wij de chocolade reep maakten; 

Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
3 lekkere recepten voor pakjesavond
door Doortje 29 november 2025
Wij delen 3 heerlijke en verrassende recepten voor Sinterklaasavond
Show More