Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Mei vakantie, koningsdag en ijs!

Het is weer maandag, tijd voor een kijkje in onze week! De kinderen hebben Mei vakantie, we blijven deze vakantie thuis, we zijn allebei tussendoor aan het werk en we doen natuurlijk allemaal leuks! Kijk je mee?!

Maandag ga ik eerst aan het werk en de kinderen vermaken zich binnen. 's middags fietsen we naar een speeltuin verderop en gaan we op de foto... Sara maakt eerst allemaal foto's waar alleen mijn schoenen op staan, haha! Maar deze is goed gelukt! Daarna fietsen we terug naar huis en wordt er lekker in de buurt gespeeld...

Dinsdagochtend heb ik een afspraak samen met Thijs. De meiden gaan spelen bij opa en oma en wij gaan op pad. Alles gaat goed en daarna gaan we terug naar opa en oma, waar we lekker lunchen met pannenkoeken! Pannenkoeken zijn altijd een succes, ik maak ze zelf ook vaak volgens dit pannenkoeken recept... De ochtend vloog voorbij!

Na de lunch rijden we door naar de kinderboerderij... er zijn lammetjes, schapen, geitjes... genoeg dieren om lekker te aaien. Er is ook een koe met een kalfje, die van dichtbij toch best groot zijn! We gingen snel het grote hok uit toen ze aan kwamen rennen.

En ook de 2 kinderboerderij katten komen altijd even gedag zeggen... ze zijn allebei echt dol op kinderen volgens mij, want ze laten zich uitgebreid aaien, om daarna weer lekker in de zon te gaan liggen ;)

Woensdag is het koningsdag en daar hoort natuurlijk een oranje tompouce bij! We zijn zelf niet gaan verkopen, maar lopen wel een rondje op de vrijmarkt. De meiden vinden mooie paardenspullen en Thijs dingen van Minecraft, dus dat was geslaagd! 'S middags komt er familie op bezoek en doen we een potje voetbal in de speeltuin... daarna moet iedereen bijkomen, haha!

Donderdag ontbijten we met aardbeien en maken we de restjes van koningsdag op ;) Heel vervelend, maar ja... iemand moet het doen he?!

Daarna ga ik met de kinderen naar het tuincentrum. We moeten nog wat cadeautjes hebben en het is een mooi uitje... De kinderen helpen natuurlijk mee uitzoeken en kijken nog even bij de diertjes.

'S middags is het lekker warm en na een paar uurtjes werk wordt er gevraagd om ijs. Nou zijn ze natuurlijk net op... dus een wandelingetje naar de supermarkt is zo gemaakt. Daarna kunnen we lekker in het zonnetje een ijsje eten. Er komt nog een vriendje van de meiden langs, die ook wel een ijsje wilt. Daarna komen er vriendjes van Thijs langs en zijn de ijsjes weer op, haha! Volgende keer kopen we even een extra voorraadje...

Vrijdag gaan we op familiebezoek. Het is even een eindje rijden, dus we gaan eerst naar een leuk speelbos daar in de buurt. (Wij gaan vaker naar een speelbos, bijvoorbeeld dit speelbos in Lelystad) De kinderen kunnen lekker klimmen en klauteren, ze vinden het weer geweldig! Daarna hoeven we nog maar 10 minuten in de auto en zijn we er al...

Het is ontzettend gezellig om deze familie weer te zien... En het leukste voor de kinderen; ze hebben een mega grote tuin en kippen! Er wordt dus druk gespeeld en daarna mogen ze de kippen voeren. Dat vinden ze eerst nog een beetje eng, maar daarna gaan ze toch allemaal het hok in.... Ze willen nu zelf ook kippen (maar dat doen we maar niet in ons stadstuintje, haha!

Op de terugweg hebben we wat file, dus we zijn eind van de middag thuis... iets later dan gepland. We lopen nog even naar de supermarkt voor een ontbrekend ingrediënt voor het avondeten en dan allemaal op tijd naar bed.


Ik merk dat het tijdens vakanties toch altijd passen en meten is met werk en alles thuis draaiende houden. 'S avonds staan we dus nog een wasmand met 2 wassen weg te vouwen... ik zet er een serie bij op en het is zo gedaan gelukkig!


Zaterdag ga ik met de kinderen naar de markt en de bieb, ze kiezen nieuwe boekjes uit en verder doen we rustig aan. Zondag zijn we druk met de woonkamer, die even anders ingedeeld moest worden.. we hebben een leuke eerste vakantieweek gehad.


De komende week staan er alweer wat dingen in de agenda. Zo gaat er gelogeerd worden, moet er wat gewinkeld worden en komt het nog zonnigere weer weer terug, heerlijk! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: