Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x gemakkelijk minder uitgeven

5 x gemakkelijk minder uitgeven

Ik krijg regelmatig berichtjes met de vraag hoe je verder kunt besparen. Er staan natuurlijk al heel veel bespaartips op de blog, maar voor veel mensen is het flink moeilijk om minder uit te geven aan boodschappen, aan gezellige etentjes buiten de deur en de vaste lasten.


Als je begint met besparen, dan is er nog heel veel te doen. Uiteindelijk wordt het een levensstijl en kun je met minder geld prima rondkomen. De beste tip die ik kan geven is dat je er vooral positief naar moet kijken. Bedenk niet dat je alle leuke etentjes mist en je nooit meer iets leuks kunt doen, maar bedenk dat je graag bespaart op dingen die minder belangrijk zijn en wat je daarvoor terug krijgt... minder geldstress, ook aan het eind van de maand gewoon kunnen rondkomen en uiteindelijk misschien wel minder werken en meer vrije tijd! Klinkt goed, toch?! Dus zo vervelend is het niet. Vandaag geven we 5 tips om gemakkelijk minder uit te geven...


1.Stop de verleiding om te shoppen


We worden overal geconfronteerd met advertenties... op je telefoon, bij de bushalte, in de folders en nieuwsbrieven. Stop de meeste verleiding om te gaan shoppen; schrijf je uit van de nieuwsbrieven, bekijk online alleen de folders van de winkels waar je toch komt, ga niet online shoppen als je toch geen nieuwe kleding nodig hebt en ben tevreden met wat je nu al hebt, je voelt je niet beter met een nieuwe tas als je er al 5 hebt.


Shop ook niet als je je verveelt. Of dat nu thuis is of in het weekend.... ga naar buiten, naar het bos, wandelen of met de kinderen naar de speeltuin. Net zo leuk en het kost niets.


2. Zoek tweedehands


Eigenlijk alles is tweedehands te krijgen. Zoek dus vooral tweedehands als je iets nodig hebt. Wij hebben een tijdje terug onze woning goed opgeruimd voordat deze te koop kwam, maar nu we bijna gaan verhuizen hebben we marktplaats weer vol gezet en wordt er heel veel op gereageerd. (Kijk dus ook vooral wat je zelf nog weg kunt doen)


Tweedehands kun je voor zoveel slagen; kleding, speelgoed, meubels, fietsen, tijdschriften, boeken verkleed kleding en nog veel meer. Probeer eens een maand alles tweedehands te kopen, dan zie je hoeveel er eigenlijk aangeboden wordt.


3. Zoek de beste prijs


Onze kinderen zijn alle 3 eind deze maand jarig en dat betekent dat we nu druk op zoek zijn naar cadeaus. Ook hier kun je tweedehands slagen, wij kochten bijvoorbeeld heel veel Playmobil en Toettoet auto's (toen ze kleiner waren) tweedehands.


Zoek ook vooral naar de beste prijs, dan kan gemakkelijk via internet. Zo vonden we gisteren een cadeau voor Sara... €10,- goedkoper dan we eerder hadden gezien, dat scheelt dan maar weer.... even verder zoeken loont altijd wel.


4. Bereken hoeveel tijd het je kost


Nieuwe spullen lijken vaak de oplossing; Als ik die nieuwe kleding koop, dan heb ik echt zelfvertrouwen of als ik die crème smeer, dan verdwijnen die rimpels als sneeuw voor de zon. Maar na een paar dagen kom je erachter dat die kleding niet verandert hoe je je voelt en je die rimpels toch wel krijgt....


Meer spullen en aankopen zijn dus vaak helemaal niet de oplossing. Bereken maar eens wat het je aan tijd eigenlijk kost... die nieuwe broek van € 70,- hoelang moet je daarvoor werken? En hoeveel tijd kosten al die leuke interieur spullen die eigenlijk altijd in de weg staan met schoonmaken? Het is vaak meer tijd dan je denkt! Denk dus goed na over je aankopen en koop alleen als je het je tijd echt waard vindt.


5. Bedenktijd/ verlanglijst


Wat heel goed werkt om minder uit te geven is om jezelf bedenktijd te geven als je iets leuks vindt. Vaak ben je de broek, jas of die mooie vaas na 2 dagen alweer vergeten. Koop dus niet meteen, maar wacht gewoon even... de kans dat iets opeens is uitverkocht is niet zo groot en anders is het maar jammer.


Blijven er leuke dingen door je hoofd spoken en heb je na een aantal dagen toch best spijt dat je het niet gekocht hebt? Zet het dan alvast op je verlanglijstje. Als ik bijna jarig ben krijg ik regelmatig de vraag of ik nog wensen heb en dan is het juist zo moeilijk om dingen te bedenken! Nu zet ik mijn echte wensen alvast op mijn lijstje en kan ik iets echt leuks vragen voor mijn verjaardag!


Met deze 5 tips moet het je lukken om minder uit te geven... succes!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: