Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Een lief cadeautje, een eekhoorntje en stoofvlees!

Onze laatste vakantieweek vloog voorbij, al moeten we op het moment van schrijven nog even afwachten of de vakantie voor ons niet verlengt wordt... we wachten namelijk nog op de uitslag van een corona test... spannend! Ik neem jullie weer mee in onze week; met een lief cadeautje van de meiden, een eekhoorntje en heerlijk stoofvlees!

Ook al regende het bijna iedere dag afgelopen week, we probeerden iedere dag naar buiten te gaan... dat lukte behalve zaterdag, want toen werd het gewoon niet droog :( Maar verder konden we iedere dag naar buiten. En daar is veel te zien, zoals lieveheersbeestjes.

De meiden hadden geluk, ze mochten beiden logeren bij opa en oma deze week! Eerst Sofie en daarna Sara. Sofie nam ganzenbord mee en toen ze thuis kwam, toen moest er ook iedere dag ganzenbord gespeeld worden... helemaal prima!

Sara maakte intussen chocolade cowboyhoeden met oma. Ze had dat op een video gezien; Pringles chips en een marshmallow, chocolade er overheen en dan heb je cowboyhoeden. Een leuk idee en ze waren goed gelukt! Ze nam ze uiteindelijk mee naar huis en de kinderen vonden ze allemaal lekker! Ik vond de chips met marshmallow een aparte combinatie, haha!

Er kwam begin van de week een grote doos kattenbrokjes binnen, die had ik online besteld. Onze katten krijgen dieetvoer en deze is in de winkel niet te krijgen, anders had ik zeker bij de lokale winkelier een nieuwe zak gehaald... het is toch bizar dat de ondernemers hier het water aan de lippen staat en ze in het buitenland heel veel extra omzet hebben... maar goed, hopen maar dat alles weer open gaat en we weer lokaal kunnen winkelen.


Zo'n doos van de levering komt overigens goed uit. De kinderen gingen er meteen mee aan de slag en in no time stond er een bedje voor de katten, waar ze ook snel goed gebruik van maakten ;)

Dustin deed woensdagochtend boodschappen en nam lekker stoofvlees mee... hij zag een pak liggen met 35% korting en stoofvlees is vaak vrij duur, dus dat scheelt lekker! Hij wilde al een tijdje een nieuw recept uitproberen... het werd een heerlijk stoofpotje met aardappeltjes en wortel. (Die zaten er hier nog niet bij) Zeker voor herhaling vatbaar!

En na woensdag was Dustin de rest van de week lekker vrij, heerlijk! In de vakantie slapen de kinderen steeds meer uit (en wij dus ook, haha!) We hoefden niet te haasten, vermaakten ons prima en konden af en toe nog lekker naar buiten. Hier gingen we naar het plaatselijke skatepark... dat is zo leuk; Grotere jongens en meiden met professionele steps en skateboards skaten tussen de kleinere kinderen, het is altijd een succes! Nu gaan wij meestal als het rustig is en dat is vaak vroeg in de ochtend of eind van de middag. Dan heb je ook nog eens een prachtige foto van de zon die achter de wolken verdwijnt.

Donderdagochtend waren de meiden op hun kamers aan het knutselen... ze kwamen daarna naar beneden met een cadeautje voor mij! Allemaal lekkers uit hun Sint Maarten snoeppot, die overigens nog steeds heel vol zit, haha! Maar wat lief... ik hou ervan <3

Donderdagmiddag gingen we naar het kabouterpad bij ons in de buurt. We namen uiteindelijk een hele andere route en wandelden ruim 2 uur! Tot onze grote verbazing zagen we een eekhoorntje voorbij komen, die zien we echt nooit in onze buurt, dus dat was een grote verrassing. Hij liep "opeens" vlak voor ons het pad over en bleef rustig zitten, daarna hupste hij weer verder...

Vrijdag en zaterdag ging Dustin met de meiden op pad. Een keer naar de kinderboerderij en een keer door de buurt... Ik ging tussendoor ook nog even naar buiten, maar Thijs had opeens zo'n nare hoest! Ook 's nachts waren we er maar druk mee. De zelftest was negatief en bleef steeds negatief, maar wat een hoest! We besloten om zaterdag toch de GGD te bellen en daar kon hij getest worden. We wachten nu nog op de uitslag, maar we zijn benieuwd.


Toen Dus met de meiden langs een mini bieb liep, bracht hij meteen een stapel boeken weg en dit boek ging mee... allemaal leuke verhaaltjes van Annie MG Schmidt, altijd leuk!

Ook werd er nog een lekkere taart gemaakt! De meiden zijn gek op aardbeien kwark taart en wilden alvast proberen of ze er een feestelijke taart van konden maken met versiersels. Ze zijn volgende maand jarig, dus we moeten zo langzamerhand eens aan de slag met verlanglijstjes maken, taart uitproberen en meer... deze vonden ze wel heel goed gelukt, dus ik denk dat dit ook de verjaardagstaart gaat worden dit jaar.


Zo was de week toch hartstikke snel voorbij. Ik hoop dat de testuitslag vandaag (zondag) nog komt, anders zijn de kinderen sowieso morgen allemaal nog thuis. Inmiddels is er ook familie uit het buitenland van mij in Nederland. We zouden samen eten en elkaar eindelijk weer zien, maar helaas... ook dat werd even opgeschoven... Ik ben benieuwd of we in quarantaine moeten en we zelf de kerstvakantie verlengen ;) We gaan het afwachten. Een hele fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: