Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Een midweek weg en kerst! 🎄

En zo vlogen de kerstdagen voorbij... vorige week ging echt heel snel voorbij! En ik weet dat ik dat vaker vertel, maar deze keer was het echt zo. Toen wij hoorden dat de kerstvakantie eerder zou beginnen, heb ik een dag later een midweek weg geboekt, ik had er zo geen zin in om alleen maar thuis te zitten... hoewel we dat de komende weken vast nog wel gaan doen ;) Maar het was erg geslaagd en daarna door naar huis waar de kerstdagen meteen voor de deur stonden, ik heb in ieder geval een bomvol weekoverzicht voor je, kijk je mee?!

Maandag begonnen we de week met inpakken. Ik had dus lekker een midweek weg geboekt, bij een vakantiepark bij ons in de buurt. Dustin moet gewoon naar zijn werk, dus hij is een paar dagen heen en weer gereden... ik pakte in en ging met de kinderen op pad.


Ik las trouwens dat heel veel mensen dit idee hadden en het was zeker aan te raden. Lekker in een huisje, geen verdere contacten (niet zwemmen oid) en lekker veel naar buiten. Ik heb het geluk dat ik overal kan werken, dus ik had de laptop mee en dat ging prima! We hadden ook nog eens geluk met het weer... koud, maar lekker zonnig.


Dinsdagochtend werden we dus voor de eerste keer wakker en kijk eens wat een prachtige foto! Dat was heerlijk wakker worden...

Na een uitgebreid bad en een lekker ontbijtje was het tijd voor wat huiswerk. Ik werkte ondertussen en daarna gingen we naar buiten. Ik had de steps van de kinderen ook allemaal ingepakt en met warme kleding waren we lekker lang buiten!

Je zult het bijna niet geloven, maar het was toch echt zo! Door de zon was het heerlijk buiten... we konden zelfs 's middags buiten thee drinken. Ik zat hier met -2 graden met een dikke trui en een sjaal lekker in de zon. Daarna heb ik zelfs nog een tijd een boek gelezen... genieten!

Zoals je kunt zien hadden we een heerlijke bungalow aan het water. Het zat er vol met eenden, ganzen, zwanen, meerkoetjes en musjes... ze liepen allemaal steeds gezellig langs de ramen.

En natuurlijk werden de dieren allemaal uitgebreid bestudeert door de kinderen... hier thuis zien we natuurlijk ook weleens eenden en zwanen, maar niet zo dichtbij! Ze waren totaal niet bang, dus (als ze niet te dichtbij kwamen) was het hartstikke leuk!

Maar soms moesten we wel snel naar binnen, haha! Deze zwaan kwam iedere keer pal voor de deur staan, lekker brutaal! Hij kwam een paar keer per dag terug om dan met zijn snavel op het raam te tikken... hallo! ik ben er weer! Haha, echt geweldig!

Woensdag is Dustin zijn vrije dag, toen was hij er gezellig de hele dag. We gingen toen midgetgolfen en het was nog steeds flink koud... met de zon best goed te doen, maar je kunt zien dat de banen zelf 's middags nog lekker ijzig waren. Toen we alle banen hadden gehad besloten we om snel binnen de punten te tellen, want we hadden het flink koud gekregen!

Het mooie van zo'n vakantiepark is natuurlijk dat er veel te zien is... en dat je veel meer buiten bent, dat is echt anders dan thuis. (Terwijl wij thuis toch ook vaak buiten zijn, maar op vakantie is dat toch anders) Ook al was het dus koud, de kinderen waren continu buiten... lekker rennen, voetballen, met de steps, ze vermaakten zich super goed!

Donderdagochtend begon de dag met koffie... Dustin zou naar zijn werk rijden en er was al gewaarschuwd voor ijzel, dat is natuurlijk gevaarlijk en daar wil je niet in terecht komen. We twijfelden nog even of hij woensdagavond niet beter naar huis kon rijden, maar de voorspelling was dat het later op de dag pas zou gaan ijzelen... totdat we donderdag wakker werden en het al tegen de ramen hoorden tikken, balen!


Gelukkig kon hij, door alles goed in de gaten te houden, precies op het juiste moment weg en was het toen op de weg goed te doen. Toen ik een appje kreeg dat hij op zijn werk was, was ik toch even opgelucht... ik vond het toch spannend! Dus ik plofte snel neer met een kop koffie...

Vrijdag was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan... alles inpakken, de auto weer inladen en met een half uur waren we weer thuis. Dat is dan ook weer een groot voordeel van zo'n vakantiepark dichtbij.


In de koelkast stond een cadeautje; mijn moeder had een tulband gebakken en voor de kerst neergezet, zo lief! Lekker thuiskomen ook... we konden meteen chocolade tulband proeven (geen straf) ;)

En we kwamen erachter dat de kerstman zelfs was langs geweest ;) Dus de eerste was ging in de machine en daarna besloten we om de cadeautjes alvast lekker uit te pakken. De kinderen waren natuurlijk met 5 December al verwend, dus dit waren nog wat kleinigheidjes... wel erg leuk!

De meiden kregen weer een diamond painting setje. Deze keer om een sleutelhanger te maken en daar konden ze mooi meteen mee aan de slag. Ik vind het zelf inmiddels ook leuk tijdverdrijf, ik ga binnenkort ook wat dingen voor mijzelf kopen, lekker ontspannend met die diamandjes!

En toen was het kerst! De eerste kerstdag vierden wij met mijn schoonouders, waar de kat daar ook lekker relax was... hij vond het speelgoedhondje van Sara erg lief en ging er lekker tegenaan liggen slapen.

Tweede kerstdag waren wij thuis. We zouden met zijn vijven zijn, maar mijn ouders schoven gezellig aan. zij zouden naar het buitenland gaan, maar annuleerden hun plannen door alle maatregelen... dus hop... schuif gezellig aan en eet lekker mee. We hadden de tafel vol hapjes gezet, hier zaten ook veel dingen bij van Crisp (waar ik laatst over vertelde) en het was heerlijk!


Nu zitten de kerstdagen erop. Ik vind het ieder jaar zo gek dat je zo naar die dagen toeleeft en ze dan in een flits voorbij zijn. De komende week wordt er gelogeerd, gaan we natuurlijk 2021 gedag zeggen en 2022 verwelkomen (en hopen we dat dit jaar toch echt het jaar wordt waarin alles weer "gewoon" wordt) en ik hoop de komende week, samen met de kinderen echt nog lekker rustig aan te doen. We zijn er allemaal aan toe zo aan het eind van het jaar ;) Fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: