Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Ons energieverbruik in Februari 
(De maand met die hele koude week!)

Besparen op energiekosten
Ik krijg regelmatig vragen over ons lage verbruik van elektra en gas. Op de blog vertel ik natuurlijk regelmatig over besparen en hebben we het ook vaak over simpele tips om je verbruik naar beneden te krijgen. Inmiddels doen we veel dingen al jaren en verbruiken we nu met een gezin van 5 ongeveer evenveel als toen we nog met zijn tweeën waren. De meeste bespaartips zijn helemaal niet moeilijk en als je ze eenmaal doet wordt het een gewoonte en heb je dus lang plezier van je lage verbruik. Want een laag verbruik betekent een lage rekening en als je dan ook nog eens ieder jaar overstapt en een mooie welkoms bonus ontvangt, zijn de kosten voor elektra en gas goed te betalen. Vandaag vertel ik je graag over ons verbruik van afgelopen maand, ja, inderdaad... Februari met die hele koude week, brrr! 

Ons maandbedrag;

Overstappen is een goed idee, wij doen het jaarlijks. Ik wacht voor de zekerheid wel altijd op de afrekening, maar als die binnen is dan gaan we weer op zoek naar een nieuwe leverancier. Het grote voordeel van jaarlijks overstappen zijn de extra's voor nieuwe klanten. Bij veel leveranciers kun je een welkoms bonus ontvangen als je klant wordt. Deze bonus ontvang je pas nadat je jaarcontract voorbij is, maar daarna kun je gewoon weer overstappen. Een welkoms bonus kan beginnen bij € 50,- en oplopen tot € 250,-. Het verschilt per keer, maar met goed zoeken, vindt je vaak een goede bonus. 

Omdat wij een laag verbruik hebben, is ons maandbedrag ook niet hoog. Op dit moment betalen wij € 83,- per maand voor gas en elektra. 

Een koude week;

In Februari hebben we koud winterweer gehad. De koudste week was tussen 7 en 13 Februari. Het was toen gemiddeld -4,8 graden. We konden lekker genieten van de sneeuw en zelfs schaatsen, dat komt niet vaak meer voor! In zo'n koude week verbruik je natuurlijk meer. Toch hebben wij zelfs in deze week niet iedere dag de verwarming aan gehad, want de zon scheen ook volop! 

Wij hebben grote ramen aan het zuid-oosten van ons huis, dus de zon is daar tot de middag te zien. De gordijnen gaan open en de zon warmt zo lekker ons huis op. We deden de verwarming vaak pas aan het eind van de middag aan als de zon weg draaide en het kouder werd. 

Ons gasverbruik;

Wij gebruiken gas voor het warme water en de verwarming. Daarnaast koken wij op gas. Wij doen de verwarming dus niet iedere dag aan, we gaan niet in de kou zitten hoor, maar bij zonnige dagen staat de verwarming eigenlijk niet aan. En dat scheelt natuurlijk enorm! Daarnaast zetten we het gas uit als we bijvoorbeeld eieren, pasta of rijst koken. Met de deksel op de pan wordt het allemaal gewoon gaar. 

We verbruikten in Februari 78 m3. gas. 

Ons energie verbruik;

Ik merk dat we dit jaar wel meer energie verbruiken dan andere jaren, vorig jaar was dat ook al zo. Als de kinderen thuis onderwijs hebben en daardoor de laptop en tablet bijna continu opgeladen moeten worden, dan tikt dat natuurlijk lekker aan. Ook in Februari hadden ze nog een paar weken thuisonderwijs. 

We verbruikten in Februari 173 kWh.

De kosten;

We ontvangen iedere maand een mooi overzicht met ons verbruik en de kosten. De kosten voor Februari waren bij elkaar € 100,53. Dat is hoger dan ons maandbedrag van € 83,-. Maar in de zomermaanden verbruiken we natuurlijk minder, dus dat heft elkaar weer op. 

Ik ben blij met ons verbruik. Zoals gezegd letten we er echt op en het is altijd mooi om te zien dat dat ook echt loont. 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: