Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 tips voor een goedkopere vakantie

5 tips voor een goedkopere vakantie

De zomervakantie staat voor de kinderen weer voor de deur. Hebben jullie de vakantie al geboekt? Wij gaan in de zomervakantie eigenlijk altijd een week weg en gaan door het jaar heen ook nog. Wij vinden het prettiger om de vakanties te verdelen, zo heb je (bijna) het hele jaar een vakantiegevoel ;)


De kosten zorgen vaak voor een minder lekker vakantiegevoel, want op vakantie gaan is niet altijd goedkoop. Soms heb je geluk, soms moet je even wat beter zoeken en soms ben je wel iets duurder uit. Het is in ieder geval belangrijk om de kosten goed in zicht te houden.... niet alleen het verblijf, maar ook alle extra's, zodat je je op vakantie geen zorgen hoeft te maken over geld, want dat helpt ook niet mee met het vakantiegevoel. We geven je vandaag graag 5 tips voor een goedkopere vakantie;


1.Ga in de juiste periode


Het hoogseizoen is altijd duur, iedereen met kinderen vanaf 5 jaar kan dat beamen. Heb je dus de mogelijkheid, ga dan op een ander moment. De voorjaarsvakantie is in onze ervaring altijd goed te betalen en ook in de herfstvakantie zijn hele goede deals te vinden.


Maar... ook wij zitten nu eenmaal aan het hoogseizoen vast. Hou goed in de gaten wanneer je kinderen vakantie hebben, De regio's wisselen dat af. Soms hebben de kinderen als eerste regio vakantie en soms als laatste. Ga dan vooral meteen in de eerste (of dus juist laatste) week, dat kan honderden euro's schelen!


Je kunt er ook voor kiezen om, net zoals wij, geen lange vakantie te houden in de zomer, maar de vakanties te verdelen. Dan kun je vaker weg en ben je in totaal 3 weken weg voor een bedrag waar je in de zomer 2 weken voor weg kunt.


2. Check last-minutes


Last minutes zijn soms best een gok. Als je echt zeker wit zijn van een vakantie in een bepaald land of op een bepaalde plek, dan is dit niets voor je. Maar als je flexibel bent en het ook niet erg vindt als je toch niet gaat (omdat de prijzen ook hoog kunnen zijn) dan is het prima.


Afgelopen voorjaarsvakantie besloten wij op een vrijdag een week weg te boeken, omdat het echt de laatste dag was, zaten we in een luxe 8 persoonshuis in Zeeland voor een prikkie. We hebben een heerlijke week gehad en gaan het zeker vaker zo doen!


3. Ga voor minder luxe


Mensen die in grote villa's wonen kiezen massaal voor een vakantie in een kleine caravan, dus soms is het helemaal prima om voor iets minder luxe te kiezen. Kamperen met eigen tent is vaak goedkoper dan een bungalow en een fietsvakantie is goedkoper dan uren over de tolwegen rijden naar het zuiden.


Ook op je vakantieadres kun je kiezen voor minder luxe; zelf koken in plaats van eten laten bezorgen of uit eten gaan. Lekker naar het strand in plaats van een duurdere excursie en zelf je beddengoed meenemen in plaats van dat ter plekke te huren. Je kunt zelfs schoonmaakkosten besparen door zelf je accommodatie helemaal brandschoon achter te laten.


Ook een vakantie dicht bij huis is een goed idee. Dat heeft niet perse iets met luxe te maken, maar het scheelt je heel veel geld voor vliegtickets, benzine en tolwegen waarvoor je moet betalen.


4. Ruil je huis of ga samen


Wil je goedkoop een andere omgeving verkennen en vindt je het niet erg als iemand anders gebruik maakt van jouw huis? Dan kan huizenruil een oplossing zijn. Er zijn verschillende sites die hierin bemiddelen, zorg dat je dit op een veilige manier doet.


Een andere optie is om met meerdere gezinnen op vakantie te gaan. Een villa met zwembad van €2000,- per week is opeens een stuk betaalbaarder als je met 3 of 4 gezinnen gaat.


5. Maak een spaarplan


Op vakantie willen we vaak niet op geld letten en geven we eigenlijk allemaal meer uit. Je kunt gerust op vakantie gaan als je van tevoren spaart en het geld apart zet. Reken uit wat je nodig hebt voor je ultieme vakantie, denk aan reis, verblijf, excursies, eten, drinken, souvenirs en extra's en maak een spaarplan, zo heb je alles bij elkaar gespaard als het zover is.


Spaar extraatjes zoals kooppunten bij de supermarkt, spaarpunten van enquetes, opbrengsten van je verkopen via marktplaats en Vinted en je hebt zo een prachtig bedrag bij elkaar... Bij alle financiële zaken geldt dat het overzicht het belangrijkste is... weet wat je uitgeeft of hoeveel je nodig hebt. Maak een plan en geniet van je vakantie, zo simpel is het soms....

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: