Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bespaar tip van de dag;

Zorg voor meerdere inkomstenbronnen

Bespaar tip van de dag; Zorg voor meerdere inkomstenbronnen

Vandaag hebben we een nieuwe bespaar tip van de dag voor je! In deze rubriek delen we de handigste bespaartips waar je mee aan de slag kunt gaan. Vandaag buigen we het even om naar de andere kant... want als je bespaart, is het ook fijn als er meer inkomen is, zo heb je dubbel voordeel.


Wil je alle bespaartips nog eens nalezen, dan kan onder andere hier --> bespaar tip van de dag


Vandaag gaan we het hebben over je inkomen. Werk je een aantal uren voor een baas, dan heb je waarschijnlijk 1 inkomstenbron; je baas. Je ontvangt iedere maand hetzelfde salaris en je weet iedere maand wat je op je rekening gestort krijgt.


Ben je ondernemer, dan heb je waarschijnlijk al meer inkomstenbronnen. Verschillende opdrachtgevers betalen op verschillende dagen en wellicht stuur je de ene dag een factuur en de andere dag niet. Je hebt een wisselend inkomen.


Wat is het voordeel van meerdere inkomstenbronnen?


Als ondernemer heb je vaak minder zekerheid, een klein nadeel in het ondernemerschap wat mij betreft. Maar de meerdere inkomstenbronnen zijn wel heel erg fijn. Je hebt namelijk altijd iets "achter de hand". Een factuur die nog betaald gaat worden, geld wat gestort kan worden wanneer het het beste uitkomt en het belangrijkste; geen limiet! Je kunt dus verdienen wat je wilt (of wat je kunt).


Juist daarom is het een groot voordeel om meerdere inkomstenbronnen te hebben, ook als je wel in loondienst werkt. Omdat je de ene maand nu eenmaal meer uitgaven hebt dan de andere maand, dan is zo'n extraatje mooi meegenomen.


Welke inkomstenbronnen zijn er?


Er zijn honderden inkomstenbronnen die je kunt gebruiken. Van een bijbaan tot een eigen kleine onderneming. Ben je goed in verkopen; begin dan een kleine webshop. Ben je daar juist heel slecht in, maar kun je super snel typen, begin dan een blog, maak teksten in opdracht of ga vertalen.


Het belangrijkste bij al je inkomstenbronnen is dat je de dingen doet die je leuk vindt, waar je goed in bent of waar jij de kansen in ziet.


Onze inkomstenbronnen;


Ik ben even in onze eigen bankrekening gedoken en daaruit blijkt inderdaad dat wij heel veel verschillende inkomstenbronnen hebben. Ik vond er de afgelopen maand al een stuk of 10. Hierbij zet ik er een aantal op een rij... van kleine inkomsten bronnen tot grotere, alles bij elkaar is dat ons inkomen iedere maand;


- Loon; Dustin werkt in loondienst en krijgt iedere maand rond dezelfde tijd zijn salaris.


- Google; Op mijn oude blog staan advertenties en op deze blog natuurlijk ook. Ieder maand krijg ik daar de inkomsten van betaald, ook rond dezelfde tijd.


- Euroclix; Er zijn veel mensen die er weinig mee verdienen, maar ik heb hier een klein inkomen uit. Dit laat ik niet iedere maand uitbetalen, maar vaak voor de vakantie en bijvoorbeeld voor December. Hiervoor vul ik enquetes in, doe ik mijn online aankopen via Euroclix voor de cashback en ontvang ik iedere maand een percentage aan punten van mijn vrienden (de mensen die zich via mijn link hebben aangemeld)


- Freelance inkomsten; Naast mijn blog werk ik als freelancer, ik ondersteun bedrijven met verschillende werkzaamheden. De ene dag beantwoord ik mailtjes met vragen en de andere dag ben ik bezig met debiteurenbeheer. Deze inkomsten worden door de maand heen betaald, vaak per week of per maand (betaling wordt berekent per uur)


- Samenwerkingen; Hier op de blog zie je regelmatig samenwerkingen voorbijkomen. Bedrijven benaderen mij voor samenwerkingen of ik word benaderd door een platform dat voor mij onderhandeld. Ik zit bij verschillende platformen en de hoeveelheid samenwerkingen verschilt per maand. Als een artikel is opgeleverd, dan factureer ik en krijg ik tussen de 14 en 30 dagen betaald.


- Kooppunten; Yes! De ouderwetse kooppunten bij de supermarkt. Wij sparen bij de Vomar en de AH, omdat we daar de meeste boodschappen doen en laten dit regelmatig uitbetalen, niet iedere maand, maar wanneer het zo uitkomt.


- Verkopen; Ik heb in het verleden heel erg veel via marktplaats verkocht, ik heb daar vaker over geschreven. Inmiddels ben ik meer fan van Vinted en verkoop ik daar regelmatig. Sommige maanden helemaal niets, andere maanden voor een paar honderd euro. De laatste tijd zijn we druk bezig met opruimen in huis, dus er is ook heel veel weggegaan, een mooi extraatje.


- Affiliate marketing; Iedereen die een blog heeft (of een social media account met wat volgers) is vast wel bekend met affiliate marketing. Bij verschillende platformen kun je je aanmelden en een persoonlijke link aanvragen. Als iemand op die link klikt en een bestelling doet, dan ontvang je daar als publisher een percentage van.


Het grote voordeel van affiliate marketing vind ik persoonlijk dat het geen extra moeite kost. Je betaald ook niet meer als je iets besteld en vaak bestellen lezers via mijn link omdat ze het mij gunnen. Ik bestel zelf vaak via andere bloggers, omdat ik hen de extra inkomsten gun. Ik deel de linkjes via mijn blog en Instagram en wordt via verschillende platforms maandelijks uitbetaald.


De webshops waar ik het meest mee verdien zijn; bol.com - Landal.nl (als mensen een vakantie boeken) en bestellingen bij de HEMA (en ja, dit zijn affiliate linkjes)


- Scoupy; We kennen scoupy vaak als de cashback app en zo heb ik de app ook vaak gebruikt. Sinds kort doe ik mee met het "in de winkelstraat" programma, (scoupy +) waarbij je cashback krijgt over bonnen die je instuurt. Ik ben er nog niet lang mee bezig en vind het tot nu toe vrij veel werk voor weinig, maar ik krijg toch regelmatig de hele bon vergoedt, dus dat is toch mooi meegenomen!


Dit zijn een aantal van onze inkomstenbronnen op een rij. Zorg ervoor dat je zelf ook meerdere inkomsten bronnen hebt, dan weet je zeker dat je inkomen binnen krijgt, ook als er 1 bron wegvalt. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: