Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Bowlen, shoppen en lekker eten...

De kerstvakantie is voorbij. Het is maandagochtend nu ik dit artikel maak en het is maar stil in huis! Een beetje ritme is altijd fijn, maar van mij had de vakantie nog wel wat langer mogen duren, die twee weken zijn echt voorbij gevlogen.


Vorige week hebben we veel gedaan, veel leuke uitstapjes. Vandaag laat ik je in het weekoverzicht weer zien wat dat allemaal was...

Maandag waren we nog met zijn vijven thuis, Dustin ging dinsdag weer aan de slag en daarom besloten we om maandag nog even wat inspiratie op te doen voor het nieuwe huis! De kinderen krijgen natuurlijk allemaal een nieuwe kamer, dus we denken na over kleuren en meubels. We maakten foto's van alle favorieten. Thijs vond deze game stoel wel een mooie... en hij zag een game bureau met lichtjes, haha! We gaan nog even nadenken of we dat allemaal gaan doen.

Dinsdag begonnen we de dag lekker rustig. Een pyjama ochtend wilden de kinderen wel... 's middags gingen we nog even naar de kinderboerderij en deden we wat boodschappen. Ik maakte een grote pan soep en zo was de dag snel voorbij!

Woensdag besloten we eigenlijk last-minute om te gaan bowlen. We zouden dat eigenlijk later in de week doen, maar we bedachten dat er met logeerpartijtjes maar weinig tijd over zou blijven... bij ons in de buurt was er helaas al geen plek meer, maar 20 minuten rijden verderop wel (en we kwamen er later achter dat daar de baanhuur bijna de helft was... nou prima dus)


Uiteindelijk won Dustin (en Thijs werd tweede) dus dat ging hartstikke goed! Daarna reden we nog even door naar de winkels, want aangezien het sporten voor de kinderen ook weer begint, waren er wat schoenen en kleding nodig. Ik slaagde zelf nog voor een leuke trui, want hoewel ik eerder in de winter vooral truien en blouses droeg, is het nu bijna iedere dag een trui. We kunnen allemaal weer even vooruit wat kleding betreft!

Donderdagochtend gaan we kersthuisjes versieren! Ook al is kerst al lang geweest, het is toch leuk. En ook al werden het niet echt huisjes... versieren was toch leuk, haha! We hadden glazuur, smarties en spikkels...

En het eindresultaat mag er zijn ;) Wel jammer dat die koekjes eenmaal versierd snel een beetje zacht en taai worden, haha! Maar goed... de kinderen hebben ze toch lekker opgegeten in de dagen hierna.

Donderdagmiddag ga ik er met de kinderen nog even op uit. We maken een boswandeling van zo'n 5 kilometer en de kinderen leven zich daarna uit in de speeltuin. We gaan daarna nog even iets drinken... ik vond het best koud, dus warme chocolademelk komt als geroepen ;)

Vrijdag wordt Thijs opgehaald voor een logeerpartij, hij gaat met opa en oma naar de film, mc Donalds eten en hij komt zondag weer thuis. Wij hebben met de meiden een gezellige dag. Dustin gaat 's middags nog met ze naar de kinderboerderij (alweer, maar dat vinden ze nu eenmaal het allerleukste) en ik maak dan de laatste werkdingen voor de vakantie af, dan is dat ook weer gedaan!


's avonds eten we lekker een frietje bij de plaatselijke frietzaak... daarna lopen we nog even door het winkelcentrum, want het is koopavond. We zien een leuke winterjas voor Thijs in de uitverkoop en we appen hem meteen even. Handig dat hij zijn eigen telefoon heeft, want hij is enthousiast, dus de jas gaat meteen mee naar huis ;)

Zaterdag ben ik samen met de meiden en doen we boodschappen, we lopen met zijn drieën gezellig naar de winkel. Ze nemen stiekem wat zakgeld mee en als ik ga betalen bij de zelf-scan willen ze zelf nog even in de winkel kijken. Ik hou ze in de gaten en zie ze op een gegeven moment afrekenen samen....


Ik mag niets zien, dus thuis is er een verassing! Ze hebben van hun zakgeld voor mij en Dustin iets lekkers gekocht, zo lief, het zijn schatten!!


's middags gaan we naar het skatepark en een speeltuin en zijn we lekker buiten.


Zondagochtend komt Thijs weer thuis, vol verhalen! Dan hebben we 's avonds ook nog een verassing voor de kinderen... we gaan lekker uit eten om de vakantie af te sluiten. Bij de pizzeria mogen ze bij de houtoven kijken hoe de pizza's gemaakt worden.

We hebben een gezellige avond! Ik had een pizza met paddestoelen, paprika, tomaat, mozzarella, pesto en basilicum, heerlijk! We kletsen na over de vakantie, want we hebben zoveel leuke dingen gedaan! We gaan allemaal wel het uitslapen missen, want de kinderen hebben deze vakantie echt heerlijk uitgeslapen iedere dag (en wij dus ook, want Dustin was veel vrij en op werkdagen gaat hij rond 9u de deur uit)


De komende week gaan we weer terug in het ritme. Sport begint weer, iedere dag op tijd opstaan, toetsen leren... het zal wel weer even wennen zijn! Maar voor we het weten loopt alles vast weer zoals vanouds... maak er een mooie week van!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: