Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Vegetarische nacho schotel

Recept; Vegetarische nacho schotel
Nacho's... wie houdt er niet van? Hier in huis is het heel populair en daarom maak ik ze regelmatig. Bij deze ovenschotel zorg ik ervoor dat er veel groenten in zitten, dan krijgen we met deze snack ook meteen de hoognodige groenten binnen en daarnaast kun je zelf kiezen welke toppings je wilt gebruiken. Ik deel vandaag mijn eigen succesrecept met je, zonder vlees en met veel groenten en ander lekkers! 

Dit heb je nodig voor 4-6 personen;

- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 paprika's
- blikje mais (330 gram)
- blikje kidneybonen (400 gram)
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel komijn
- 200 gram nacho chips
- 200 gram geraspte kaas (ik kies vaak voor een mix van cheddar en Goudse kaas) 

Toppings naar keuze, zoals;
- Tomaten salsa (tomaten, rode ui, limoen, knoflook)
- Guacamole (avocado, limoen, rode ui, knoflook) 
- Jalapeño pepers 
- Creme fraiche of zure room 

- Ovenschaal (rechthoekig of rond) 

Dit moet je doen;

- Snipper de ui en snijd de paprika's in stukjes
- Doe wat olie of bakboter in de pan en voeg de ui en paprika toe, laat 5 minuten bakken op middelhoog vuur
- Pers de knoflook uit en voeg toe
- Voeg de kruiden (paprika en komijn toe) en zet het vuur zacht, laat de groenten in 10 minuten garen
- Laat de mais en kidneybonen uitlekken, voeg ze toe aan groenten en warm even goed oor 
- Verwarm de oven voor op 200 graden 
- Doe het groenten mengsel in een ovenschaal en dek de groenten af met de tortilla chips, verdeel de chips mooi om de hele ovenschaal heen
- Bestrooi de tortilla chips met de kazen en zet de schaal voor 5-10 minuten in de oven, zodat de kaas lekker kan smelten

- Als de schaal uit de oven is, kun je je favoriete toppings toevoegen. Ik serveer ze weleens naast de ovenschotel, zodat iedereen zelf kan kiezen, maar je kunt het ook op de schotel serveren. Denk aan tomatensalsa, guacamole (heel populair hier in huis) en de zure room. Vergeet de Jalapeño pepers niet als je daarvan houdt. Thijs vindt ze er lekker en voor de meiden zijn ze vaak nog wat te scherp. 

- Zet de schaal op tafel en opscheppen maar! Bij de borrel kun je de schaal op tafel zetten en kan iedereen eruit pakken. 

Eet smakelijk!

Vergeet ook niet om onze andere recepten te proberen. 
Deze 10 dingen kun je gemakkelijk zelf doen (en zo veel geld besparen)
door Doortje 30 oktober 2025
Zelf doen of maken kan veel geld besparen. Je hebt alleen vaak iets meer tijd nodig... vandaag vertellen we over de 10 dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen.
Onze week: Herfstvakantie
door Doortje 28 oktober 2025
Een nieuw (en heel vol!) weekoverzicht,. Kijk je mee?!
5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!
door Doortje 25 oktober 2025
De herfst is al goed bezig, dus het is belangrijk om je weerstand hoog te houden!
Rustig leven met een druk gezin, Zo doen wij dat
door Doortje 23 oktober 2025
Een druk gezin en toch een relatief rustig leven? Dat kan.. ik vertel je vandaag hoe wij dat doen.
Onze week: Wandelen, koffie, weer bakken en echt de laatste honkbalwedstrijd
door Doortje 21 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Appeltaart
door Doortje 18 oktober 2025
Vandaag deel ik een heerlijk basisrecept; namelijk voor appeltaart! Deze wordt hier in huis regelmatig gebakken als het herfst is...
5 x ontbijten zonder brood
door Doortje 16 oktober 2025
Ik ben dol op brood, maar kies voor het ontbijt vaak voor een ontbijtje zonder brood. Gelukkig zijn daar ook genoeg variaties in te vinden, lees maar mee...
Onze week: Koffie, taart, Bobby jarig en tuinieren
door Doortje 14 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
door Doortje 11 oktober 2025
Ik ben gek op lezen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
10 mooie voordelen van wandelen
door Doortje 9 oktober 2025
Een paar jaar terug ben ik gaan wandelen en ik ben niet meer gestopt ;) Ik vertel je vandaag alle voordelen en waarom ik er zo'n fan van ben...
Show More