Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Waarom ik nu iedere dag bang ben...

Waarom ik elke dag bang ben
Er wordt weleens gezegd dat de zorgeloosheid verdwijnt zodra je zelf kinderen krijgt. Hoewel je het vroeger nogal overdreven vond dat je ouders altijd wilde weten waar je was en met wie en wat je dan deed... begrijp je dat een stuk beter zodra je zelf kinderen hebt. 

Ik was vroeger behoorlijk zorgeloos... ik ging ieder weekend stappen (mijn ouders haalden mij wel altijd op, want ik mocht niet alleen naar huis fietsen, dat vond ik toen behoorlijk stom, want wat kon er nou gebeuren??) en op mijn 17e ging ik stage lopen in het buitenland. Mijn ouders waren het hier ook niet mee eens, maar na eindeloze discussies besloten ze dat ik het dan maar moest ervaren... mijn stage was een groot feest. Ik werkte 14 uur per dag, feestte alsof mijn leven ervan af hing en sprong van een 60 meter hoge toren af. (de foto van het bungeejumpen stuurde ik heel bewust daarna naar mijn ouders, ik overlegde niets van tevoren) Ik weet dat mijn ouders het niet allemaal leuk vonden, maar ik was in ieder geval voor niks of niemand bang. 

Na deze stage was mijn volgende stage (en daarna vaste baan) bij een hotel in Amsterdam. Ik werkte regelmatig tot 23u en ging dan met de trein van 23.30u naar huis, om daarna naar huis te fietsen midden in de nacht. Ik kwam echt weleens "vage" mensen tegen in die late trein, maar ik was nooit bang. Ik was wel vaak verbaasd dat mijn vader of moeder nog wakker was en zat te wachten tot ik thuis was... En toen ik vlak nadat ik Dustin had ontmoet in het vliegtuig stapte om naar de andere kant van de wereld te vliegen, dacht ik alleen maar aan de zon en het zwembad. Niet aan de bendes die in dat land veel slachtoffers maken of de onveilige buurten waar we geheid een keer doorheen liepen.

Achteraf besef ik mij pas hoe mijn ouders zich gevoeld hebben, ik denk dat ik ze vroeger behoorlijk was slapeloze nachten heb aangedaan (sorry mam en pap!) maar gelukkig is alles goed gekomen en nu lig ik zelf regelmatig wakker... karma is a bitch ;) 
Zorgen om je kinderen

Ik ben dus nooit echt bang geweest... maar dat veranderde wel toen ik kinderen kreeg. Mijn meest angstige momenten hebben allemaal met de kinderen te maken. De eerste keer was toen we met familie waren en iedereen dacht dat de ander op zou letten. Thijs was "opeens" weg en we stonden letterlijk naast een drukke weg onze bagage uit te pakken. De paniek brak uit en hoewel we hem binnen een minuut terug hadden gevonden, duurde die minuut voor mijn gevoel uren...


Met kinderen volgen de angstige momenten zich soms sneller op... bijvoorbeeld toen 1 van de meiden vlak na de geboorte niet goed ademde en met spoed mee moest met de kinderarts in de couveuse. Of die keer dat we de ambulance moesten bellen en ik met een levenloze baby in mijn armen stond. De sirene hoorden we al van ver aankomen, maar het duurde zo lang! Achteraf bleek ze een ALTE te hebben gehad (heb je kleine kinderen, google dan maar niet...) het is het meest angstige wat ik heb meegemaakt.


En natuurlijk zit ik niet trillend in een hoekje en sta ik er ook niet iedere dag bij stil, maar de angst hoort er nu bij. Als de kinderen gaan logeren vraag ik mij af of ze wel lekker slapen en als ze zelf ergens heen gaan, dan denk ik aan alle erge dingen die kunnen gebeuren. Natuurlijk is de kans klein, maar er gebeuren vreselijke dingen. Als ik lees dat een kindje is verongelukt in het verkeer, verdronken is of als enige een ongeluk overleeft, dan krijg ik buikpijn.


Als ik bedenk dat ik zelf ziek kan worden en mijn kinderen op jonge leeftijd moet achterlaten of wij verongelukken, wat dan? Het zijn enge dingen waar je zeker niet dagelijks bij stil staat, maar die, in mijn ervaring wel regelmatig door je hoofd schieten als je eenmaal kinderen hebt.


Dus... yep! Ik ben nu iedere dag wel bang, maar ook iedere dag enorm dankbaar voor alles wat ons niet gebeurt. Ik begrijp mijn ouders nu volledig en ik kijk niet uit naar de momenten dat mijn kinderen gaan stappen, stage lopen of naar het buitenland vertrekken om de wereld te ontdekken... ik gun ze alles, ik gun ze de wereld, maar wel het liefst vlakbij mij, haha! We gaan alles meemaken en ik zal zeker nog heel wat slapeloze nachten mee gaan maken, maar als ik ze maar kan blijven knuffelen, als ik ze mag bedanken voor alles als ik zelf oud en versleten ben en het mijn tijd is om te gaan en als ze maar hun leven leven en genieten zoveel het kan, zonder zelf de angst te voelen... dat doen moeders wel, dat is onze taak en ik doe het met liefde.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: