Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

3 redenen om te kiezen voor babykleding van biologisch katoen

Babykleding van biologisch katoen

Ouders zijn dol op kinderkleding, want wat is er nu schattiger? De keuze aan modellen is zo groot, dat je makkelijk ten prooi valt aan de verleiding om kinderkleding in alle kleuren en patronen te kopen.


Het belangrijkste waarmee je rekening moet houden, is echter het materiaal waarvan de kleding is gemaakt. Het laatste wat je wilt is dat je investeert in prachtige kleding, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat deze van materiaal van slechte kwaliteit is gemaakt. Dit soort kleding voelt onprettig aan op de huid of irriteert zelfs. iELM, het meest geliefde kledingmerk voor de kleintjes, geeft je 3 redenen om te kiezen voor kinderkleding van biologisch katoen, zodat alle kleding goed gemaakt en comfortabel voor je kind is:


Het materiaal is comfortabel en duurzaam


Kinderen hebben de juiste kleren nodig voor hun bezigheden. Kleding die comfortabel en licht is, en de kleintjes wat bewegingsvrijheid biedt. Ongeacht het seizoen moet aan deze criteria voldaan worden. Kinderen spelen tenslotte in alle weersomstandigheden buiten.


Let ook op de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal. Kleding slijt tijdens activiteiten en spelletjes, dus het is goed om te weten dat katoen een duurzaam materiaal is. Zelfs na lang dragen verliest het niet zijn eigenschappen of elasticiteit.

Daardoor gaat de kinderkleding die jij als ouder en je kleintje zo mooi vinden, langer mee en kun je er samen meer mooie momenten mee beleven.


Het materiaal is hypoallergeen en behandeld zonder schadelijke stoffen


De gezondheid van kleintjes kan worden beïnvloed door de kleding die ze dragen, vooral als deze van synthetisch materiaal is gemaakt. Dit kan allergieën en irritatie bij je kleine veroorzaken. GOTS-gecertificeerd katoen is een hypoallergeen materiaal, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over dit soort reacties.


Naast de kwaliteit van het materiaal moet je bij het kiezen van kinderkleding rekening houden met nog iets anders: kies producten die niet zijn behandeld met giftige stoffen, zoals kunstmest of bestrijdingsmiddelen. GOTS-gecertificeerd katoen is niet met dergelijke stoffen behandeld, waardoor het zeer geschikt en veilig is voor kinderkleding. Bovendien is het ook milieuvriendelijk.


Katoen laat de huid ademen en reguleert vocht


Wanneer je kleding voor je kinderen uitkiest, denk dan eerst aan het comfort. Met dit biologische materiaal houd je je kind comfortabel, zowel bij warm als koud weer. Dit materiaal zorgt voor een aangename temperatuur en reguleert vocht. De huid kan veel efficiënter ademen met katoen dan met synthetische materialen als polyester. Zo gaat je kleine niet overmatig zweten en kun je verkoudheden door temperatuurschommelingen voorkomen.


De kwaliteit van de slaap is een andere reden waarom babykleding van biologisch katoen een goede keuze is. Dit materiaal zorgt voor een betere slaapkwaliteit, omdat het vocht verwijdert en de huid laat ademen. Zo weet je zeker dat het onderweg, in de speeltuin en tijdens het slapen comfortabel voelt voor je kleintje.


(Dit is een partnerartikel)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: