Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 tips om je tuin klaar te maken voor de zomer

5 tips om je tuin klaar te maken voor de zomer

Het is nu nog grijs en grauw, maar nog maar heel even wachten en dan begint de lente alweer. De afgelopen jaren waren er in de lente al veel zonuren en voor we het weten is de zomer begonnen! Een zomer met mooie, zonnige, lange dagen en bbq’s, stranddagen en veel buiten zijn, ik kan niet wachten! Kun jij ook niet wachten? Neem dan alvast een voorproefje op de zomer en maak je tuin zomer klaar, vandaag delen we 5 handige tips; 


1.Zaadjes zaaien


Een eetbare tuin is steeds populairder, om lekker van te snoepen in de zomer. Het is nu de tijd om alvast voor te zaaien, dat kan prima binnenshuis. Door alvast wat sterke planten te kweken, staat je tuin straks vol met aardbeien, tomaten, komkommers, courgettes en frambozen. 


2. Je tuinmeubelen klaar maken 


Bekijk je tuinmeubelen en kijk of ze nog helemaal goed zijn, mooi zijn en niet zijn doorgezakt. Wil je nieuwe tuinmeubelen kopen? Dan is er nu nog heel veel keus! Zorg dus dat je er op tijd bij bent. Wij kochten vorig jaar een lounge set en dat is echt de beste aankoop ooit voor onze tuin. We konden er ’s ochtends ontbijten, we lagen er lekker te lezen, ik werkte er met de laptop op mijn schoot en ’s avonds schoven we weer aan voor het avondeten. Een lounge set is echt heerlijk! Maar… blijven dromen mag altijd! In ons nieuwe huis hebben we een veel grotere tuin, dus een mooi eettafel met luxe stoelen of een leuke hangstoel komt er tegen die tijd vast ook nog. 


3. Poetsen maar 


Als de eerste zonnige dagen straks komen, dan willen we natuurlijk meteen in de zon zitten. Dus zorg er nu alvast voor dat alles netjes schoon is. Als je de meubels in je schuur laat staan, dan blijven ze ook netjes. Vergeet ook niet om de kussenhoezen te wassen, het buitenspeelgoed van stof te ontdoen en uit te zoeken, dan kun je straks bij de eerste warme zonnestralen meteen in de zon zitten en de kinderen vermaken zich met het buitenspeelgoed zonder dat je nog moet poetsen, waarna de zon alweer verdwenen is…. Dat wil je dus echt voorkomen, want die eerste zonnestralen voelen het beste! 


4. Maak gebruik van de ruimte die je hebt 


Niet iedereen heeft een grote buitenruimte, maar naar buiten gaan kan altijd! Maak gebruik van de ruimte die je hebt. Op een balkon kun je bijvoorbeeld een tuinbankje kwijt, dan kun je heerlijk buiten zitten. En in een kleine tuin kun je ervoor kiezen om verticaal te tuinieren… allemaal plantjes en mooie bloemen boven elkaar, waardoor je op een kleine afmeting heel veel groen kwijt kunt! 


5. De puntjes op de i


Als laatste gaan we de puntjes op de i zetten. Kijk in je tuin rond wat er allemaal nog wel wat beter mag. Mag de schuur nog wel in de verf gezet worden? Dan kan dat prima op een droge dag de komende weken. Groene aanslag op de tegels? Maak er nu nog even schoon. Welke potten zijn nog heel en mooi? Haal de bezem over je terras en maak alles netjes, dat nodigt straks ook uit om lekker naar buiten te gaan en te genieten in je tuin… laat de zomer maar komen! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: