Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Lekker ontbijten, goed koud en een lief cadeautje

De eerste schoolweek voor de kinderen na de kerstvakantie is alweer voorbij! Met alle trainingen die weer begonnen, huiswerk en veel leuks vloog de week ook meteen voorbij. Kijk je mee naar onze week?

Maandag gingen de kinderen weer naar school. Ik besloot al eerder om eens lekker een dag vrij te nemen. De laatste maanden is het qua werk erg druk geweest en ik neem eigenlijk nooit vrij. Ik werk weleens iets minder, maar echt een dag zonder plan, dat gebeurt niet vaak. Een goed voornemen voor dit jaar is dus om gewoon af en toe eens lekker vrij te nemen... het is vorig jaar met de verhuizingen ook op privégebied druk genoeg geweest. Gelukkig kreeg ik meteen gezelschap, ik kon weinig meer doen, maar dat hoefde ook niet... haha! Op deze foto lijkt Bobby trouwens wel enorm groot, maar dat valt nog erg mee, al groeit hij wel erg goed. Hij is inmiddels zo'n 3,5 maand oud.

Dustin gaat maandag wel aan het werk en gaat "gewoon" op de fiets... het was erg koud, maar dat vindt hij niet erg. Als hij rond 9u de deur uitgaat, is het nog zo'n - 5 graden op de thermometer buiten.

's middags ga ik ook de kou in. Ik heb "opeens" een langere dag, want de kinderen gaan tussen de middag allemaal met een vriendje of vriendinnetje mee en ik hoef ze daarom niet terug naar school te brengen. Ik heb vorige week steeds lekker lang gewandeld, want in de vakantie is het altijd iets minder... dan moet er maar net tijd voor zijn. Dus ik maak een wandeling van zo'n 4 km. lekker in het zonnetje en het begint te sneeuwen... koud, maar heerlijk!

Dinsdag ga ik weer aan de slag. Terwijl ik aan het werk ben, kijkt er iemand met een half oog... half slapend... half in het zonnetje of ik wel goed bezig ben, ik word in de gaten gehouden, haha!

Dinsdag ga ik ook aan de slag met het recept voor de 's mores uit de oven. De video staat ook inmiddels online... als de kinderen thuiskomen van school proeven ze meteen even voor... en ja hoor, goedgekeurd. De komende tijd ga ik even wat meer video's maken, want dan kan ik weer een beetje vooruit werken. Voor de vakantie had ik wat achter de hand en nu loop ik weer op schema...

Woensdagochtend wordt er iemand uitgebreid geknuffeld... ik vraag mij af of hij het ermee eens is... Hij geniet overigens wel van alle aandacht, want nu de kinderen weer naar school zijn is dat een stuk minder en ik merk meteen dat hij dat mist.

Woensdagmiddag gaat Dustin naar de kapper, de meiden gaan gezellig mee. Hij maakt geen afspraak, want... "er is altijd wel plek". Niet dus! Hij maakt een afspraak voor vrijdag en gelukkig valt er in de buurt genoeg te spelen... dus ze halen lekker een frisse neus voordat ze weer naar huis komen.

Thijs en ik blijven samen thuis. Hij moet nog wat huiswerk doen en wij halen ook nog een frisse neus. Daarna ga ik lekker in de zon verder lezen in mijn boek.

Als de meiden weer thuiskomen blijkt dat ze nog even naar de kringloopwinkel zijn geweest... en deze pop ging mee naar huis, brrr... ik vind het eerlijk gezegd maar een eng ding, haha! Maar de meiden vinden haar fantastisch.... Dustin gebruikt de pop vooral om mij de rest van de week mee te laten schrikken en mij de stuipen op het lijf te jagen, leuk hoor... ;)

Donderdag is momenteel een hele drukke dag... na school moet Sofie naar dansen en als we dan net weer thuis zijn, moet Thijs door naar honkbal. Ik ben dan, met een beetje geluk om 18.30u thuis, net als Dustin ook binnen loopt. En dan moet Thijs om 19.30u weer opgehaald worden... vorige week maakte ik het mij wat gemakkelijker door de kinderen naar de overblijf te laten gaan, daardoor kon ik alvast koken en paste het allemaal precies. Het blijft overigens niet zo, want Dustin komt binnenkort op donderdag wat eerder thuis en Sofie danst vanaf Maart op een andere dag, dus dat lost zich wel weer op. Deze weken is de donderdag gewoon lekker druk. En dat betekent dat Bobby wat minder aandacht krijgt... en een kitten die minder aandacht krijgt; die zoekt wel iets. Ik had een wc rol op de grond laten liggen en die lag 's avonds door onze hele slaapkamer... oeps!

Vrijdagochtend gingen Dustin en ik samen ontbijten... we gingen op de fiets en genoten van een heerlijk uitgebreid ontbijt.

Na het ontbijt hadden we nog even tijd om wat boodschappen te doen.. we liepen onder andere even naar "Die Grenze" een drogist, waar ze vooral ook heel veel voedingsmiddelen hebben. Ik koop er nu altijd zakjes kruiden... die zijn normaal € 0,99 en nu zelfs maar €0,79. Ik vulde mijn voorraad Provençaalse kruiden en laurierblad even aan.

Zaterdag sliepen we allemaal lekker uit, even bijkomen van de week! Thijs ging naar honkbal training en ik ging met Sara nog even winkelen, ze wilde graag een nieuwe broek en we wandelden samen gezellig naar de winkels. Daarna was het tijd voor; oliebollen! Huh?? Ja, echt! We kopen altijd na oud en nieuw nog wat mixen... en nu maakten we een mix op (we hebben er nog 1 staan voor over een tijdje) want een oliebol is altijd lekker...

En omdat we het niet laten konden, bakten we ook wat appelbeignets... met kaneelsuiker, zo lekker ook! En ook omdat 1 van de meiden geen oliebollen lust.

Zondagochtend werd er weer uitgeslapen en aan het eind van de ochtend brachten we wat oliebollen en appelbeignets langs bij opa en oma. Daar stond de koffie (met lekkers) ook alweer klaar!

Terwijl wij lekker even konden bijkletsen las Thijs de Donald Ducks en gingen de meiden lekker knutselen. Toen we richting huis gingen kreeg ik een tasje vol met geknutselde cadeautjes, zo lief! <3

De zondag stond verder in het teken van boodschappen doen, glas wegbrengen, nog een wandelingetje door de buurt en daarna zaten we lekker op de bank. De open haard ging aan en we maakten de hapjes (die zoals ik al eerder vertelde op het weekmenu stonden) Ik bakte nog een focaccia en zo stond de tafel weer lekker vol met worteltjes, paprika, komkommer, nootjes, olijven, kaas, fuet worstjes en focaccia. Een prima avondmaaltijd voor de zondag!


En nu zijn de kinderen weer naar school.... Deze week staat er, naast school, werk en sport eigenlijk vrij weinig op de planning, we gaan zien wat de week weer allemaal brengt. Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: