Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week;

Gratis producten, de eerste oliebollen en boogschieten...

Het is deze druilerige dinsdag tijd voor een nieuw weekoverzicht... plaatste ik een paar weken geleden nog foto's van ijsjes, nu is de herfst wel echt losgebarsten. Ik vond de herfst tot een aantal jaar geleden maar niks; koud, regenachtig en somber. Maar inmiddels kan ik de herfst wel waarderen, ieder seizoen heeft zijn eigen mooie dingen. De herfst betekent; lekkere thee drinken, met een dekentje op de bank, filmmiddag op een regenachtige zondag en plassen stampen in het bos. De herfst is pas net begonnen, maar er is nog genoeg te doen ;)


De afgelopen week scoorde ik wat gratis producten (altijd mooi meegenomen), gingen er wat dingen op marktplaats (ruimt lekker op) en haalden we de eerste oliebollen... kijk je mee?!

Maandag kreeg ik een appje van de buren... sparen ze bij jullie ook oceaan plaatjes? Ik maakte deze foto en stuurde die meteen door; Ja! Ze zijn al druk bezig om hun album vol te krijgen.... Dus we konden meteen wat plaatjes over en weer ruilen.

Maandagmiddag deed ik weer een wandeling. Op werkdagen loop ik 's middags altijd een kilometer of 3-4. En ik kom regelmatig lege statiegeld flesjes tegen. Ik vertelde eerder al eens dat onze kinderen ze sparen voor meer zakgeld... dus ik neem ze eigenlijk ook altijd mee, leuk extraatje voor ze!

Maandag na school was het heerlijk weer... maar de meiden hadden zin om lekker binnen te knutselen. De strijkkralen werden weer eens uit de kast gehaald, soms spelen ze daar heel veel mee en daarna weken weer niet. Maar nu gingen ze aan de slag met een minion, omdat de juf zo van minions houdt, dus er werd er 1 gemaakt met een kerstmuts, voor de verzameling van de juf.

Dinsdag was er inmiddels een heuse ruilhandel ontstaan in de straat. Er ging een envelop rond met de plaatjes... je kon eruit pakken wat je nodig had, je eigen dubbele plaatjes erbij doen en bij de volgende in de brievenbus doen. De hele week ging de envelop rond en inmiddels is het album bijna vol... ideaal!

Dinsdagmiddag pakte ik de app van Quick Thoughts er weer eens bij. De meiden waren bij een vriendinnetje spelen (en bleven daar lekker eten), Thijs vermaakte zich in de speeltuin met voetbal en ik had mijn werk af, kon even niet verder met de studie en het huishouden was "op orde"... dat zijn de momentjes om dit even te doen. Ik heb er volgens mij weleens over vertelt; Het is een app waarbij je enquetes kunt invullen, voor iedere enquete verdien je € 0,50 (en het is vaak zo gedaan) Bij € 10,- kun je een cadeaubon laten uitbetalen... bijvoorbeeld voor bol. Het schiet altijd best wel op... naast Euroclix is dit 1 van mijn favoriete klokprogramma's / enquete apps.

Nu de kinderen weer naar school zijn, is ons woensdagochtend ontbijtje samen weer terug. We hadden deze keer lekkere broodjes, een chocolade croissant en we keken ondertussen even in het eerste speelgoedboek (die van Lobbes kregen wij al bezorgd)... alvast wat cadeau ideeën op doen ;)

Donderdagochtend zat ik weer alleen aan de koffie... deze keer met taai taai... die had ik laatst bij de Hema besteld, toen ik ook meteen koffiebonen bestelde. Ik vind ze trouwens bizar klein geworden (vroeger waren ze veel groter, haha!) Dus we nemen er dan gewoon 2, net zo goed.

Vrijdagochtend liep even anders dan gedacht... Sara wilde echt niet lekker wakker worden. We merken sowieso dat de kinderen langer slapen nu het nog donkerder is 's ochtends. Maar toen ze om 07.55u nog in bed lag, besloten we om haar maar even thuis te houden.


Het is ook druk allemaal. Ze had veel speelafspraakjes gehad en kon donderdagvond niet slapen. De meiden zitten dit jaar in een klas met 26 kindjes, dat is niet mega veel, maar na hun klasje met 11 kindjes vorig jaar is het best even druk en wennen.


Rond 9u stapte ze vrolijk en uitgeslapen uit bed. Ze had geluk, want ze kon nog even mee om wat boodschappen te halen (en we scoorden de eerste oliebollen, zo lekker!) en 's middags nog ze nog een middagje naar school. Prima opgelost zo.

Vrijdagmiddag na school liep ik nog even met haar naar de AH, want ik had gezien dat Scoupy weer nieuwe producten had die je gratis of met korting kon proberen.


En inmiddels moet je dan snel zijn... ik merk echt dat veel meer mensen op de kleintjes letten. Scoupy producten zijn snel uitverkocht, het is lastiger om een To good to go box te scoren (en ze worden vaker geannuleerd) en ook de huismerken en c-merken in de supermarkt zijn vaak op. Ik snap het wel, het is allemaal ook hartstikke duur aan het worden, dus besparen kan nooit kwaad. We scoorden wel deze 2 bekers yoghurt, maar andere dingen waren wel al weg... nou ja, toch mooi meegenomen!

Zaterdag was het weer eens tijd om naar de bieb te gaan. Oude boeken inleveren en nieuwe boeken uitzoeken. Het was mega druk, want de bieb bestond 12,5 jaar... en er waren allemaal dingen georganiseerd. Hartstikke leuk, maar voor ons wel erg druk, dus de kinderen zochten snel nieuwe boekjes uit. Weer genoeg leesvoer voor de komende weken!

'S middags gingen we, tussen de buien door, nog lekker naar buiten. Waar er druk werd gespeeld in de speeltuin... al was het "hangen" ook populair, haha!

Zondag ging Dustin naar zijn werk en waren wij bezig met opruimen. De meiden willen wat Playmobil verkopen waar ze niet meer mee spelen... want ze sparen voor rolschaatsen (en we hebben inmiddels ook we enorm veel Playmobil staan!) Het prinsessenkasteel werd helemaal schoongemaakt, binnenkort komt daar nog heel wat Spirit Playmobil bij en dan gaat het online. (Het kasteel zette ik meteen online)


Het is nu de ideale tijd om speelgoed te verkopen. Veel mensen zijn al op zoek naar leuke cadeaus voor December en deze week worden de salarissen en kinderbijslag gestort... dus mocht je zelf nog iets willen verkopen, dan is deze week 1 van de betere weken, anders weer even 3-4 weken wachten ;)

'S middags gingen we nog even naar opa en oma, waar opa nog een heuse boog had liggen... dat wilden ze allemaal wel uitproberen! Met een tak werd er door de tuin geschoten en ze vonden het machtig mooi, haha!


En zo begon alweer een nieuwe week. Gek genoeg duurt het nog maar 3 weken tot de herfstvakantie, terwijl we allemaal het idee hebben dat ze pas net weer naar school gaan, maar het word dus al een beetje aftellen! Verder staat er een bezoek aan de tandarts op de planning, hebben we de eerste rondleidingen voor middelbare scholen (slik! zijn we daar nu al?.... pfff!) en staan er avondjes werken en andere afspraken in de agenda... genoeg te doen dus weer! Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: