Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Low budget kerstdagen; alle tips op een rij!

Low budget kerstdagen; alle tips op een rij!

De kerstdagen staan nu echt voor de deur. Vanavond is het kerstavond en daarna hebben we maar liefst 2 mooie dagen met allerlei leuke dingen. Vorige week deelden we al 10 low budget gerecht voor het kerstontbijt of de brunch, vandaag zetten we nog een heleboel andere bespaartips voor je op een rij, want kerst gaat natuurlijk voornamelijk over het samenzijn.... laten we snel beginnen;


- Koop nu je kerstversiering of nieuwe kunst kerstboom, de uitverkoop is namelijk al begonnen!


- Neem vandaag een kijkje bij de kringloop, ook daar hebben ze altijd een kerstafdeling, hier is hij enorm groot, dus bij jou misschien ook wel, zo kun je nog iets leuks scoren.


- Wil je sowieso nog wat leuke dingen scoren voor een leuk prijsje? Kijk volgende week regelmatig op marktplaats... er komen genoeg kunst kerstbomen, kersthuisjes en andere versieringen op te staan, omdat mensen ze graag weg doen na de kerstdagen. Onze kunst kerstboom is tweedehands en staat inmiddels al ruim 10 jaar bij ons, hij is nog steeds prachtig.


- Heb je nog wat kerst cadeautjes nodig? Misschien kun je zelf een cadeautje maken? Als de ontvanger houdt van jam, koekjes of taart, dan heb je een leuk cadeau voor weinig.


- Kies voor een kerstdiner met minder of geen vlees.


- Sla de luxe producten over. Luxe ragout bakjes in de vorm van een ster zien er leuk uit, maar smaken precies hetzelfde als de gewone ronde bakjes, dat scheelt met de kerstboodschappen.


- Er zijn ook veel luxe kant en klaar producten te verkrijgen deze week, maak dingen zelf, dat scheelt vaak enorm.


- Als je tijd hebt; ga vanavond nog even naar de supermarkt. Als alle drukte van vandaag voorbij is, dan is er waarschijnlijk heel erg veel afgeprijsd.


- Draag wat je al hebt of koop "kerst"kleding die je de rest van het jaar nog aan kunt. Ik heb afgelopen week nog een jurkje gekocht, die was al flink afgeprijsd.... voor € 11,- kan ik het jurkje ook na de feestdagen nog aan.


- Koop na de kerstdagen zolang mogelijk geen boodschappen. Kijk hoeveel restjes je over hebt, wat er nog in de vriezer en de voorraadkast ligt en maak dat eerst op. Een leuke uitdaging om te kijken hoeveel dagen je redt.


- Koop geen speciaal kerst servies. Gebruik wat je hebt. Als je de borden mooi opmaakt, dan is dat natuurlijk prima. En mocht je er nu achterkomen dat je wat weinig hebt? Breng nog even een bezoekje aan de kringloop... daar hebben ze tientallen wijnglazen, borden en serveerschalen voor weinig.


- Kies voor een simpel kerstdiner met minder ingrediënten. Zo hoef je geen kruidenpotjes te kopen die je daarna nooit meer gebruikt.


- Drink een lekkere low budget wijn (en ja, die bestaan echt. Voor een paar euro heb je een heerlijke wijn) en drink water. Wil je geen alcohol drinken? Doe dat dan vooral niet en hou het bij frisdrank.


- Ga tijdens de feestdagen naar buiten. Het is heerlijk om tussen al het eten door (want zo is het vaak wel) even lekker naar buiten te gaan. Maak een mooie wandeling en haal een frisse neus, zo kunnen de kinderen ook lekker uitrazen.


- Laat de kinderen ook vooral lekker rondlopen. Bij ons zitten ze aan tafel, maar ze hoeven niet uren stil te blijven zitten, dat vinden ze toch niet leuk. Wat wel favoriet is; in het donker door de buurt lopen om alle kerstlichtjes te zien... een mooie activiteit voor na het kerstdiner. (En lekker laat naar bed) ;)


- Haal de spelletjes weer eens tevoorschijn. Van monopoly tot memorie, je kunt je er uren mee vermaken. Nieuw kopen hoeft niet, ook hier heeft de kringloopwinkel weer genoeg van.


- Geniet van het gezelschap en bedenk dat niet alles perfect hoeft. Dat scheelt stress en dat is wel zo fijn.


- Laat de kinderen het kerstmenu kiezen of laat ze in ieder geval helpen in de keuken. Dan eet je misschien pannenkoeken of een bakje ijs met een kerstkoekje als toetje, maar waarom niet?


- Leer kinderen sowieso lekker meehelpen... ook dat scheelt een heleboel en ze vinden het vaak nog leuk ook. De meiden maakten laatst een kerstslinger van strookjes papier, een memorie spel met kerst figuurtjes erop en Thijs hielp met deeg kneden voor de focaccia. Als je zelf staat te stressen in de keuken, dan is de lol er snel vanaf... geef ze een leuk klusje en het blijft gezellig...


Maak er allemaal in ieder geval een prachtige kerst van! Wij wensen alle lezers hele fijne dagen. Maandag zijn wij weer terug met het weekoverzicht... dus als je tussendoor even tijd hebt, kijk dan gezellig mee.... Merry Christmas!

Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Onze week; Lekker lenteweer, naar de dierenarts en heerlijk eten
door Doortje 09 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?
Op zoek naar goede pannen? Lees hier de tips!
door Doortje 08 apr., 2024
Op zoek naar goede pannen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: