Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

0% rente, wat nu?!

Ik kreeg laatst een mail van de bank; de spaarrente gaat naar 0%. Dat was natuurlijk niet echt een verrassing meer, want de rentes staan allemaal ontzettend laag, maar als je helemaal geen rente meer krijgt, maakt dat het sparen ook wel een stuk minder aantrekkelijk (dat was de afgelopen jaren al minder aantrekkelijk) Wat gaan we doen met het geld wat we gespaard hebben? Ik vertel vandaag de verschillende dingen die wij van plan zijn;

Hypotheek aflossen;

Onze rente vaste periode loopt binnenkort af en afgelopen week viel het nieuwe aanbod van de bank in de brievenbus. Het mooie is dat we een stuk minder gaan betalen, want onze rente stond nog op 4,1% Dus dat gaat met ongeveer de helft naar beneden, dat is fijn!

We hebben wel nog een stukje aflossingsvrij, dus daar kunnen we wel wat spaargeld in kwijt. Dat scheelt weer in de lasten en het is fijn als we dat helemaal kunnen aflossen voordat de hypotheek afloopt. Wist je dat je zoveel als je wilt kunt aflossen als je rentevaste periode afloopt? Dus niet de vaak afgesproken 10% per jaar, maar meer als je dat wilt.. 

Verder sparen;

Tja, dat klinkt misschien een beetje gek, maar we sparen toch ook verder. We gaan geen geld uitgeven omdat dat handiger is. Het is natuurlijk goed om een buffer te hebben voor als de auto, wasmachine of koelkast kapot gaat. Onze buffer slonk eind vorig jaar door de aankoop van onze nieuwe auto. Die is inmiddels bijna weer op pijl. 

Daarnaast vind ik het prettig om een buffer te hebben voor het geval er iets op werkgebied verandert. Dustin is middenin de Corona crisis van baan verandert en heeft een tijdelijk contract. We verwachten wel dat dit verlengt wordt, maar dat weten we natuurlijk niet zeker! Ik vertelde al eerder dat ik de afgelopen maanden minder opdrachten had. Nu trekt het in deze maand (Juni) wel alweer aan, maar of ik net zo'n goed jaar ga draaien als vorig jaar, dat is even afwachten. Tot nu toe hebben we hier geen zorgen over, maar een buffer hiervoor achter de hand hebben is wel handig natuurlijk! 

Investeren;

Er zijn meer dan genoeg dingen waarin we willen investeren. Op zakelijk gebied investeer ik om mijn bedrijf te laten groeien, op persoonlijk vlak is er ook genoeg te doen. We wonen nu bijna 10 jaar in dit huis en we zijn nu bezig om de kamers van de kinderen op te knappen. Daarna is onze slaapkamer aan de beurt en de woonkamer.... we hebben geen haast en pakken steeds iets aan. Een mooi doel om ons geld aan op te maken, want het huis wordt meteen een stuk mooier! 

Dit zijn de 3 dingen die wij gaan doen. Het enige "stukje" waar ik over twijfel is het spaargeld voor de kinderen, we sparen voor hen voor later en dat groeit dus ook niet verder qua rente. Kunnen we dit beter in de hypotheek stoppen en zo de maandlasten verminderen? Of kiezen we voor zekerheid en laten we het staan, want alles wordt straks al duur genoeg... keuzes, keuzes... ik hou jullie op de hoogte! 

Vindt jij het leuk om iets over je eigen financiën te vertellen? Doe dan mee met de rubriek; De portemonnee van... Hierin kun je (anoniem) vertellen over jouw financiële situatie. Wil je de vragenlijst ontvangen? Stuur mij dan een mail; doortje@defamiliewanders.nl 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: