Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Geld verdienen met een bijbaantje,

zo verdiende ik mijn eerste salaris!

Geld verdienen met een bijbaantje, zo verdiende ik mijn eerste salaris!

Geld verdienen met een bijbaantje, het is hier voor de kinderen natuurlijk niet zo ver, maar voor we het weten zullen ze hun eerste bijbaantje zoeken. Wij zouden het zeker stimuleren; je eigen geld verdienen geeft een goed gevoel, je kunt je geld uitgeven aan dingen die jij wilt en je leert er een hele hoop van! De meeste bijbaantjes zorgen in ieder geval voor mooie herinneringen... Ik vertel je vandaag alle voordelen van een bijbaantje en ik vertel over mijn eigen eerste salaris;


Voordelen van een bijbaantje;


Als kinderen nog klein zijn, dan begin je met zakgeld. Onze kinderen krijgen iedere zondag zakgeld, dit mogen zij besteden aan wat zij willen. Als ze iets duurders willen open, dan moet er gespaard worden. Tot nu toe geven de meiden het wel snel uit en Thijs spaart vaak wat langer, grappig om dat verschil te zien!


Als ze ouder worden, dan stappen we waarschijnlijk over naar zakgeld en kleedgeld... dan kunnen ze zelf kleding kopen. Maar waarschijnlijk worden de wensen dan ook groter en dat is meestal de tijd dat er een bijbaantje gezocht moet worden, want met een bijbaantje kun je je eigen geld verdienen en daardoor ook duurdere dingen kopen. Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen;


- Leren. Je leert heel veel van een bijbaantje. Als je met mensen werkt, dan leer je alles over klantvriendelijkheid. Als je je salaris uitbetaald krijgt, dan leer je dat je dat kunt uitgeven of sparen en je leert alle beginselen over "een baas hebben", een contract tekenen en afspraken nakomen.


- Wat vindt je leuk? Door een bijbaantje te zoeken kom je erachter wat je leuk vindt. Je kunt zelfs verschillende dingen uitproberen; werken in een winkel, kranten bezorgen, pizza's bakken... zo ontdek je wat je leuk vindt om te doen.


- Netwerken. Door een bijbaantje leer je veel nieuwe mensen kennen. In een supermarkt werken veel jongeren en kun je gemakkelijk nieuwe contacten op doen.


Mijn eerste bijbaantje;


Ik ben begonnen met een bijbaantje toen ik 15 was. Ik wilde zelf geld verdienen, ook al was het niet perse nodig, maar het leek mij machtig mooi. Ik solliciteerde en werd aangenomen bij de Hema. Eerst vulde ik vooral de schappen bij, daarna kwam de kassa erbij en uiteindelijk heb ik een hele tijd op de klantenservice gestaan.


Ik begon op alle zaterdagen te werken, soms gecombineerd met een hele week stage lopen en ik weet mijn begin salaris nog goed; € 2,24 per uur! (hilarisch eigenlijk...) Maar ik had het hartstikke naar mijn zin. Uiteindelijk werkten er ook veel vriendinnen van mij en konden we zaterdag mooi bespreken waar we 's avonds zouden gaan stappen met zijn allen. Ik had het erg naar mijn zin. Op een gegeven moment werkte ik ook koopzondagen en koopavonden, daar haalde ik toch een mooi salaris mee binnen. Ik heb er een aantal jaar met veel plezier gewerkt, totdat ik een aantal maanden stage ging lopen in het buitenland en uit dienst moest, toen ik terug kwam in Nederland had ik al snel een ander bijbaantje (via, via, in de catering)


Mijn eerste salaris;


Hoewel mijn uurloon vrij laag was (goh!) verdiende ik met de dagen werken toch een leuk salaris voor die tijd. Het grote voordeel was dat je bij de Hema toen ook personeelskorting kreeg, dit kreeg je als je winkelbonnen inleverde en de korting werd bij het salaris gestort. Mijn ouders kochten regelmatig bij de Hema en ik mocht de korting dan zelf houden, super lief! Daardoor verdiende ik tussen de € 200,- tot € 300,- per maand.


Het eerste salaris vond ik geweldig, een lekker bedrag op mijn rekening. Het was ook meteen leergeld, want ik heb er een dure merk spijkerbroek van gekocht. Toen was het geld meteen op en kon ik de rest van de maand niet meer met vriendinnen winkelen of andere leuke dingen doen... die broek zat overigens niet eens lekker, haha! Ik heb hem niet lang gedragen totdat hij achter in de kast belandde. Dit heb ik dus maar 1 keer gedaan. De maanden daarna lette ik beter op en begon ik ook een gedeelte te sparen, wat dat betreft leerde ik er dus meteen veel van!


Aanrader;


Juist omdat ik het zo naar mijn zin heb gehad, vind ik het ook belangrijk dat onze kinderen over een tijd een bijbaantje zoeken. Ik vond het altijd leuk om te gaan werken, we hadden de grootste lol en we verdienden voor onze leeftijd lekker bij. Ik ben heel benieuwd wat onze kinderen dan gaan doen; ook in een winkel werken? Sushi bezorgen? Of serveren in een restaurant? ... we gaan het zien!

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: