Recept; Dubbele chocolade muffins

Chocolade, wie houdt er niet van? Jullie weten inmiddels wel dat wij er allemaal dol op zijn. Afgelopen week besloten wij om weer lekker te gaan bakken... deze keer dubbele chocolade muffins. Muffins met heel veel chocolade en dat proef je goed! Deze muffins zijn leuk om met de kinderen te maken en geloof mij; je krijgt er geen spijt van. Ik deel vandaag het makkelijke recept met je;
Dit heb je nodig voor 12 dubbele chocolade muffins;
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 250 ml slagroom
- 120 gram suiker
- 2 eieren
- 200 gram witte chocolade
- 200 gram melk chocolade
- 2 theelepels vanille
- 2 theelepels kaneel
Zo maak je de dubbele chocolade muffins;
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Snijd de repen chocolade in stukjes
- Doe het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in de kom, meng door elkaar
- Voeg de suiker en de slagroom toe en mix door elkaar
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg het tweede ei toe als het eerste is opgenomen in het beslag
- Nu mag de vanille en de kaneel erbij, deze smaken proef je goed terug en passen goed bij de chocolade
- Als laatst mag alle chocolade erbij, dat lijkt veel (is het ook) maar daarom zijn het ook dubbele chocolade muffins! Zorg dat je grote en kleinere stukjes hebt en roer ze goed door het beslag, zodat alles mooi verdeeld is.
- Schep het beslag in een muffin vorm, heb je geen vorm staan, dan kun je ook cupcake vormpjes gebruiken
- Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin af
De muffins waren erg lekker. De grotere stukken chocolade blijven heel en de kleinere stukjes smelten in het beslag weg. Vergeet ook niet om eens onze andere recepten uit te proberen!
Eet smakelijk!
In de onderstaande video kun je ook zien hoe wij deze muffins hebben gemaakt :)