Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Vakantie 2022, Waar gaan we heen?

Vakantie 2022, Waar gaan we heen?

Nu de donkere dagen voor kerst zijn aangebroken, denk ik altijd alvast aan het komende jaar. Het is gewoonweg heerlijk om over vakanties na te denken als de regen tegen de ramen tikt. Wij zijn dus al langzaam plannen aan het maken voor volgend jaar, waar gaan we heen? En wat zijn onze wensen? Nu wij aan de schoolvakanties gebonden zijn, is het sowieso verstandig om op tijd te gaan kijken en te gaan boeken, dan pik je mooi een vroegboekkorting mee. 


De afgelopen jaren zijn wij in Nederland gebleven, maar ik hoop toch echt dat we volgend jaar weer makkelijker naar het buitenland kunnen. Onze wensen; lekker weer, mooie omgeving en veel leuks voor de kinderen. Ik hoor zelf de laatste tijd goede verhalen over Kroatië, dus ik ben mij eens gaan verdiepen in dit prachtige land, ik deel vandaag graag mijn bevindingen met jullie;


Op vakantie met kinderen;


Met de kinderen op vakantie gaan vind ik toch heel anders dan toen wij nog samen gingen. Maar, eerlijk is eerlijk, nu de kinderen ouder worden kan er ook weer veel meer. Geen middagslaapjes, flesjes melk en krampjes meer… maar langer in de auto, hele dagen spelen, uitstapjes en lekker laat naar bed zonder gedoe. 


In Kroatië vindt je heel veel accommodaties geschikt voor gezinnen. Ik ben niet van het kamperen, in een tent, maar een stacaravan vind ik wel fantastisch en een camping zorgt wel meteen voor heel veel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. 


Een uitstapje naar de plitvice meren mag dan niet ontbreken. Je ziet ze hierboven op de afbeelding, het zijn sprookjesachtige meren die deel uitmaken van een Nationaal park. Met tientallen watervallen en prachtig blauw/ groen water is dit een natuurgebied wat we niet mogen missen. 


Zon en zee combineren met de stad;


Als het mooi weer is zijn wij op het strand te vinden, in Nederland, maar ook zeker op vakantie in het buitenland. Liever naar het strand dan het zwembad! Ook de kinderen vermaken zich dan uren met zand, water, emmertjes en schepjes. 


Maar natuurlijk willen we ook wel iets zien, want anders kunnen we net zo goed hier om de hoek naar het strand. Dubrovnik is dan een echte aanrader. Hier kun je namelijk zon en zee ideaal combineren met een bezoek aan deze historische stad;

Eerst een bezoek aan het Copacabanastrand, dit is een zandstrand. Het water is hier ondiep, dus een echte aanrader voor gezinnen. Maar daarna is er in Dubrovnik nog veel meer te zien; Het stadje is helemaal omringt door middeleeuwse stadsmuren, waar je een mooie wandeling over kunt maken. Aangezien wij vaak wandelen met de kinderen, moet dat sowieso op de to-do lijst! 


Voor Thijs zie ik een bezoekje aan het Fort Lovrijenac wel zitten, dat is natuurlijk hartstikke stoer! En na al dat moois slenteren we lekker verder om neer te ploffen bij een restaurantje in de zon. 


Niets moet, alles mag 


Op vakantie kiezen wij er altijd voor om lekker te doen waar wij zin in hebben. Het dagelijks leven is al druk genoeg, ook voor de kinderen. Daarom zijn onze favoriete activiteiten;

  • Relaxen
  • Lekker eten
  • Zwemmen
  • Spelletjes doen
  • Stadjes bezoeken
  • Souvenirs kopen
  • Genieten van de zon en de rust  

Niets moet en alles mag op vakantie, heerlijk!

Niet te missen; 


Ik heb mij laten vertellen dat, als we richting Kroatië gaan, we Rovinj Kroatië niet mogen missen en ik geef ze geen ongelijk; Dit prachtige havenstadje heeft genoeg te bieden voor een leuke vakantie. In het verleden werd Rovinj bestuurd door Venetië en die invloeden zie je nog terug. Wij zijn, met onze familie in Italië al vaak in Venetië geweest, de huisjes die tot aan de zee gebouwd zijn doet mij hier meteen aan denken. Ook bij Rovinj vindt je veel verschillende stranden. Geen zandstranden, maar kiezelstrandjes waar je je de hele dag kunt vermaken. 


Door mijn zoektocht naar een vakantie in Kroatië zijn wij wel erg enthousiast geworden. Er is veel groen, mooie natuur, leuke stadjes om te bezoeken en in de zomer vrijwel zeker mooi weer. Kroatië gaat zeker op ons verlanglijstje voor een vakantie volgend jaar. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: