Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn oplossingen voor stress

 Afgelopen week had ik het echt even te pakken... flinke stress! Ik zat niet helemaal lekker in mijn vel. Het thuisonderwijs wat niet voor alle kinderen soepel verloopt, werk wat echt gedaan moest worden, het bericht dat de scholen nog langer dicht zouden blijven, het feit dat ik niet even langs familie kan, ik had er echt even last van. 

Toen ik 's nachts wakker lag en lag na te denken over een mail die verstuurd moest worden en wat ik daarin zou zetten, wist ik dat het even goed was. Tijd om er iets aan te doen! En dat is natuurlijk soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik ben er wel meteen mee aan de slag gegaan. 

* Tijd voor mijzelf;

Gek genoeg valt de tijd voor mijzelf altijd als eerste weg als het druk is. Ik ben nu vanaf 's ochtends druk bezig met het thuisonderwijs. 's middags gaan we vaak naar buiten en doe ik samen met de kinderen spelletjes, doe ik tussendoor het huishouden en werk ik alvast wat, om dan 's avonds weer verder aan het werk te gaan. De dagen zitten dus super vol en tijd voor ontspanning is er weinig. Dat is even niet anders, maar ik heb de tijd voor mijzelf wel weer ingepland. 

Wij brengen de kinderen bijvoorbeeld allemaal samen naar bed. Dan krijgen ze allemaal even 1 op 1 aandacht en een verhaaltje. Met 3 kinderen ben je dan allebei best even bezig. Dustin heeft de kinderen afgelopen week een paar keer even alleen naar bed gebracht. Ik had daardoor meteen een uurtje extra over. Tijd om lekker in bad te gaan, een boek te lezen of series te kijken. Dit soort dingen helpen altijd goed mee. En dat hoeft niet iedere dag, maar af en toe is het wel erg fijn! 

* Schrijven;

Het zal je vast niet verbazen dat schrijven bij mij altijd helpt. Als mijn hoofd vol zit, dan helpt het al als ik alles opschrijf wat ik nog wil doen. Van de was tot aan werkzaken. Alles op een lijstje en iedere keer iets afstrepen geeft mij veel rust. 

Ik heb bijvoorbeeld ook regelmatig dat ik 's nachts wakker wordt en allerlei leuke onderwerpen voor nieuwe blogs verzin. Ik schrijf ze allemaal op, daar heb ik een handig notitieblok voor naast mijn bed liggen. Anders lig ik de rest van de nacht te bedenken wat ik er allemaal over wil schrijven en ben ik het de volgende ochtend alsnog vergeten....

 

* Bewegen / Wandelen;


Ik ga dus sowieso met de kinderen iedere dag naar buiten, we gaan naar speeltuintjes, maar we wandelen ook wat af. Als ik gestresst ben heb ik meestal geen zin om te gaan, want ik moet nog zoveel... maar ik heb nooit spijt. Beweging is gewoon ontzettend goed en lekker naar buiten helpt echt om je hoofd leeg te maken.


Dus ook met tegenzin; Hop, naar buiten... wandelschoenen aan, kinderen op de step of de fiets en bewegen maar.


* Slapen;


Juist bij stress heb ik daar 's nachts last van. Ik kan dus nadenken over alles wat ik nog moet doen, maar ook over mails, werkopdrachten, administratie en zelfs de boodschappen, haha! Als je niet goed slaapt, dan helpt dat gewoon niet mee.


Afgelopen maandag was ik zo moe, ik had hoofdpijn en het was even klaar. Ik ben voor 21u in bed gaan liggen en was zo weg, de volgende ochtend werd ik niet vroeger wakker, maar op de gewone tijd, heerlijk!


* Praten;


Het is zo lekker om je verhaal kwijt te kunnen! Dus ik praat altijd wat af... het is balen dat we nu niet lekker even koffie kunnen drinken met vriendinnen, maar we kunnen nog steeds bellen. Ik heb dus lekker weer afgekletst deze week, ook tegen Dustin en dat voelt altijd fijn. (Al zullen de mannen er soms wel moe van worden, haha!)


* Relativeren;


Soms is het druk, soms is het allemaal niet leuk, maar... alles wordt weer anders. Er komt een moment waarop de kinderen weer naar school gaan, de hulp krijgen die ze misschien verdienen en nodig hebben. We zijn allemaal gezond, hebben (nog) werk en spaargeld.


Het is goed om naar de lichtpuntjes te kijken, ook al zijn ze soms moeilijk te vinden. Relativeer, bedenk je wat het ergste is wat er zou kunnen gebeuren als je even niet doet wat er van je verwacht wordt (of wat je van jezelf verwacht) en het komt allemaal weer goed.


De rust is hier dus ook weer terug, zo fijn! Geen stress, maar mooie momenten en lekker relax. Met een logeerpartij, een coffee to go en het plannen maken voor het opknappen van de slaapkamer en de woonkamer, sluiten we de week gezellig af.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: