Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Persoonlijk; ons huis is verkocht!

Vandaag deel ik mooi nieuws; ons huis is namelijk verkocht! Eind November ging onze woning in de verkoop en ik kreeg regelmatig berichtjes met de vraag of het huis al verkocht was, vandaag vertel ik je meer over het hele traject. 


De huizenmarkt is de laatste jaren flink op zijn kop gezet. Als je je huis wilde verkopen, dan was dat geen probleem. Zodra bekend werd dat er een huis in de verkoop kwam, waren er al 20 kijkers. Wij hebben de laatste jaren regelmatig nagedacht over verhuizen, maar uiteindelijk pas afgelopen zomer de knoop doorgehakt. Dan gaat er natuurlijk nog een tijd overheen… wij besloten om het huis eerst van onder tot boven helemaal uit te zoeken en op te ruimen. Er gingen veel dingen weg, we brachten dozen vol naar de kringloop en daarna begon de zoektocht naar een makelaar, werden er foto’s gemaakt, moesten we een energielabel regelen en meer. 


Uiteindelijk kwam onze woning eind November op Funda te staan… al snel kwamen er kijkers en met 2 weken lag er al een eerste bod. We zijn met die kijkers een tijd in onderhandeling geweest. Dat duurde lang en er kwam uiteindelijk helaas geen eindbod uit. Toen stonden de feestdagen voor de deur en werd het met kijkers even wat rustiger. Na de kerstvakantie kwamen er weer volop kijkers. Vrijwel ieder weekend maakten we het huis weer helemaal netjes en kwamen er weer mensen kijken, niet iedereen deed een bod. Een aantal weken terug werd onze makelaar gebeld door enthousiaste kijkers, ze hoorden dat er net andere kijkers waren geweest, maar wilden zo snel mogelijk kijken. Ze hadden via Funda binnen een dag 2 x een bezichtiging aangevraagd, belden de makelaar plat en een paar dagen later konden ze komen kijken. Met een dag lag daar weer een bod. 


Met deze kijkers zijn we eruit gekomen, na een aantal keer over en weer bieden lag er een mooi bod waar wij tevreden mee waren en besloten we akkoord te gaan. Inmiddels zijn we alweer even verder. Er is onderhandeld over een aantal spullen in huis, het voorlopig koopcontract is getekend en de overdrachtsdatum staat vast (en die is al snel!) 


De komende weken is het voor ons vooral afwachten, omdat de financiering bij de kopers rond moet komen en ook vooral heel veel inpakken, want hoewel we heel veel weg hebben gedaan, hebben we natuurlijk met ons gezin van 5 meer dan genoeg spullen die mee verhuisd worden…. 


De toekomst; 


Ons huis is nu in ruim 2 maanden verkocht, nog echt hartstikke snel. De periode van kijkers, opruimen, onzekerheid (zoals; verkopen we het wel?) is nu geweest en komt alleen nog terug als dit op de een of andere manier toch niet door zou gaan. De financiering van de kopers moet rond komen en dat is op dit moment best lastig, door de stijgende hypotheekrente kunnen kopers eigenlijk iedere maand minder lenen. Buren verderop in de straat verkochten hun huis vlak voordat die van ons op de markt kwam, maar die staat nu helaas weer te koop omdat hun kopers toch de financiering niet rond kregen, dat kan dus altijd gebeuren en houden we in ons achterhoofd de komende tijd. 


We gaan daar natuurlijk niet van uit en dat betekent dat we over ruim een maand al gaan verhuizen! De woning die wij op het oog hadden is helaas nog niet beschikbaar en daarom gaan we tijdelijk ergens anders wonen, dat betekent dat we 2 x gaan verhuizen… een hele onderneming, maar het komt vast goed. We bekijken het per dag en hebben zin in de toekomst! Hoewel er hier tientallen herinneringen zijn en ik het best bizar vind om te bedenken dat ik over niet al te lange tijd niet meer hier aan de keukentafel op mijn laptop zit, hebben we er ook heel erg veel zin in! 


Er komt dus een drukke periode aan en natuurlijk laten we je van alles zien in het weekoverzicht. Daarnaast zal ik de komende tijd nog meer vertellen over het verkoopproces, het aankoopproces van een andere woning en meer… maar voor nu; Hoera! Ons huis is verkocht. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: