Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Kringloop, 1 op 1 tijd, verdwalen,

bowlen en weer eens naar een première!

Week 4 van de zomervakantie is voorbij! Ik vind het zo bizar dat het ieder jaar van tevoren zo lang lijkt, maar ieder jaar ook weer zo voorbij is... Deze week was Dustin lekker vrij en hebben we heel veel leuke dingen gedaan.. kijk je mee?!

Ik begin de week bij de kringloop... samen met mijn moeder ga ik gezellig even kijken en drinken we koffie. Ik neem meteen weer een doos vol spullen mee. We komen ook na de verhuizing nog steeds dingen tegen die weg kunnen, dus die lever ik meteen in. Uiteindelijk gaan er 2 dingen mee terug... een ducktales stripboek (ik was van plan om Donald Ducks mee te nemen, maar die zijn helemaal uitverkocht) en een leuke sneeuwpop voor tijdens de winter... goede score!

De sneeuwpop werkt op batterijen, dus het is even afwachten tot thuis om te kijken of hij goed werkt.. en ja hoor... Dustin is helemaal dol op kerst en alles wat met de winter te maken heeft, dus hij zoekt meteen wat batterijen bij elkaar en hij werkt, top aankoop!

Dinsdag wordt er weer gelogeerd en is het tijd om boodschappen te doen! We hebben het afgelopen weekend dingen gehaald bij de AH en een aantal kraskaarten gekregen. Deze producten mochten we gratis uitproberen. De Alpro valt in de smaak, de ijskoffie niet, haha! De Schweppes moeten we binnenkort nog even proberen.

Verderop in de week halen we nog een gratis pak pannenkoekenmix bij de Lidl omdat we voor deze maand meer dan €70,- uitgaven en dan krijg je via de app gratis producten, toch allemaal weer leuk.

Dinsdagavond besluiten we om de frituur lekker aan te zetten. In ons oude huis hadden we een frituurpan, maar die kregen we na heel wat jaar niet meer goed schoon en die hebben we met de verhuizing weg gedaan. Nu, na maanden hebben we een nieuwe gekocht. Ik weet dat iedereen heel enthousiast is over de airfryers enzo, maar wij vinden dat niks, gewoon lekker "echt" frituren en dan niet iedere week ;)

Woensdag doen we lekker rustig aan. We slapen uit en gaan 's middags naar de stadsboerderij, waar we een mooie wandeling maken. Daarna koelen de kinderen af met een ijsje en rijden we terug naar huis... prima dag!

Donderdag gaan Thijs en ik samen op pad. We gaan regelmatig 1 op 1 met de kinderen weg. Vaak slapen we dan in een hotel en maken we er een leuke tijd van. Omdat hij al veel gelogeerd heeft deze vakantie wilde hij eigenlijk liever gewoon thuis slapen, ook helemaal goed natuurlijk! We maakten er dus een dagje uit van. We reden naar Amersfoort waar we het centrum verkenden, gingen langs een stadsboerderij en maakten een stop bij een kringloopwinkel, Loods 5 en Ikea, want hij wilde de dag afsluiten met een etentje bij Ikea, zo lief!

Tussen alle stops door zorgden we natuurlijk voor de nodige verkoeling! Dit was tussen de katten en kippen bij de stadsboerderij....

Bij deze kringloop hadden ze wel Donald Ducks, dus die gingen mee. Ze zaten we ingepakt, dus we konden ze niet allemaal zien. Pas thuis kwamen we erachter dat er hele oude bij zaten.. zelfs uit 1982!

En terwijl wij ons samen goed vermaakten, mochten de meiden bij Dustin thuis kiezen wat ze wilden eten. Ze kozen voor pannenkoeken... maar wel gekleurde, haha! Ze werden roze en blauw!

De meiden bakken inmiddels zelf de pannenkoeken, dus dat was makkelijk ;) Een hele stapel werd er gebakken en toen wij 's avonds laat thuiskwamen, was er zelfs voor de volgende dag nog over.... ook lekker!

Vrijdag was opa jarig. We gingen natuurlijk langs voor een lekker stukje taart.... aan het eind van de middag stapten we op de fiets voor de bowlingbaan... de kinderen deden enthousiast mee (en konden zelfs winnen) ;) Daarna hebben we heerlijk gegeten en sloten we de feestelijke dag af.

Zaterdag was het aan het regenen toen we wakker werden, dus we waren druk in huis met nog wat werk, wat wasjes en dat soort gerommel. 's middags werd het lekker droog en reden we naar het belevenissen bos in Lelystad. (Ik schreef er eerder al over). We konden lekker klimmen en niemand viel in het water (ook fijn, haha!)

Toen we klaar waren met klimmen, wandelden we nog een stukje door het bos. Helaas verdwaalden we een beetje... oeps! We kwamen bij een hele andere parkeerplaats uit, dus moesten nog een heel stuk verder lopen. We hadden in ieder geval genoeg stappen gezet, haha!

Toen we thuis kwamen ontdekten we helaas weer een teek. Ik lees overal dat ze er meer zijn en aangezien wij vaak in het bos zijn, houden we er goed rekening mee (door lange broeken aan te doen etc.) Maar het valt ons echt op dat er veel zijn dit jaar. Gelukkig hebben we een goede tekentang (echt belangrijk om in huis te hebben als je vaak in het bos bent) en zijn ze er altijd zo weer uit.

Zondagochtend gingen we al vroeg naar Amsterdam. We waren uitgenodigd voor de première van de kinderfilm; The jungle bunch, world tour. Eerder gingen we vaak naar premières, maar inmiddels kunnen we vaak niet in verband met werk en sport, dus des te leuker om weer eens te gaan!

De film was erg leuk en vanaf 24 Augustus draait hij in de bioscoop. Spanning en humor, het zat er allemaal in :)


En zo sluiten we de vierde vakantieweek af. De komende week hebben we ook weer veel dingen op de planning staan... Van een dagje (of nachtje) weg tot aan vriendjes die komen spelen. Maak er een mooie week van allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: