Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Kinderfeestje, 45 jaar getrouwd en lekker eten!

Wat een leuke week hebben we weer gehad! Op dinsdag waren mijn ouders alweer 45 jaar getrouwd. Samen met Thijs versierde ik het huis. Vanaf woensdag waren de kinderen vrij ivm studiedag en hemelvaartsdag. We vierden nog een kinderfeestje, gingen donderdag aan de slag met aardbeien en chocolade en ook het weekend stond in het teken van lekker eten, kijk je mee?!

We beginnen de week met een donkere foto... maar het gaat om het idee! Mijn ouders maakten vroeger bij het avondeten altijd rauwkost, zoals salade. Nu doe ik dat dus zelf ook... soms zet ik wat groenten neer als we nog aan het koken zijn en anders staat het erbij op tafel. Gemakkelijk om wat extra groenten binnen te krijgen!

Op dinsdag waren mijn ouders 45 jaar getrouwd, wat een prachtige mijlpaal! Thijs was in de ochtend thuis, dus hij kon mij mooi helpen om het huis te versieren (ze waren zelf een dagje weg) We maakten er iets moois van, hadden een taartje in de koelkast gezet en zo waren ze goed verrast toen ze weer thuis kwamen.

Thijs had deze opblaascijfers in de winkel uitgezocht, die moesten erbij wat hem betreft! Het was nog even uitzoeken hoe hij ze moest opblazen, maar hij was vastberaden om het zelf te doen en natuurlijk lukte het uiteindelijk prima. Ze kregen een mooi plekje op de salontafel.

'S middags kregen wij zelf ook nog een "verrassing", maar liefst 3 enveloppen van de belastingdienst ;) We wisten wel dat ze eraan zouden komen, maar toch... wel even leuk om deze verzameling op de foto te zetten.

Woensdag hadden de kinderen een studiedag. Normaal gaan ze alleen 's ochtends naar school, dus het was een soort van "halve" studiedag. We besloten om iets leuks te gaan doen en het werd meteen een soort kinderfeestje, want er ging gezellig een vriendinnetje mee, die helaas ziek was geweest toen de meiden hun kinderfeestje vierden...


We gingen naar Almere Jungle, een soort binnen dierentuin. (ik vond het een beetje zoals de orchideeën hoeve) Maar dan iets kleiner. We hebben ons in ieder geval prima vermaakt!

Er waren heel veel planten en dieren te zien... van konijnen tot alpaca's. En van stokstaartjes tot schildpadden. We sloten de dag af met frietjes, dus het was een geslaagde studiedag!

De meiden werden ook nog verwend met cadeautjes, waar ze thuis meteen mee aan de slag gingen! Sofie had alvast haar onesie aan, want ze moesten ook nog naar zwemles. Toen ze thuis kwamen konden we meteen eten en naar bed, want ze waren erg moe van alle belevenissen!

Donderdag was het hemelvaartsdag. Na zo'n drukke dag deden we wat rustiger aan. Dustin moest gewoon werken, dus hij ging vroeg de deur uit. Wij liepen nog lekker in pyjama rond, we wandelden naar de speeltuin en de supermarkt, want de meiden wilden graag aardbeien met chocolade maken. (We hebben een kook en bakboek van de zoete zusjes van de bieb geleend) Het werden mooie hartjes...

En met de lunch hadden we zo nog wat lekkers over... echt fijn dat er weer volop aardbeien verkrijgbaar zijn, want we vinden ze allemaal heerlijk!


Aan het eind van de middag gingen we weer naar het zwembad, want de meiden zwemmen nu een aantal weken 2 keer per week... dus nog een keertje zwemles!

Vrijdag ben ik zelf aan het werk gegaan. Dustin was vrij en kon op de dag lekker naar buiten met de kinderen. Aan het eind van de middag gingen we naar mijn ouders. Mijn broer en zus wonen momenteel beiden in het buitenland en mijn zus is er nu een aantal weken, samen met ons neefje. De kinderen konden lekker samen spelen in de tuin en we konden gezellig met zijn allen eten. Als toetje was er appeltaart met abrikozenjam en ijs, heerlijk!

Zaterdag was ik weer samen met de kinderen en was het weer een dag van speeltuinen en spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt... de dag vloog voorbij! Zondag hadden we nog een lunch met de familie. Pannenkoeken voor de kinderen en carpaccio met Italiaanse bollen voor ons... ook weer heerlijk! Daarna reden we naar de stadsboerderij en hebben we het kabouterpad gelopen en werd er nog veel gespeeld met zand, water en er werden kikkertjes gezien (en gevangen om daarna weer terug in het water te laten)


Zo vloog de week voorbij. Het is altijd fijn om familie weer te zien en samen veel tijd door te brengen als ze in Nederland zijn. De komende week heb ik zelf wat zakelijke afspraken staan, de kinderen gaan lekker naar school en daarna is het Pinksterweekend alweer aangebroken. Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: