Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze vakantie bij Landal Waterparc Veluwemeer

Landal Waterparc Veluwemeer

Zijn jullie ook al aan het nadenken over de zomervakantie? Hier zitten we wekelijks wel achter de laptop, wat gaan we dit jaar doen? Wordt het Kroatië, Denemarken of toch Frankrijk? Of blijven we weer in Nederland? Waar willen we dan heen en hoe zit het straks met alle maatregelen? Ik deelde al eerder onze ervaringen met onze verschillende vakanties, vandaag vertel ik je graag meer over Landal Waterparc Veluwemeer.


De kinderen hadden “zomaar” een week extra kerstvakantie. Het was nog niet eens duidelijk of ze ook schoolwerk zouden moeten doen, maar ik besloot (net zoals half Nederland bleek achteraf) eens te kijken of we niet een paar dagen weg zouden gaan, even lekker ertussenuit voordat de feestdagen zouden beginnen. Begrijp mij niet verkeerd; we vermaken ons thuis ook altijd prima, maar de wetenschap dat we weer een langere kerstvakantie zouden hebben (en wellicht nog veel langer… want dat was toen nog niet bekend) was voor mij het teken om toch eens op internet te gaan speuren. Dustin moest gewoon werken, dus het zou handig zijn om niet te ver weg iets te boeken, dan kon hij ook lekker komen buurten. Ik keek, boekte binnen een kwartier en dat was dat, ik zou met de kinderen alleen een midweek weggaan! 


Alleen met de kinderen weggaan was iets wat ik nog nooit had gedaan, want met het hele gezin is het natuurlijk toch het leukste ;) Daarnaast was het nooit aan de orde geweest, maar ook nooit erg handig.. met eerder alle slaapjes, flesjes en peuterbuien, maar die tijd is voorbij! Tijd om het gewoon eens te proberen. We boekten een bungalow bij Landal Waterparc Veluwemeer en we zouden binnen een paar dagen al vertrekken, de voorpret kon beginnen! 


Onze vakantie; 


Landal Waterparc Veluwemeer was ons al bekend. Het is vanaf ons huis minder dan een half uur rijden, dus het is lekker in de buurt. Mijn ouders hebben een aantal jaar geleden enorme waterschade in hun woning gehad, toen zij net op vakantie waren. Bij terugkomst was hun huis onbewoonbaar en hebben ze, na een verblijf in een hotel, een tijd op dit park gezeten. Wij zijn toen regelmatig op bezoek geweest, dus het park was ons al bekend. Wij zijn er in de tijd daarna ook weleens naartoe geweest om lekker te lunchen in het restaurant, dus het was zeker niet de eerste keer op dit park. 

Review Landal Waterparc Veluwemeer

De faciliteiten; 


Toen ik de bungalow boekten wist ik natuurlijk dat de scholen dicht gingen, maar zouden de faciliteiten nog open zijn. Helaas volgde er al snel nog een persconferentie en dat betekende dat het zwembad en de binnenspeeltuin uiteindelijk dicht waren. De keren dat wij hier zijn geweest hebben we hier wel van genoten, dus we weten uit ervaring dat het zwembad erg leuk is. Het zwembad ligt net buiten het Landal park, daarnaast ligt namelijk een vakantiepark van Molencaten (een keten waar wij vorig jaar zijn geweest) en daar is ook het zwembad. Het zwembad is vrij groot met een peuterbad en een leuke glijbaan, in de zomer kun je ook terecht in een kleiner buitenzwembad, genoeg vertier! 


De binnenspeeltuin vonden onze kinderen een aantal jaar terug heel erg leuk. We hebben even naar binnen gegluurd en die speeltuin ziet er nog hetzelfde uit. Ik denk dat onze kinderen, nu ze ouder worden, het vrij klein vinden, maar voor een uurtje spelen is het waarschijnlijk helemaal prima. We moeten nog maar een keertje terug om dat uit te proberen! 


Gelukkig waren er op het hele park veel buitenspeeltuinen te vinden, daar hebben we ons prima vermaakt. Het animatieteam was enthousiast en organiseerde een aantal keer marshmallows roosteren, een activiteit die wel makkelijk door kon gaan. Daarnaast konden onze kinderen Bollo een aantal keer zien, dus dat vonden ze ook helemaal leuk. 


Ook konden we wel midgetgolfen. De banen waren bijna bevroren door de kou, haha! Maar het was wel erg leuk!

Midgetgolf Landal Waterparc Veluwemeer

De accomodaties; 


Bij dit Landal park vindt je accomodaties voor iedereen. Van appartementen aan het water (vanaf 2 personen) tot mooie bungalows tot wel 22 personen. Wij boekten deze keer een luxe 8 persoons bungalow… omdat het net voor de kerstvakantie viel (en de prijzen nog niet verhoogd waren, haha) waren we echt heel weinig kwijt. Wat een mega verschil toch altijd met de schoolvakanties, het is zo jammer dat we daar nog jaren aan vastzitten! Maar deze bungalow zag er prachtig uit. Ik vond de bungalows erg groot, die van ons was 128m2, met maar liefst 4 slaapkamers en 2 badkamers. Natuurlijk was er wel wat stof te vinden, maar over het algemeen zag het er goed uit. Toen wij er waren, was het erg koud. Maar we hebben zelfs in de zon op de veranda zonder jas gezeten… de kinderen renden rond de bungalow, wij zaten aan het water (wel een puntje met kleinere kinderen, maar voor ons geen probleem) en we konden allemaal ons gang gaan. Daarnaast kregen we regelmatig bezoek van eendjes, meeuwen en zwanen (die gerust helemaal voor het raam kwamen staan, haha!)


Groot pluspunt was de gaskachel in de woonkamer, die zorgde ervoor dat het snel lekker warm was in de ochtend of na een wandeling in de vrieskou. En het internet was inclusief (het is altijd een vraag waarom dat niet overal zo is in deze tijd) en het werkte lekker snel, erg fijn, want ik moest zelf ook wat werkuren maken. Het was een prima en lekker grote accommodatie voor die paar dagen. 

8 persoons bungalow Landal Waterparc Veluwemeer

De omgeving;


Het zal je vast niet verbazen dat wij vooral op het park zijn gebleven. Met een lockdown kun je in de omgeving natuurlijk niet zoveel. Gelukkig kun je nog steeds prima wandelen, wij kwamen buiten het park een aantal runderen en konijntjes tegen. Daarnaast reden we een keer naar Biddinghuizen voor de boodschappen… Er is genoeg te doen als er geen lockdown is; Denk aan een bezoek aan Walibi, De bataviawerf, Bataviastad om te winkelen en Aviodrome om alles te leren over vliegtuigen. Maar wij hielden het deze keer vooral op het park (Al ben ik ook een keertje naar huis gereden om een pakketje op te halen die ik nodig had voor mijn werk, haha!) Ik kon zo naar huis om het pakketje bij de buren op te halen, rare gewaarwording als je eigenlijk op vakantie bent. 


Wij hebben die paar dagen genoten op dit park. Ook al was er niet veel mogelijk, we hebben ons meer dan prima vermaakt! We gaan zeker nog wel een keer terug als we wel kunnen zwemmen… 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: