Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Game review; Pokémon Shining Pearl voor de Switch!

Game review; Pokemon Shining Pearl voor de Switch!

Vandaag staat er weer een gloednieuwe game review voor jullie klaar! Nu de lange kerstvakantie begonnen is, staat de Nintendo Switch hier ook vaak aan, het blijft een controller die bij ons dagelijks gebruikt wordt. Thijs heeft inmiddels veel spellen en ook de meiden hebben de eerste spellen al. Ze spelen altijd met veel plezier op de Switch.


Dustin vertelt je vandaag alles over de nieuwe game; Pokémon Shining Pearl voor de Nintendo Switch;


Een nieuwe game voor de Nintendo Switch uit de Pokémon reeks en een remake van het originele spel uit 2006 die toen voor de Nintendo DS uitkwam.


Pokémon bestaat inmiddels 25 jaar en dat is goed te merken. Het afgelopen jaar kwam bijvoorbeeld ook al Pokémon Snap uit. Tevens zijn er voor de verzamelaar ook Pokémon kaarten opnieuw uitgebracht vanwege het 25 jarig bestaan.


Nog even goed om te weten, wat is het verschil tussen Pearl of Diamond? Het verschil zit vooral in de Pokémons die je tegen kunt komen, in de versie Pearl die wij spelen kom je Zapdos en Lugia tegen. Deze vind je dus niet in Diamond waar je bijvoorbeeld Raikou en Ho-oh tegenkomt die je dus weer niet in Pearl vind. En zo zijn er nog een aantal andere Pokémon die maar in 1 van de versies zitten. 

Pokemon shining pearl review

Maar laten we terug gaan naar de game. Thijs heeft deze eerder nog nooit gespeeld en dat is ook niet zo gek want Thijs was toen nog niet geboren. En heel eerlijk ik heb deze game ook nooit gespeeld toen deze uitkwam in 2006, ik was toen 22 en daar dus niet echt mee bezig. Maar voor veel spelers, die dit spel toen al speelde..  zal het een trip terug in de tijd zijn. 


De game is nagenoeg een exacte kopie van de versie uit 2006 met een aantal nieuwe features zoals Ramanas Park (hier ontmoet je legendarische Pokémon zoals bijvoorbeeld Mewtwo) Duidelijk is uiteraard wel wat je moet doen, in de populaire Pokémon titel “Pokémon Sword en Shield” moet je precies het zelfde doen. Het verslaan van de gym leiders uit verschillende klassen. Dit alles in de sinnoh regio. Hierin ga je op avontuur samen met een vriend die je zelf een naam kan geven en in ons geval Koos Thijs voor een naam van een klasgenoot. Als je de 8 gym leiders hebt verslagen mag je aan het eindtoernooi mee doen. Als je die wint ben je de grote kampioen. 


Voor veel nieuwe gamers zal de game wat ouderwets overkomen, vooral als je dus Sword en Shield hebt gespeeld is dit misschien even wennen of misschien zelfs een beetje saai. Ik moet zelf bekennen dat ik de retro look leuk vind en ook leuk om te spelen. De karakters in de game hebben een klein lichaam met een groot hoofd erop, leuke detail is dat de karakters er tijdens een battle ineens heel hip uitzien zoals, ja inderdaad, net zoals bij Sword en Shield. 


De game bied urenlang speel plezier en ik denk als je de oude versie hebt gespeeld je je er zeer mee kunt vermaken. Maar zoals eerder vermeld als je de look ouderwets vind overkomen ben je misschien wat sneller uitgekeken. De game is zoals hij toen was en zeker niet zo snel te besturen als nieuwere games uit de Pokémon reeks. 


Thijs vond de game erg leuk, maar vond het lastiger dat hij in het Engels was. In het Nederlands is de game niet beschikbaar, dus jongere kinderen hebben hiermee meer hulp nodig van hun ouders.


Zin in een leuke Pokémon game waar je urenlang mee bezig kan zijn, ook omdat de game dat van je verlangd? Koop dan vooral deze game. Vooral fan van hedendaagse games, snel en hip? Laat deze dan maar liggen en wacht vooral op Pokémon legends Arceus die uitkomt op 28 januari, die zal je zeker wel leuk vinden. 


Ik speel nog even verder, en ga ervan uit dat ik het hele spel wel uit ga spelen. 


De game is natuurlijk beschikbaar in de Nintendo e-shop en via bol.com

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: