Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Magnums, eieren in de tuin en de Efteling!

Yes! Het is tijd voor een nieuw weekoverzicht... afgelopen dagen zijn we naar de Efteling geweest in verband met onze trouwdag. Wat een feest was het! Nu is iedereen weer naar school en aan het werk en heb ik even tijd om dit bomvolle weekoverzicht voor je in elkaar te zetten. Kijk je mee?!

We beginnen de week met een lekkere kop koffie! Ik werk de eerste dagen bij mijn ouders thuis (ons nieuwe huis) en tussendoor regelen we heel veel met betrekking tot de overdracht van de woning. Nog een paar weken en dan is het al zover! Druk, druk, druk, maar super leuk!

Dinsdag vinden we 's middags lege eieren in de tuin! Bij ons tijdelijke huis staat een grote boom en we hadden het idee dat er een duivennest in zat... en ja hoor... als we even goed opletten, dan zien we de ouders af en aan vliegen. De eieren worden druk bestudeerd door de kinderen.

Als ik de kinderen na school op ga halen, is het maar liefst 40 graden in de auto!! Poeh, dat is ff afzien, haha! Ik kan niet wachten om straks weer met ze op de fiets naar school te kunnen, maar voor nu moeten we met de auto... nog een paar weken!

Woensdagmiddag gaan we naar de tandarts en daarna even langs de brillenwinkel. We lopen nog even de anti verspillignswinkel binnen, zoals ik die altijd leuk noem. We scoren een doos met 20 magnums voor € 8,75... geen straf! En na een goed bezoekje aan de tandarts is dit een mooie beloning ;)


Aan het eind van de middag eet Thijs even snel een boterham, want hij heeft een clinic bij honkbal. Ik breng hem weg en als ik weer thuis kom kunnen we zo eten. Thijs zou daarna eten, maar het wordt wel laat, hij zit pas rond 21u aan zijn avondeten... hij maakt wel alles op, want HONGER!!!

Donderdagmiddag gaan we nog even naar de winkels ivm vaderdag. Dustin krijgt een nieuwe BBQ en die wordt binnenkort geleverd, maar we halen ook nog wat lekkers erbij...


De meiden nemen hun zakgeld mee en willen een cadeautje kopen voor onze trouwdag, zo lief! Thuis wordt alles ingepakt en Sara kan 's avonds al niet meer wachten, we moeten het uitpakken, haha! Lekkere Oreo, heerlijk!


Sofie geeft haar cadeautjes (chocolade en fugde) op maandag, ook prachtig ingepakt...

Op vrijdag halen we alvast wat spullen om binnenkort te gaan verven in het nieuwe huis... handig als je er al bij kunt! We willen nog wel veel dingen doen, maar vooral de komende jaren, dus geen haast. Toch is het fijn om straks alvast wat dingen te doen, dus zo staat alles klaar.

Vrijdagmiddag zoeken we alvast 2 koffers bij elkaar. We gaan zondag een nachtje weg (naar de Efteling) maar de kinderen weten nog van niks. Ze komen er natuurlijk nu wel snel achter dat we weggaan, maar blijven gissen waarheen...

Zaterdagochtend starten we rustig op. Dustin gaat naar zijn werk en heeft de nieuwe Mario film voor de kinderen gekocht... die was een groot succes in de bios, dus hij wordt meteen gekeken! Daarna gaan we op pad. Thijs heeft een honkbal wedstrijd op een uurtje rijden van ons vandaan. Hij moet er eerder zijn voor de warming up, dus... we pakken lunch in en gaan op pad. We zijn goed op tijd en ze winnen de wedstrijd, top!

We zijn pas eind van de middag weer thuis...

En dan is het zo ver... zondag! Het is natuurlijk vaderdag en Dustin krijgt allemaal cadeautjes... de BBQ komt dus nog en daar weet hij inmiddels ook van :)


We worden wakker in ons nieuwe huis, want zaterdagavond was er een feestje bij onze tijdelijke woning. De buren verderop hadden een feestje en de ramen trilden er bijna uit, oeps! We besluiten dus om de koffers in te pakken en een nachtje bij opa en oma te logeren. Zo hebben we meteen een vaderdag ontbijt met papa en opa tegelijk!


Daarna gaan wij snel de auto in, de kinderen speculeren er op los... gaan we naar een Bollo park? (Landal)?? Uiteindelijk mogen ze het weten; de navigatie gaat aan... Route naar het Efteling hotel wordt gestart! Efteling??? horen we op de achterbank, YESSSSSS!!! EFTELING, EFTELING, EFTELING! Volgens ons is de verassing geslaagd, haha!

Het is rustig op de weg, dus we zijn er zo. We brengen onze spullen naar het hotel en gaan dan het park in! De kinderen rennen uitgelaten overal heen, we beginnen met carnaval festival (want dat liedje blijft toch in je hoofd zitten, haha!) We hadden het enorm druk verwacht, maar het is best rustig. We kunnen achter elkaar in allemaal achtbanen, doen alle leuke attracties zoals de vogelrok, de droomvlucht, fata morgana en nog veel meer. De hele dag kunnen we van alles doen, genieten!

We blijven tot het park sluit en eten dan bij Polles keuken.. een pannenkoeken restaurant waar de potten en pannen regelmatig op hol slaan ;) Na het eten lopen we terug naar het hotel... een gekke gewaarwording, want alle gasten zijn weg, het lijkt wel alsof we er alleen lopen.


In het hotel gaan we naar de kamer, de kinderen spelen meteen de spelletjes die er zijn. Daarna is het tijd om lekker te douchen en nog even tv te kijken, met allemaal Efteling programma's. Daarna vallen we allemaal als een blok in slaap.

We worden op tijd wakker. De 1 iets makkelijker dan de ander ;) Voor het ontbijt moest gereserveerd worden, dus we staan op tijd op en staan precies op tijd bij het buffet... lekker!


Wij ontbijten rustig terwijl de kinderen snel klaar zijn. Ze kunnen nog lekker spelen en toen kregen we bezoek van roodkapje, dus ze wilden meteen op de foto... na een lekker ontbijt waren we weer klaar om het park in te gaan!

Voordat we het park in gingen kregen we van de kinderen nog een mooi cadeautje, zo lief! Deze maandag was het een stuk drukker in de Efteling! Wij hadden juist verwacht dat het zondag erg druk zou zijn, maar het was deze maandag een stuk drukker... we konden een aantal attracties doen voordat de ergste drukte begon, dat was fijn!

We gebruikten de dag om wat kleinere en rustigere attracties te doen en tussendoor lekker koffie te drinken, uitgebreid te lunchen en souvenirs te kopen, want dat hoort er natuurlijk ook bij ;) Sofie nam de sprookjesboom mee naar huis!

Nog even in de bootjes, nog even in de pagode en nog een achtbaan waar bijna geen rij stond... we hadden verwacht om ergens in de middag naar huis te rijden, maar voor we het wisten was het etenstijd. We pakten alle koffers weer in, aten nog een lekker frietje onderweg en reden zo na de files naar huis. Wat een fantastische dagen hadden we gehad!


En nu is dus iedereen weer naar school en aan het werk. Onze trouwdag is weer voorbij, de studiedag voor de kinderen goed benut en mooie herinneringen gemaakt! De komende week wordt ook druk, de drukte voor de zomervakantie begint er nu wel aan te komen. We vieren het kinderfeestje van Thijs, hebben kantine dienst bij honkbal, de meiden hebben nog een feestje en ondertussen wordt er van alles geleverd in het nieuwe huis. Van de nieuwe bbq tot internet aansluitingen... genoeg te doen weer! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: