Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De boodschappenbon van Ariët;

Ik doe een challenge om onder ons boodschappenbudget te blijven

boodschappen challenge

In de rubriek; "De boodschappenbon van" geven lezers een kijkje in hun manier van boodschappen doen. Wat kopen ze graag? Besparen ze of juist niet? En wat geven ze uit? Altijd leuk om mee te kijken!


Ben je een koopjesjager of koop je alleen A-merken, iedereen kan meedoen. Wil jij een keer je bon delen? Vul hier het formulier in. Dankjewel!


Vandaag vertelt Ariët over haar boodschappenbon. Zij heeft een 3 persoons huishouden en doet momenteel een boodschappen challenge om onder het boodschappenbudget te blijven, super inspirerend!


Wat is je gezinssituatie?


Mijn man en ik hebben een zoontje van 3 jaar. We zijn dus met 3 personen in ons huishouden.


Hoe doe jij boodschappen? Ben je altijd aan het besparen, let je op aanbiedingen of juist niet? Ga je naar 1 supermarkt?


Eens in de week doe ik de boodschappen, meestal op maandag. De Lidl en de Boni zijn de meest bezochte winkels. Vooraf maak ik een boodschappenlijstje en daaraan probeer ik me zoveel mogelijk te houden. Bij het kopen let ik op aanbiedingen, maar ook op de normale prijs van de producten. Zo wil ik liever geen groente boven de euro per stuk kopen en reken ik ook een euro per volwassene voor het vlees. Bij de Lidl maak ik ook gebruik van persoonlijke kortingen of zelfs gratis producten via de Lidl plus app.


Wat valt je deze keer op aan je bon? Zijn er dure dingen, boodschappen die opvallen, die je eigenlijk niet wilde meenemen?


Het bedrag van deze bon (ruim 45 euro) is niet helemaal representatief. Voor deze week en waarschijnlijk ook de komende weken kunnen we al onze verse groente en aardappelen en ook wat fruit uit onze moestuin, die we sinds januari hebben, halen. Heb je dat niet, dan wordt het bedrag natuurlijk wel wat hoger. Bij deze boodschappen zitten 3 dingen die niet op mijn lijstje stonden: een Vogue douchegel en 2 boodschappentassen. De douchegel zag ik liggen voor de aanbieding van 1 euro en ik zag er direct een cadeautje in voor iemand. De twee boodschappentassen wilde ik graag eenmalig aanschaffen voor onze vakantie.



Heb je een boodschappen budget?


We hebben voor de supermarkt (waar we ook bijvoorbeeld waspoeder, haarlak, luiers etc. kopen) een budget van 70 euro per week gesteld. Dat was voorheen wat hoger, maar omdat ons zoontje nu overdag zindelijk is en dus veel minder luiers gebruikt en omdat we sinds Januari een moestuin hebben, waaruit we nu steeds meer kunnen eten, houden we ons aan zo'n beetje 70 euro per week. In een vakantieweek of een week met verjaardagen, geven we wel wat meer uit. Dat is ook prima. Het is voor mij een sport om onder die 70 euro uit te komen, want ik heb met mezelf afgesproken om alles wat ik van die 70 euro overhoud, te storten op de spaarrekening. Erg leuk om te doen en je doet zo nòg bewuster boodschappen. Deze week kan er dus zo'n 24 euro naar de spaarrekening :)


Wat koop je graag in de supermarkt? Zijn er producten die altijd in je mandje of karretje liggen? Welke zijn dat en waarom? Wat zijn de favorieten?


We kopen onze dagelijkse voedingsmiddelen altijd in de supermarkt. Ook vlees en brood. We gaan praktisch niet naar speciaalzaken. Wasmiddel, haarlak, make-updoekjes, luiers, toiletpapier, tandpasta, etc, we kopen het allemaal in de supermarkt en we rekenen dit ook gewoon in het budget. Douchegel, huidproducten etc. kopen we vaak bij de DM in Duitsland en verschillende huishoudelijke artikelen, zoals doekjes, kopen we bij warenhuizen. Kantoorartikelen kopen we ook bij warenhuizen. Eens in de aantal maanden heb ik voor mezelf een challenge dat ik alleen maar in de supermarkt koop, dus niet in andere winkels kom. Ook cadeautjes bijvoorbeeld, koop ik dan in de supermarkt. Bij Jumbo en Albert Heijn kan je echt leuk cadeautjes of plantjes of bonnen kopen. Als je dit een keer een maand doet, merk je dat zo'n maand je ook echt minder geld kost. Ook leuk om te doen.


Wat koop je liever niet? Zijn er producten waaraan jij je geld liever niet uitgeeft? Of die nu naar jou idee te duur zijn geworden en je ze daarom laat liggen?


Sommige huishoudelijke artikelen, zoals doekjes of dweilen en bijvoorbeeld kantoorartikelen, zoals een agenda of een kladblok, koop ik liever niet in de supermarkt, want hiervoor betaal je doorgaans meer dan in een warenhuis.


Wat is je ultieme bespaartips of tips?


*Maak een boodschappenlijstje en probeer je er aan te houden. Kijk bij het maken eventueel ook naar de lopende aanbiedingen.

*Weet hoeveel je nodig hebt aan voeding voor je gezin en kook genoeg, maar niet teveel. Zo hoef je niet steeds resten te bewaren, met als gevolg dat het misschien wel weggegooid moet worden.

*Probeer ook eens de huismerken als je doorgaans A-merken gebruikt. Het scheelt een hoop geld en is vaak prima lekker of goed

*Kijk goed naar de kiloprijs of literprijs. Zeker als je keus hebt uit verschillende merken, kan je zo goed vergelijken.

*Weet in welke supermarkt bepaalde producten goedkoper en goed zijn. Zo kopen we de vaatwastabletten altijd bij de Lidl (goed en goedkoop), evenals bijvoorbeeld de kruiden en de nootjes, maar wasmiddel of sandwichspread om maar wat te noemen kopen we weer bij de Boni, omdat we het daar beter of lekkerder vinden.

*Doe met je zelf een challenge dat je alles wat onder je gestelde boodschappenbudget wordt uitgegeven, gestort wordt op je spaarrekening of naar iets anders nuttigs/leuks gaat. Je zult merken dat je steeds beter wordt in het goed en budgetgericht boodschappen doen. En het is ook nog eens leuk om zo door de winkel te gaan.


Dan is het nu tijd om het bonnetje te delen;


Toiletpapier 3 laags eco € 2,46

Heel fijn volkoren € 1,05

Heel fijn volkoren € 1,05

Heel fijn volkoren € 1,05

Mini choco's mix € 1,46

Cocktailsnacks € 0,99

Halfvolle melk € 1,69

Halfvolle melk € 1,69

Halfvolle melk € 1,69

Boni big shopper € 1,39

Boni lusdraagtas € 0,25

Mini pistolets € 0,44

Citroen mineraalwater € 0,66

statiegeld € 0,25

Citroen mineraalwater € 0,66

statiegeld € 0,25

Citroen mineraalwater € 0,66

statiegeld € 0,25

Borrelballen 12 stuks € 1,00 (aanbieding)

Halfvolle kwark € 1,29

Havermout vlokken € 0,62

Beschuit volkoren € 0,39

Bewust light € 0,88

Tros tomaat € 0,75 (aanbieding)

Peper cervelaat € 1,85

Showergel romance € 1,00

Kruidenkaas € 0,95

Halvamel pak € 0,99 (aanbieding)

Speculaaspasta € 1,77

Hazelnootpasta € 1,23

Fritessaus € 1,09

Handsinaasappelen € 2,89

Witte bonen in tomatensaus € 0,74

Bananen € 1,57

Appelmoes, geen suiker toegevoegd € 0,98

Macaroni spaghetti groenten € 1,59

Macaroni spaghetti groenten € 1,59

Japanse mix € 1,02

Tomatenblokjes € 0,53

Hamburger gebraden € 4,03


Korting macaroni, spaghetti groenten - € 0,68

Totaal € 45,91


Ariët, dankjewel voor het delen van jullie bon! Ik vind dat je voor bijna € 46,- echt heel veel boodschappen hebt kunnen doen, dat proberen wij ook altijd :) Zo'n challenge maakt het dan meteen ook leuk, omdat je het geld naar de spaarrekening stort, ik ben benieuwd hoe hoog dat bedrag uiteindelijk wordt!


Lees ook; de boodschappenbon van Charlotte; ik koop heel veel groenten en fruit

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: