Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn zoektocht naar de perfecte slaapzak!

Gastblogger Clair is bijna uitgerekend van haar tweede kindje! Vandaag vertelt ze jullie over de zoektocht naar de perfecte slaapzak voor haar kleintje! 

Vandaag wil ik jullie graag vertellen over mijn (ietwat obsessieve) zoektocht naar een perfecte slaapzak voor een newborn. Toen Luuk werd geboren, zijn we begonnen met dekens en lakentjes. Ik merkte al gelijk dat dit niks voor mij was. Ik ging dwangmatig zijn dekens goed en strak opmaken, omdat ik elke keer dacht dat het toch niet goed zat en maakte hem daarmee steeds wakker. Ik kon er ook slecht van slapen, fijne controle-freak die ik ben. Na een paar weekjes vonden we Luuk ’s morgens dan ook inderdaad overdwars en half onder de deken in zijn bed. Tijd om te beginnen met een slaapzak!

Hij was ongeveer vier a vijf weken en de slaapzak die ik snel had gekocht, moesten wij toch even laten innemen bij de armpjes en het halsgat. Het was een redelijk grote jongen, die bijna vier kilo woog bij zijn geboorte, maar toch was dit nodig. Ik wil nu dus graag een slaapzak vanaf de geboorte, waar de kleine inpast en waar ik niks aan hoef te doen. En ik wilde dan ook eens de tijd nemen om wat slaapzakken te onderzoeken en mij goed in te lezen. Ook moet ik denken aan een pasgeboren baby in een warmer seizoen, maar daarnaast ook rekening houden met het feit dat een baby zich niet altijd goed op temperatuur kan houden. Moeilijk moeilijk voor een twijfelaar zoals ik. Op internet heb ik allerlei soorten slaapzakken gezien, contact opgenomen met de webshops om advies te vragen en via een forum om ervaringen gevraagd. Ik zei het al, beetje obsessief, maar hé alles voor een goede (nou ja, iets betere) nachtrust. Helaas kon ik door alle maatregelen rondom het Coronavirus niet zelf in de winkels rondstruinen en was mijn zoektocht daarom via internet. Al ging het op deze manier ook prima!

Mijn zoektocht leverde uiteindelijk twee verschillende merken op. Namelijk Bemini en Ergopouch (geen reclame overigens). Beide merken maken gebruik van katoen, waardoor de stof van de slaapzak ademend is. Bij Bemini kun je kiezen uit verschillende maten en TOG-waardes. Je hebt een Magic Bag voor 0-3 maanden en je kunt per maat ook nog eens uit verschillende TOG-waardes kiezen. Ik heb even om advies gevraagd, omdat je voor in de zomer kunt kiezen uit 0.5 en 1.0 TOG. Mij werd geadviseerd om voor een pasgeboren baby, ook al is het in de hete zomer, toch te kiezen voor 1.0 TOG. Uiteraard kun je beide kopen, zodat je die 0.5 TOG aan kunt doen als de baby zijn eigen temperatuur goed reguleert. Het handige aan deze slaapzak is dat je deze slaapzak helemaal of alleen aan de onderkant voor het verschonen kunt openmaken en dat je bij de hals drukknoopjes hebt. Ook heeft deze slaapzak gaten voor de gordels in verschillende soorten autostoelen of kinderwagens.

De Ergopouch Ergococoon is ook in verschillende maten en TOG-waardes verkrijgbaar. De kleinste maat kun je in 0.2 of 1.0 TOG kopen voor in de zomer (voor de andere seizoenen kun je warmere slaapzakken kopen). Het voordeel van deze slaapzak is dat je je kindje kunt inbakeren, maar dit ook als een gewone slaapzak kunt gebruiken. Er zitten namelijk drukknoopjes bij de armsgaten, zodat je dit makkelijk kunt openlaten of dichtklikken. De slaapzak is wat smaller dan die van Bemini, maar het is wel een stretch-stof, zodat het niet te strak zit en meerekt. Doordat het model smaller is, voelt de baby zich geborgen, wat voor sommige kindjes fijn is. De ritssluiting eindigt bij het halsje, waardoor de baby er niet in kan zakken. Het is zo afgewerkt dat je kindje het niet voelt in de nek. Ook handig, de rits kun je van boven en onderen openmaken. Ik heb uiteindelijk gekozen voor deze slaapzak, omdat ik begreep dat de Bemini voor wat kleinere kindjes alsnog te groot is de eerste weken. Bij de Ergococoon begreep ik dat je echt vanaf de geboorte kunt starten en deze vrijwel altijd goed passend is. Luuk was een lang kindje, maar best smal. Ik weet natuurlijk niet hoe deze baby gebouwd gaat zijn, maar ik wilde het zekere voor het onzekere nemen. Daarnaast vond ik het een fijn idee om de baby geborgenheid te geven en de slaapzak iets nauwer te laten aansluiten. 

Voor de zekerheid heb ik wel een dun wiegdekentje gekocht, voor het geval de kleine man toch iets meer warmte nodig heeft, maar voor mijn eigen gerustheid hoop ik deze niet te hoeven gebruiken!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: