Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 x low budget kerst ontbijt / brunch gerechten

De kerstdagen staan voor de deur en we weten allemaal dat het niet gaat om de duurste boodschappen, maar vooral om de gezelligheid! Je kunt namelijk prima een low budget kerst organiseren! Vandaag duiken we in het kerst ontbijt en de kerst brunch. Welke gerechten zijn low budget en lekker? Heel veel dingen kun je zelf maken en daar hoef je helemaal niet veel kwijt voor te zijn, wij zetten 10 gerechten voor je op een rij;


1.Croissants


Bij een lekker ontbijtje hoort een croissant, lekker met jam of chocolade pasta. Ik hou van zoet, maar kies gerust voor hartig. Een goede budget tip; neem de vers afgebakken croissants mee uit de supermarkt (vaak 4 voor € 1,-) en doe ze in de vriezer. Op kerstochtend warm je ze nog even op in de oven en ze smaken verser dan vers.


2. Bladerdeeg kerstboompjes


Afgelopen week deelden wij dit kerst recept. Het is zo leuk om samen met de kinderen te maken en erg lekker! Deze kerstboompjes smaken naar chocolade croissants, dus echt lekker om een keer uit te proberen. Helemaal in de kerst sfeer.


3. Pannenkoekjes


Maak een simpel pannenkoekbeslag en maak kleine pannenkoekjes. Favoriet bij de kinderen en zo'n bord vol staat altijd heel leuk op tafel.


4. Smoothie


Een lekker drankje bij het kerst ontbijt is altijd lekker. Natuurlijk zorg je voor lekkere koffie, warme chocolade melk en genoeg smaakjes thee. Maar een smoothie met fruit is gezond en lekker.

Kies voor een goede combinatie zoals banaan en aardbei, een lekkere zoete combi, die iedereen wel lekker vindt. Bananen kun je invriezen en direct gebruiken en ook aardbeien haal je goedkoop uit de diepvries. Een scheutje melk of yoghurt maakt het helemaal af. 

5. Bruschetta


Voor de hartige trek is bruschetta een ideaal gerechtje. Je kunt het geroosterde brood beleggen met tomaat en pesto, maar ook met kruidenkaas en olijven.


6. Wentelteefjes


Ook gemakkelijk zelf te maken, zijn wentelteefjes. Kies voor kleinere stukjes brood, zodat je mooie hapjes hebt. En om het helemaal in de kerst sfeer te maken, kun je ze maken van kerstbrood (of krentenbrood)


7. Ei met ham en kaas


Een luxe ei wordt vaak gegeten met zalm of spek. Maar we gaan deze kerst voor de low budget variant. Meng ei met een scheutje melk, verdeel er blokjes kaas en ham over en doe in een muffin vorm. Zet de oven aan op 180 graden en bak in 15 - 20 minuten gaar. 


8. Kaneel brood


Een aantal mooie broden maakt een ontbijt buffet helemaal af. En die hoeven niet duur te zijn. Als je zelf 1 of 2 mooie broden bakt, dan ben je al een heel eind. Wij maken regelmatig een brood met kaneel en noten, maar met alleen kaneel is het ook een heerlijk zoet brood. Je maakt het kaneelbrood heel gemakkelijk met een mix en kaneel... even vlechten (dat is minder moeilijk dan het lijkt) en het ziet er fantastisch uit!


9. Yoghurt met fruit


Een paar kleine glaasjes met yoghurt is altijd goed. Met een beetje fruit er bovenop staat het ook nog eens heel feestelijk. Je hoeft niet te kiezen voor heel duur fruit, een appeltje (even aangebakken en gekarameliseerd met wat suiker) ziet er heel leuk uit en is super lekker. 


10. Soepje met kaaskrokantje


Een krokantje klinkt meteen alsof je in een duur restaurant zit, maar echt moeilijk is het niet; rasp wat kaas, meng met versgemalen peper en leg in hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Even afbakken en je hebt een krokantje.


Lekker om te serveren bij een bekertje soep, zoals bijvoorbeeld wortelsoep. (winterpeen, ui, kruiden, knoflook, bouillon) en je hebt een pan vol, alles wat over is, kun je gemakkelijk invriezen.


Ik weet zeker dat je, als je een aantal gerechtjes uitkiest, je een top low budget ontbijt of brunch op tafel hebt staan... geniet ervan!

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: