Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een bakfiets; wel of geen goed idee?! 

Gastblogger Gertien wilde graag een bakfiets, maar is dat nou wel of geen goed idee? Vandaag vertelt ze haar ervaringen voor iedereen die nog twijfelt ;) 

Toen we alleen Tijs nog maar hadden vond ik een bakfiets altijd al een leuk idee. Het leek me op een of andere manier ultieme vrijheid. Lekker alles inladen, aangezien we ook altijd maar een auto hebben gehad. Ik had een prima fiets met fietsstoeltje en dat ging goed, dus een bakfiets was niet nodig. 

Op een avond besloot ik toch te gaan bieden op een bakfiets hier in de buurt via Marktplaats. Al snel waren we het eens over de prijs en was ik de trotse eigenaar van een Babboe Big! Ik was er heel blij mee en de 2-jarige Tijs vond het erg leuk! We woonden toen nog in de binnenstad en alle ritjes daar in de buurt waren prima te doen. Alleen als de bakfiets vol boodschappen zat was hij toch wel erg zwaar en moest ik hard trappen.... :( Ik ploeterde nog een tijdje door, zonder aan mezelf toe te geven dat het gewoon te zwaar was zonder accu. Van te voren had ik me ook niet heel goed ingelezen in de verschillende bakfietsen of me laten informeren. Ik koos deze omdat 3 wielen me fijn leek en ik hem mooi vond! ;) Toen het echt winter begon te worden en ik ondertussen zwanger was van Sara (dus geen conditie meer had hihi) heb ik de bakfiets maar weer verkocht via Marktplaats!
Er kwam een nieuwe gewone fiets, want Tijs moest achterop en mijn oude fiets was niet stevig genoeg. Zo hebben we heel wat jaartjes gefietst. Wat prima ging, maar ook dit werd wel zwaar met een kind voor en eentje achter. Ondertussen fietste ik ook naar school, 15 minuten enkele reis. Tijs vroeg nog wel eens naar de bakfiets en ik dacht ook nog af en toe wel aan het kopen van eentje met elektrische trapondersteuning. Die waren zo duur dat ik dat echt geen optie vond...

Toen ik vorig jaar september de diagnose MS kreeg besloot ik er gelijk toch zo eentje te kopen! Via een andere 'bakfietsmoeder' op school kreeg ik het adres van een fietsenmaker hier in de buurt met alleen maar bakfietsen. Hier maakte ik een aantal proefritjes en al snel was ik er uit dat het een Johnny Loco moest worden. Deze fiets weegt maar 42 kilo en is dus erg licht! Dat is ook wel gelijk een beetje het gevaar, toen het pas zo hard waaide sloeg ik bijna om toen de bak leeg was! Samen met Tijs en Sara ben ik wel een keer echt omgeslagen, maar dat kwam omdat ik in het begin soms nog dacht dat ik op een gewone fiets reed. ;) Gelukkig hadden we geen schade en ik was blij dat ik hem alleen weer recht kon zetten!

Ik vind het echt een heel fijn ding. Er kunnen nu spontaan vriendjes instappen om mee te spelen en ik vervoer er weer van alles in. Tijs is ondertussen 8 en fietst ook zelf, maar vindt het in de bakfiets ook nog wel erg fijn! Ik vind het ook nog wel fijn dat we dan wat harder gaan hihi. Als ik er alleen op zit is het ook prima te doen om de accu uit te laten, maar met de kinderen erbij gaat hij toch wel aan! Wat grappig is bij deze fiets, is dat de accu onder het bankje zit en niet op de bagagedrager zoals bij de meesten. Regelmatig mensen die vragen of ik geen accu heb, als ze zien wat ik allemaal vervoer. :D
Eigenlijk had ik gelijk na de vorige bakfiets deze moeten kopen, maar ja zo gaat het soms... Hij is tweedehands en ziet er nog heel goed uit. De nieuwprijs van 4000 euro was dus niet nodig om uit te geven!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: