Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Op vakantie! Een weekje de Eemhof in tijden van Corona.

Gastblogger Saskia ging vorige week met haar gezin een weekje weg; naar Centerparcs de Eemhof! Ze vertelt vandaag hoe zo'n weekje weg nou gaat in corona tijd... 

Het was even stil van onze kant, even geen nieuwe blog want we waren een (hoognodig) weekje op vakantie. Wie mij een paar weken geleden had verteld dat ik nu op vakantie zou gaan had ik voor gek verklaard gezien corona en de maatregelen waar we mee te maken hebben. Ik ben erg voorzichtig en strikt in het houden aan de regels. Online was te lezen dat het binnen de vakantieparken goed geregeld was en dat er uitgebreide plannen zijn om alles in goede banen te leiden. Het feit dat de dingen goed geregeld lijken en daarnaast de behoefte om na een paar weken thuis even in een andere omgeving te zijn maakte dat we vier dagen voor onze vakantie begon toch nog snel een vakantie hebben geboekt. Het werd de Eemhof (lang leve de kortingsbonnen van Prénatal!).

Hoe is dat nu, op vakantie in combinatie met de geldende maatregelen? Op het park aangekomen vond de incheck vanuit de auto plaats, onze sleutels en papieren werden door middel van een bakje aan een stok toegereikt. Eenmaal aangekomen bij ons huisje bleken we een prachtige plek aan het water te hebben (voor ons prachtig en voor de kinderen levensgevaarlijk..). We hebben onze spullen uitgepakt en zijn daarna richting snackbar vertrokken om nog even snel eten te kunnen scoren. Door de gehele snackbar was er een wandelroute gevormd om met 1.5 meter afstand uiteindelijk bij de bestelbalie aan te komen. Medewerkers stonden netjes achter een scherm en er moest per pin betaald worden. We hebben fijn op ons terras gegeten en daarna konden de jongens lekker naar bed. Lucas dacht er anders over en wilde absoluut niet in zijn andere bed slapen. Het werd een zeer korte nacht. 


John moest op zaterdag terug omdat hij extra moest werken dus ik had een heel fijn dagje samen met de jongens; een bezoek aan de kinderboerderij en aan het haventje dat bij het park ligt. Een heerlijke plek als het mooi weer is. We hebben fijn op het strandje gespeeld en in het water gezwommen. Toen John weer terug was op het park zijn we gaan eten bij de Italiaan. Hoewel ik het thuis niet zag zitten om uit eten te gaan zag ik dat het hier heel rustig was en we buiten konden eten, dit gaf voor mij de doorslag. Bestellen verliep met de medewerker op afstand en het eten werd geserveerd op een extra toegevoegde tafel waar we vervolgens zelf ons eten vanaf konden pakken. We hebben heerlijk genoten van onze pizza’s in de zon. 

Zondag gingen we zwemmen in de Aqua Mundo. Bij aankomst hadden we te horen gekregen dat we via de app twee keer een dagdeel konden reserveren om te gaan zwemmen. Dit omdat er maar een maximaal aantal mensen per keer in het zwembad aanwezig mogen zijn en ze zo iedereen de kans kunnen geven om te gaan zwemmen. Voorwaarden zijn dat je de zwemkleding van te voren al aan trekt, 1.5 meter afstand houdt, niet douchen en eventueel kort gebruik van de kleedkamers bij het omkleden na het zwemmen. We mochten het zwembad binnen via de buiteningang, na het wassen van de handen en het checken van de reservering mochten we naar binnen. Voelt even gek, maar went eigenlijk heel snel. Ik vond het eigenlijk wel prettig om niet eerst via de kleedhokjes naar binnen te moeten, het ging met twee kleine kinderen in ieder geval een stuk sneller. 

In de dagen voor onze komst waren de glijbanen getest op het kunnen bewaken van de 1.5 meter afstand, deze test was blijkbaar positief verlopen want alle glijbanen waren gelukkig open. Papa en Julian werden hier heel gelukkig van. De wildwaterbaan die via buiten loopt is daarbij favoriet. Hoewel ik me braaf houd aan alle voorwaarden had ik na een half uur drie waarschuwingen te pakken. Met een kind van drie en een kind van één is het toch echt wel nodig om af en toe het peuterbad te betreden om het veilig te houden, helaas mocht dit dus echt niet. Alle ouders moesten aan de rand van het bad blijven staan of op de rand gaan zitten. Even het water in om het kind de glijbaan op te helpen was waarschuwing nummer 1. Nog een keer het water in om even snel een foto te maken van het blije kind op de glijbaan werd waarschuwing nummer twee. Nadat ik door het water liep om aan de overkant op het muurtje te gaan zitten had ik waarschuwing nummer drie te pakken, blijkbaar was dat niet het goede muurtje. Ietwat overtrokken gezien wij het enige gezin in het peuterbad waren..  

We hadden het geluk dat er door een beperkte bezetting op het park meer ruimte was om te zwemmen waardoor we uiteindelijk drie dagen zijn gaan zwemmen. We hebben veel gebruik gemaakt van de glijbanen en heerlijk buiten gezwommen met het mooie weer. We kozen iedere keer voor het tijdsslot van 10.00 tot 12.30 uur. Iedereen vertrok netjes op tijd uit het zwembad en door het mooie weer kon men zonder gebruik van de hokjes in badkleding weer terug naar huis. Na het vertrek van alle gasten wordt vervolgens alles goed schoongemaakt en mag om 13.00 uur de volgende groep mensen het zwembad binnen. De Eemhof heeft een prachtig zwembad, de 2.5 uur die we er per keer door mochten brengen is eigenlijk te kort voor alles wat er te doen is.

Op maandag hebben we heel fijn gewandeld langs het Eemmeer en in het bos, ijsjes gegeten, gespeeld en het park verder bekeken. Dinsdag zijn we een dag naar Dierenpark Amersfoort gegaan. Het was ontzettend leuk en ook hier was alles heel goed geregeld waardoor we zorgeloos een dag daar door konden brengen. Ik wijd binnenkort een blog aan het bezoeken van deze dierentuin, dus wordt vervolgd! Woensdag en donderdag waren vrijwel identiek, ’s ochtends naar het zwembad met twee hele blije kinderen en ’s middags borrelen op het terras met wijn en bitterballen. 
Het weer was prachtig en op woensdag hebben we dan ook vervolgens heerlijk op het terras kunnen eten. Wat was het fijn en wat had ik het gemist. Op donderdag besloten we na het zwemmen te borrelen in het haventje met uitzicht op alle bootjes. Heel even waanden we ons in Zuid-Frankrijk. Op vrijdag kwam er helaas een einde aan onze vakantie, maar wat hebben we genoten en wat hebben we weer mooie herinneringen opgedaan. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: