Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Zorgverzekeringen vergelijken; Hier moet je op letten

Zorgverzekeringen vergelijken; Hier moet je op letten

Het jaar is bijna voorbij en dat betekent dat het belangrijk is om je weer eens te verdiepen in je zorgverzekering; Kun je besparen? Wat ga je betalen en waarvoor ben je eigenlijk verzekerd? Het is een ideaal klusje om de komende weken op te pakken, zodat je zeker weet dat je in 2023 niet teveel betaald en goed verzekerd bent. 


Je zorgpolis vergelijken is, als je er even voor gaat zitten, zo gedaan. Vandaag vertellen we je waar je op moet letten om de beste zorgverzekering te vinden. 


Wat wil je allemaal verzekeren? 


Eerst moet je bedenken wat je allemaal wilt verzekeren. Een zorgverzekering is daarom ook heel persoonlijk. Heb je een partner? Dan ben je vaak samen verzekerd, maar dat betekent niet dat je dezelfde verzekering hebt. Misschien heb jij zelf fysiotherapie nodig en je partner juist weer een brillenvergoeding. Maak een lijstje van alles wat je wilt verzekeren, zodat je goed kunt vergelijken. 


Het eigen risico


Door je eigen risico te verhogen kun je besparen op je premie, maar check vooral even of dit verstandig is. Kom je vaak bij de huisarts of ben je chronisch ziek? Dan gaat je eigen risico misschien snel. Heb je bijna nooit zorg nodig, dan kan het interessant zijn om je eigen risico te verhogen, maar doe dit alleen als je een buffer achter de hand hebt. Mocht er dan toch iets gebeuren, dan kun je het hogere eigen risico gemakkelijk betalen. 


Aanvullende verzekeringen 


Een aanvullende verzekering kan interessant zijn bij hoge zorgkosten, maar reken ook even goed uit of dit wel rendabel is. Bij bijvoorbeeld een tand verzekering krijg je vaak maar een gedeelte vergoedt. Dat kan betekenen dat je meer premie betaald dan je vergoeding kunt krijgen of dat het bijna niets scheelt, kijk dit dus goed na. 


Kijk waar je terecht kunt 


Zorgverzekeraars sluiten contracten af met zorgverleners. Kijk even goed of je eigen huisarts en bijvoorbeeld het dichtstbijzijnde ziekenhuis hierbij horen. Het zou vervelend zijn als je ver moet reizen om zorg te krijgen die je nodig hebt omdat je zorgverzekeraar nou net geen contract heeft afgesloten met het ziekenhuis in de buurt. 


De duurste is niet altijd de beste 


Bekijk welke zorgverzekeraar bij je past, dit hoeft echt niet de duurste te zijn. Vaak kun je prima met een goedkopere verzekeraar, die ook contracten heeft met veel zorgverleners het jaar door. Vergelijk en stap over als je dat wilt. Regel dat het liefst voor 1 Januari, dan ben je mooi op tijd. 


Check je huidige zorgverzekeraar


Als het goed is, heb je van je huidige zorgverzekeraar de premie van je zorgverzekering 2023 al ontvangen. Als je daar blij mee bent en van plan bent om te blijven bij je zorgverzekeraar, vergeet dan niet om even te checken of de vergoedingen die je nodig hebt wel hetzelfde blijven. Het kan zomaar zijn dat je dit jaar nog fysiotherapie vergoedt krijgt, maar dat daar volgend jaar een maximaal aantal behandelingen aan vast zit. Het kan ieder jaar veranderen, dus dan kan het zomaar veel interessanter zijn om wel over te stappen. 


Zoek naar korting


De zorgpremie stijgt en het is best een flink bedrag iedere maand. Je kunt korting krijgen door je eigen risico te verhogen (maar doe dat natuurlijk alleen als je een buffer hebt). Je kunt ook vaak korting krijgen door je premie per kwartaal, half jaar of per jaar te betalen. Dat is vaak niet een heel hoog bedrag, maar waarschijnlijk nog steeds meer dan je aan rente krijgt op je spaarrekening. 


Dus ga er eens goed voor zitten. Overstappen is vaak zo gedaan en als je je er even in verdiept, dan weet je zeker dat je volgend jaar goed verzekerd bent. Succes! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: