Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

minder snoepen; 5 handige tips

Minder snoepen, 5 handige tips
Ik hou enorm van eten. De hartige kant zoals chips, nootjes en zoutjes, maar ook de zoete kant. Ik ben dol op chocolade en eet dat het liefst iedere dag. Ook bakken we regelmatig iets zoets, maar eerlijk is eerlijk, ik wil wel de balans erin blijven houden. Ik vind het fijn als mijn broeken lekker blijven zitten en daarom is het soms even genoeg. Even minder, even pas op de plaats en even opletten. 

Ik zal een zoetekauw blijven, ik geniet gewoon teveel van lekker (zoet) eten, maar regelmatig gaat de stop erop. Ik vertel je vandaag 5 handige tips om even iets minder te snoepen.

1. Geen snoep in huis 

Het is echt zo; als je dingen in huis haalt, dan gaat het op. Als we 3 zakken chips halen, dan is het aan het eind van de week op, maar als we 1 zak chips halen, dan ook. 

Het is dus handig om het gewoon niet in huis te halen, dan kun je het ook niet opeten. Met kinderen in huis vind ik dat soms best lastig, want de paasdagen zijn net geweest en ze hebben allemaal chocolade gekregen... de koelkast ligt vol, haha! Maar dat betekent ook dat ik de komende tijd geen ander lekkers haal en het is hun chocolade, dus daar blijf ik vanaf. Langzaam maar zeker gaat deze voorraad dan ook weer op en dan wordt er weer wat gekocht, maar niet teveel en niet te gek, dat is echt beter. 

Wij doen momenteel 2 keer per week boodschappen en het helpt ook echt om even niets ongezonds te kopen. Natuurlijk hebben we weleens trek in iets, maar we gaan nu niet vaker dan nodig naar de supermarkt, dus dat kan dan gewoon niet. 

2. Uit het zicht 

Heb je wel snoep en chocolade in huis, dan ziet het er natuurlijk gezellig uit om de overgebleven paaseitjes in een schaaltje op tafel te zetten, maar... het is beter van niet. Iedere keer als je ze ziet staan, dan krijg je er trek in en de kans is groot dat je er dan ook iedere keer 1 pakt. 

Berg snoepgoed gewoon op, dan denk je er niet aan en zul je er minder snel trek in krijgen. 

Dit werkt ook de andere kant op. Ik zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de fruitschaal goed gevuld is en midden op de tafel staat, ik merk echt dat iedereen dan sneller fruit pakt en meer fruit eet. Als ik aan het koken ben en een schaaltje rauwkost bij de kinderen neerzet, dan is het in no-time leeg. Als ik niks neerzet, dan eten ze het ook niet... zo zorg ik ervoor dat we steeds meer groenten en fruit eten. 
gezond snoepen

3. Genoeg water drinken


Wist je dat je, als je trek krijgt vaak juist dorst hebt? We verwarren trek vaak met dorst en je kunt er dus voor zorgen dat je minder trek krijgt, door genoeg water te drinken.


Dat is niet altijd makkelijk, bij drukke dagen schiet het er vaak bij in, maar er zijn verschillende handigheidjes voor;

- Een fles water bij je hebben staan

- Iedere keer drinken als je naar het toilet gaat

- Het water opleuken met schijfjes komkommer, sinaasappel of bijvoorbeeld munt


Als je genoeg water drinkt, dan heb je minder trek momenten op een dag, dat helpt dus meteen om minder te snoepen.


4. Vervangen voor gezonde snacks


Snoep en chocolade is ontzettend lekker, maar je kunt ongezonde dingen ook gemakkelijk vervangen voor gezonde dingen. Natuurlijk is het dan alsnog niet de bedoeling om de hele dag door gezond te snoepen, maar als je je snoepmomenten vervangt door gezonde snoepmomenten heb je al veel gewonnen.


Bij gezonde snacks kun je denken aan;

- Een handje ongezouten nootjes

- olijven

- snack groenten zoals komkommer, paprika of wortel

- Fruit (en er komt weer heel veel lekker zomerfruit aan, dus denk aan aardbeien, frambozen of blauwe bessen)


5. Eet aan tafel


Vaak eten we gedachteloos en helemaal als we aan het snacken zijn... als je op de bank zit, misschien wel tv aan het kijken bent, dan snack je ongemerkt heel wat weg. Misschien herken je het wel; daarna krijg je last van je buik, omdat je toch meer hebt gegeten dan je eigenlijk van plan was.


De manier om dit tegen te gaan is om bewust te eten, bij alles wat je eet. Ga dus aan tafel zitten, zorg dat je niet afgeleid bent door de televisie, je telefoon of een boek, maar eet met je volle verstand.


Je zult merken dat je minder eet, omdat je je sneller vol voelt of sneller het gevoel krijgt dat je genoeg hebt. Daarnaast is het eten echt lekkerder. Een schaaltje aardbeien eet makkelijk weg, maar als je met volle aandacht eet, dan smaken ze echt beter.


Met deze tips ga ik eens in de zoveel tijd aan de slag, als ik weer even op wil letten en even minder wil snoepen. Het valt mij altijd op hoe snel ik weer minder trek in zoet krijg als ik hiermee aan de slag ga, het went gewoon ook heel snel om minder zoet binnen te krijgen....

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: