Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Afscheid nemen,

rokjes voor de kerst en lekker naar buiten!

Het is weer tijd voor een mooi weekoverzicht. Onze week stond in het teken van afscheid nemen... de hamster van Thijs, die is afgelopen week overleden en ze was al op leeftijd, maar het is natuurlijk toch verdrietig. Daarnaast kocht ik leuke rokjes voor de kerst en gingen we tussen de buien door lekker naar buiten, kijk je mee?!

Met de korte dagen is er na schooltijd nauwelijks tijd om nog naar buiten te gaan... het wordt inmiddels rond 16u al donker! Afgelopen week zijn we wel een aantal keer na het eten nog een rondje gaan lopen, wel in het donker, maar als het nog lekker is, waarom niet?! Maar na school vermaken we ons met knutselen. De meiden hadden van de Sint een leuk knutselpakket gehad met gips. De ene dag maakten we de gips figuren en de volgende dag mocht er geschilderd worden... er zaten ook glitters bij, die we daarna door het hele huis tegen kwamen, haha!

Ook worden er weer heel veel spelletjes uit de kast gehaald! Kwartet is momenteel 1 van de favorieten... de meiden kunnen nu steeds beter lezen, dus ze weten ook precies wat ze willen vragen en ik win niet zomaar meer, ze zijn er hartstikke goed in.

Woensdagavond kwamen we erachter dat de hamster van Thijs helaas was overleden. Wij hadden het al een beetje aan zien komen... de laatste tijd was ze erg rustig en was ze niet zo enthousiast meer. De dagen hiervoor had ze juist een (kleine) opleving, maar dat was van korte duur. Russische dwerghamsters worden gemiddeld 1,5-2 jaar dus niet zo oud. Ze was inmiddels bijna 2, dus ze was ook al op leeftijd.


Dustin heeft haar woensdagavond nog geaaid, maar het was echt gedaan. De volgende ochtend hebben we het aan de kinderen verteld en ze waren wel verdrietig. Natuurlijk hebben we ervoor gezorgd dat we een mooi doosje hadden, die werd versierd en daarna kreeg ze een mooi plekje in de tuin. De kinderen hebben er bloemetjes en happy stones neergelegd. Ze heeft een mooi leventje gehad.

En natuurlijk ging het leven gewoon door... we gingen aan de slag met kerstrecepten, de eerste kwam gisteren al online; de bladerdeeg kerstboom met pesto en kaas!

Vrijdag gingen Dustin en ik even naar de winkels, we hadden even wat dingen nodig en kwamen deze schitterende rokjes tegen, zo leuk! We namen ze mee, niet gepland, maar hoe leuk! De meiden vonden ze ook geweldig, deze komen mooi van pas met de kerst (al hadden ze ze zondag al aan, haha!)

Zaterdag ging Thijs weer naar scouting, komend weekend is het voor hem de laatste keer, hij zit al een aantal jaar op scouting en heeft besloten om iets anders te gaan doen... Deze bijeenkomst was erg leuk, ze zochten stokjes in het bos om daar een kerstboom van te maken. Deze hebben we natuurlijk in onze eigen kerstboom opgehangen!

Zaterdagmiddag wilden we allemaal lekker naar buiten. Het was heerlijk zonnig weer, lekker om dat zonnetje weer eens te zien! We gingen op de stepjes (en Dustin had mijn fiets mee naar zijn werk, dus ik ging op zijn mountainbike) En we gingen even bij opa en oma langs... dat is een flink stuk op de steps, maar ze vonden het geweldig! En bij opa en oma stond er wat lekkers op ons te wachten!

En hier kwamen we een kat tegen, die moeten altijd even begroet worden! Dus alles aan de kant en uitgebreid kijken!

En nog even op bezoek bij de eendjes ;) Ik moet eerlijk zeggen dat de terugweg een stukje langer duurde dan de heenweg, het was ook best een flink stuk. Maar af en toe stoppen, even kijken her en der en zo kwamen we wel thuis. We hadden in ieder geval een lekkere frisse neus gehaald.

En toen was het zondag... we deden 's ochtends rustig aan. Dit pizza spel hebben we ooit gekocht op koningsdag en is nog steeds een groot succes. Je moet zoveel mogelijk beleg op de pizza leggen en als hij omvalt, dan ben je af!


Ik ging nog even aan het werk, want ik moest nog even iets afmaken en Sofie en Dustin maakten samen een uitgebreide brunch! Heerlijk zo op de zondag.


De komende week staat er voor ons een vrij drukke week op de planning. Ik heb qua werk wat dingen af te ronden, na deze week verwacht ik dat het rustig word. Thijs mag zijn 2 9-jaar prikken halen en ook Dustin is nog even druk op zijn werk. Ik weet zeker dat deze week ook weer voorbij vliegt ;) Maak er een mooie week van!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: