Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Romantisch en Kindvriendelijk: Tips voor een Perfecte Bruiloft

Romantisch en Kindvriendelijk: Tips voor een Perfecte Bruiloft

Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid om de liefde te vieren, en een nieuwe levensfase in te gaan. Bij het plannen ervan is het belangrijk om rekening te houden met de kinderen. Het creëren van een kindvriendelijke sfeer betekent echter niet dat je de romantiek moet opofferen. Deze twee aspecten kunnen zeker samengaan! Hier delen we enkele tips om dat voor elkaar te krijgen. 



Een geschikte locatie


Bij het kiezen van een locatie, ga dan voor een met voldoende ruimte waar kinderen veilig kunnen spelen en rondrennen. Bijvoorbeeld een locatie met buitenruimtes, zoals tuinen of patio's, waar kinderen zich kunnen vermaken. Ook een aparte speelruimte is een mogelijkheid. Kinderen zullen namelijk echt niet hun aandacht bij de hele ceremonie kunnen houden.  



Kinderopvang en entertainment


Daarover gesproken: kinderen hebben vermaak nodig, zeker tijdens een langer durende ceremonie. Denk aan spelletjes, knutselactiviteiten, een aparte kinderhoek met speelgoed en zelfs een kinderdansvloer. Je kunt hier eventueel zelfs kinderopvang voor inhuren. Op deze manier kunnen de ouders genieten van de romantische sfeer tijdens de belangrijkste momenten, zonder kinderen. Verwelkom de kinderen vooral terug in de zaal tijdens de leuke momenten!


Aangepast menu



Zorg ervoor dat het menu geschikt is voor de kinderen. Bied bijvoorbeeld een kindvriendelijke optie aan naast de volwassen gerechten. Denk aan eenvoudige en populaire dingen zoals mini-pizza's, sandwiches, pasta of friet met kipnuggets. Vergeet niet om ook rekening te houden met eventuele voedselallergieën. 



De kinderen betrekken bij plannen


Voordat je bruiloft begint, is het ook leuk om de kinderen mee te nemen in het proces van plannen en organiseren. Hierdoor voelen ze zich gewaardeerd en betrokken bij de speciale dag. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen om ideeën te delen over thema's, kleuren, decoraties of activiteiten die ze leuk zouden vinden. Wanneer je dochter bijvoorbeeld zeemeermin trouwjurken leuk vindt, laat haar dan meegaan bij het passen! Dit maakt de dag uiteindelijk nog specialer als gezin. Bovendien kunnen kinderen met hun creatieve kijk op dingen vaak verrassende en verfrissende ideeën bieden die een uniek element aan de bruiloft toevoegen. 



Kindvriendelijke ceremonie en receptie


Integreer kinderen in de ceremonie, laat ze er echt bij horen. Betrek ze bijvoorbeeld bij het uitspreken van geloften, het uitdelen van bloemen of het dragen van ringen. Plan ook enkele kindvriendelijke activiteiten tijdens de receptie, zoals een fotobooth met accessoires, spelletjes of een speciale dans waar kinderen aan kunnen deelnemen.



Goody bags en activiteiten


Maak goody bags voor de kinderen gevuld met leuke en nuttige items, zoals kleurboeken, kleurpotloden, kleine speeltjes en snacks. Dit zal ze bezighouden en vermaken gedurende de dag. Organiseer ook leuke activiteiten, zoals een speurtocht, een piñata of een kleine show, om ze actief en betrokken te houden.


Een kindvriendelijke bruiloft kan nog steeds romantisch en speciaal zijn. Door zorgvuldig rekening te houden met hun behoeften kan iedereen genieten van het feest. Jouw bruiloft zal hierdoor een onvergetelijke en liefdevolle dag zijn voor alle aanwezigen, en een prachtige herinnering zijn voor jouw gezin. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: