Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een dagje naar de Orchideeën hoeve 

Een dagje naar de Orchideeën hoeve

Vorige week vrijdag hadden de kinderen een studiedag. Ik vind het altijd ideale dagen om iets leuks te ondernemen. Het is overal rustiger en daardoor kun je gemakkelijk een dagje uit. Helaas was de weersvoorspelling niet helemaal goed; door de warme dagen was er vooral regen en onweer voorspelt. Daarom besloten we onze plannen te wijzigen en op zoek te gaan naar een overdekt uitje. Ik zag de orchideeën hoeve in Luttelgeest voorbijkomen in mijn zoektocht. Ik had daar al vaker van gehoord en wij wilden er sowieso nog een keer naar toe, dit was dus een ideale dag! Sinds een aantal weken zijn ze weer geopend (je moet wel even reserveren van tevoren) maar dat was zo geregeld, we konden gaan genieten van een leuk dagje uit! 

Wat is de Orchideeën hoeve? 

De orchideeën hoeve is een overdekte jungle, dat is eigenlijk de beste benaming. Je kunt er op ontdekkingstocht gaan en vele dieren ontdekken. De kinderen konden een speurtocht doen (en kregen bij het inleveren een lekker zakje snoep) en onze ontdekkingstocht begon in het “Amazone regenwoud”. Er zijn verschillende tuinen die je kunt ontdekken zoals; De zwevende bloementuin, de vlindertuin (met duizenden vlinders!) De stokstaartjes tuin en nog veel meer. Er is op dit moment een looproute die je moet volgen, zodat niet iedereen heen en weer loopt, dus je komt vanzelf langs alle tuinen en dieren die er zijn. Wil je wel nog even terug? Dan kun je naar de uitgang en gemakkelijk weer naar binnen met een retourkaartje (deze ontvang je bij de ingang) 

Wij kwamen op onze ontdekkingstocht heel veel dieren tegen; aapjes, stokstaartjes, mega veel vissen en schildpadden, lori’s (papegaaien), alpalca’s, flamingo’s, eenden en zelfs ezels! 
Een dagje naar de Orchideeën hoeve

Voor de kinderen;


Kinderen kijken hier hun ogen uit! De velen dieren maken het heel interessant en de speurtocht zorgt ervoor dat ze meteen veel leren over de desbetreffende dieren. Door het park heen kun je verschillende dieren voeren (tegen een kleine vergoeding) zo konden ze meervallen en schildpadden garnaaltjes voeren en de lori’s (papegaaien) voeren was 1 groot feest. Ze kwamen zelfs op hoofden zitten, dat vonden onze kinderen echt machtig mooi! 


Juist omdat je iedere keer weer in een nieuwe tuin terecht komt, is er veel te zien en blijft het interessant. 


Middenin de route is er een grote overdekte speeltuin van maar liefst 1000 m2! Er kan gespeeld worden met zand en water (droge kleding mee is dus handig) en onze kinderen raakten niet uitgespeeld bij de touwbruggen en glijbanen. Voor de ouders is er bij de speeltuin een koffiehoek, waar je lekker even kunt zitten terwijl de kinderen heerlijk spelen. Onze kinderen hebben zich meer dan goed vermaakt. 


Koffie en lunch! 


Erg belangrijk bij een dagje uit; hoe is de koffie? En kunnen we er lekker lunchen? Op het park mag je niet zelf etenswaren meenemen, door de vele dieren (die er ook vaak los rondlopen) lijkt het mij ook niet handig als iedereen gaat eten in de verschillende tuinen. Er zijn gelukkig meer dan genoeg opties voor een lekkere pauze. Wij dronken koffie (en aten gebak!) In de Sakura bloementuin. Een prachtige tuin vol met hele mooie bloemen, wij keken onze ogen uit! Vergeet vooral ook niet om een mooie foto te maken bij het bloemenhart ;) Sara was bij ons de fotograaf… mooi geworden, toch?! 

Bloementuin Orchideeën hoeve


Voor de lunch gingen wij naar het Serre restaurant. Dit is het restaurant aan het begin van het park, waar je binnen of buiten kunt zitten. (Buiten vindt je ook meteen een leuke boot waar de kinderen kunnen spelen en kun je onder andere een bezoekje brengen aan de alpalca’s) 


Er was genoeg te kiezen; van lekkere broodjes tot salades. En van frietjes tot aan pannenkoeken. Mijn ouders, zus en neefje waren ook mee, dus we hebben van bijna alles wel geproefd, het was een goede lunch (om goede energie om te doen en daarna nog een rondje door het park te maken)

Vlindertuin Orchideeën hoeve

Na de lunch maakten wij dus nog een rondje door het park. De meiden wilden graag nog een keer bij de lori’s kijken, Thijs wilde graag nog een keer naar de vlindertuin om zelf nog mooie foto’s te maken van alle vlinders. En toen wij weer langs de speeltuin kwamen, werd er weer volop gespeeld. De kinderen vonden het jammer dat de dag alweer voorbij was. 


Voordat we naar huis gingen, kwamen we nog in de winkel terecht. Met een mooie orchidee en knuffels voor de kinderen gingen we naar huis. Wat ons betreft een geslaagd dagje uit om zeker nog een keer terug te gaan. 



De orchideeën hoeve heeft de volgende toegangsprijzen;


Kinderen t/m 2 jaar; gratis toegang 

Kinderen 3 t/m 12 jaar; € 8,50 

Volwassenen; € 14,50 


Parkeren is gratis. 


Op dit moment moet je van tevoren reserves (ivm een maximaal aantal bezoekers) Voor meer informatie kijk je op www.orchideeenhoeve.nl


Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: