Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Nieuwe schoenen voor de kinderen, welke kies je?

Nieuwe schoenen voor de kinderen, welke kies je?

Afgelopen week was het weer zo ver... tijd om nieuwe schoenen te kopen. In ieder geval waren we op zoek voor Thijs, maar natuurlijk zagen de dames ook allemaal leuke exemplaren. Het is altijd wel even een werkje om goede schoenen te vinden; Wat is de maat, zitten ze lekker? Passen ze goed? En kunnen ze even mee? Maar uiteindelijk vonden we de bovenstaande stappers, prima om weer even vooruit te kunnen. Ik vertel je graag waar wij op letten en hoe wij de beste kinderschoenen voor de beste prijs vinden;


De juiste maat;


Altijd als wij in de schoenenwinkel zijn, kijken we naar alle kindervoeten. Allemaal mogen ze altijd even de schoenen uit doen en meten we de maat op. Het kan namelijk zomaar zijn dat kindervoeten "opeens" 1 of zelfs 2 maten groter nodig hebben, soms groeien ze als kool. Het is daarom handig om regelmatig op te meten.


Net als met kleding kan het ook altijd per schoen of merk nog verschillen. Daarom is het altijd belangrijk om de schoenen goed te passen en even goed te kijken of het echt de juiste maat is.


Goede kwaliteit;


Mijn ervaring is inmiddels dat de meeste schoenenwinkels echt leuke eigen merk schoenen hebben. Vooral voor meisjes zie je er genoeg met glitters en veel roze. Helaas merkten wij ook dat deze merken snel kapot gaan, vooral de neuzen zijn vaak snel afgesleten. En koop je stoere jongens schoenen en houden ze van voetballen? Ook dan kun je beter voor goede kwaliteit zijn. Ik heb vaker de goedkopere eigen merk schoenen gekocht en er bijna altijd spijt van gehad. Voor Thijs kopen wij nu altijd de merk sneakers. Puma vindt hij heerlijk zitten en ook Adidas is favoriet. Die schoenen zijn wat duurder, maar gaan lang mee (als de voeten niet opeens heel erg groeien) Ik vind de kwaliteit van merkschoenen echt een stuk beter.


Dure schoenen?


Ben je dan veroordeelt om dure schoenen te kopen? Dat valt gelukkig mee! Hou vooral goed in de gaten wanneer er een leuke korting of actie is. Als je dan de schoenen koopt, scheelt dat vaak een paar tientjes. Ook in de uitverkoop scoor je goede kinderschoenen voor weinig. Voor de meiden kopen wij vaak echt leren schoenen (die zitten lekker en gaan lang mee) en in de uitverkoop heb je vaak 40 tot soms zelfs 70% korting, het scheelt echt om overal goed te zoeken in de uitverkoop.


Zijn ze mooi?


Het aller belangrijkste is natuurlijk of de schoenen mooi zijn. En dan heb ik het er niet over of ik ze zelf mooi vind... hoe groter en ouder de kinderen worden, hoe meer ze hun eigen idee hebben en hun eigen stijl ontwikkelen. Laarsjes met panterprint, laarsjes met lampjes in de zolen (haha) het is mega aantrekkelijk en dat vinden ze vaak geweldig.


Van ons mogen ze dus vaak zelf kiezen. Natuurlijk helpen we bij de keuze door de goede kwaliteit schoenen te zoeken en ze dan te laten beslissen. Zij "moeten" ermee rondlopen, dus zij moeten ze mooi vinden.... ook als ze pimpelpaars met groene stippen zijn, helemaal prima.


Tweedehands?


Hoewel ik fan ben van tweedehands (want duurzaam) ben ik daar niet zo'n fan van voor schoenen. Wij kopen ze dus eigenlijk altijd nieuw. Toch kan dit ook een beetje milieubewust; Wij zorgen ervoor dat de kinderen niet 10 paar schoenen hebben (hoe leuk alle exemplaren ook zijn, als we allemaal zoveel paar hebben staat de gang vol en komen we ons huis niet eens meer binnen) Lekker overdreven natuurlijk, maar het aantal paar minimaliseren is een goede stap.


De kinderen hebben vaak mooie schoenen, buitenspeel schoenen (wat oudere schoenen die lekker vies kunnen worden) en laarzen (in de herfst en de winter) of slippers in de zomer. En... niet geheel onbelangrijk; door goede kwaliteit te kopen, kunnen ze worden doorgegeven als ze snel te klein worden en anders worden ze afgedragen. Ze belanden hier in ieder geval niet in de kast, wij dragen ieder paar.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: