Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze kinderboeken top 3!

De zoontjes van gastblogger Saskia zijn dol op boeken! Vandaag vertelt ze jullie over de top 3! 

Met een zoon die dol is op het lezen (kijken..) van boeken hebben wij inmiddels een enorme verzameling boeken in huis. Na zijn verjaardag konden we hier opnieuw een hoop leuke boeken aan toevoegen. Graag deel ik met jullie zijn top 3 van favoriete boeken.


Met stip op één. De Gruffalo.

De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler gaat over een muis die op zijn reis door het bos allerlei gevaarlijke dieren tegenkomt. Met angstaanjagende verhalen over de zelfverzonnen Gruffalo weet de muis al zijn vijanden het bos uit te jagen. Maar dan komt hij ineens oog in oog te staan met de echte Gruffalo ... 

Dit boek is zo favoriet dat we er elke dag samen met hem in lezen. Het boek blijft door de leuke, rijmende opbouw en veel herhaling enorm hangen waardoor Julian het boek inmiddels volledig kan meedreunen. De illustraties zijn leuk en Julian ontdekt elke keer iets nieuws in het boek. Ook voor ouders is het boek leuk om keer op keer weer te lezen door de humoristische inhoud en het meedoen van je kind tijdens lezen van het boek. Hoewel ik eerst mijn twijfels had over een boek met een monster in de hoofdrol blijkt dit totaal niet nodig, Julian is dol op hem.


Een goede tweede. Nog even achter mijn oortjes kriebelen.

Het meest favoriete boek voor het slapen gaan. ‘Nog even achter mijn oortjes kriebelen’ is een peuterboek van Jorg Mühle waarbij de kinderen Klein Konijn kunnen helpen om naar bed te gaan. Samen met Klein Konijn doorlopen ze het slaapritueel, door in je handen te klappen trekt Klein Konijn zijn pyjama aan, zijn kussen moet nog even opgeschud worden, nog even achter zijn oortjes kriebelen en over zijn rug aaien, de dekens over hem heen doen en een nachtzoen geven. Op de allerlaatste bladzijde mogen ze het lichtje uit doen. 
Julian doet actief mee met het boek en weet precies wat hij moet doen om Klein Konijn naar bed te laten gaan. Hij is vervolgens helemaal klaar om zelf naar bed te gaan, doet snel zijn eigen licht uit nadat hij die van het konijn heeft uitgedaan en gaat daarna lekker slapen. 


Een goede afsluiter van de top 3. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

Dit bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch vraagt mogelijk nauwelijks een introductie. Als mol op een dag zijn kop boven de grond steekt poept er iemand op zijn hoofd. Mol gaat op zoek naar de dader en gaat bij verschillende dieren langs waarbij hij hun uitwerpselen vergelijkt met de poep die op zijn kop ligt. 
Mol zoekt net zo lang door tot hij de dader gevonden heeft. De reacties op dit boek blijven leuk, poep is erg interessant en kinderen willen maar wat graag weten hoe de verschillende soorten poep van de dieren er uit zien. Julian roept door het boek heen welke soorten poep hij tegen komt ‘keuteltjes, hoopjes, koeienvlaai’ en ‘neeeee, die niet op de kop gepoept’. Blijft leuk!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: