Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Kerstkaarten; 3 redenen om ze WEL te sturen!

Gaan we dit jaar wel of niet kerstkaarten versturen? Het is hier in huis altijd een terugkerende vraag... want het is best even een werkje en ook wij hebben kerstkaartcontacten; mensen die je eigenlijk niet spreekt, maar wel altijd een kerstkaart stuurt... 

Toch versturen we ieder jaar kerstkaarten... en ik vertel je graag waarom! 

1. Even iets feestelijks!

Bij iedere kerstkaart die ik verstuur schrijf ik een wat uitgebreidere tekst. Niet alleen onze namen, maar even iets meer. Om de kerstkaart echt persoonlijk te maken en om mensen te laten weten dat we aan ze denken. 

Helemaal dit jaar, waarin we natuurlijk heel veel mensen niet hebben kunnen zien, vind ik het belangrijk om mensen even op te vrolijken. Om even iets feestelijks door de brievenbus te krijgen en iemand een lach op het gezicht te bezorgen. Juist nu, tijdens de donkere dagen voor kerst wil ik iemand blij maken. Want hoewel een vaccin voor het Corona virus dichtbij is, gaat het helaas nog wel even duren voordat we iedereen weer echt kunnen zien. 
Ik hoop dat wat lieve, persoonlijke woorden helpen om die tijd door te komen. 

2. Tegen eenzaamheid

Heel veel mensen zijn eenzaam. Ik weet zeker dat deze mensen ook tussen onze kerstkaart contacten zitten... want met het hele jaar thuiswerken en nergens echt naartoe, is het dit jaar erger dan ooit. 

Ik had het er laatst met Dustin over... ons leven is niet heel anders. Dustin gaat naar zijn werk (hij kan niet thuis werken) Ik werkte altijd al vanuit huis en de kinderen gaan "gewoon" naar school en naar scouting en zwemles. (Nu dan even niet, maar de afgelopen maanden natuurlijk wel!) Maar als je alleenstaand bent en het leven niet meer is zoals voorheen, dan kun je je al snel eenzaam voelen. 

Mensen die niet meer blij zijn als het weekend is, want dat duurt nu zo lang en wat moet je eigenlijk de hele dag doen? Of mensen die Netflix inmiddels wel uitgekeken hebben... het klinkt waarschijnlijk bij veel mensen als "ver weg" maar er zijn meer mensen eenzaam dan je denkt. 

Een kerstkaartje kan helpen om mensen te laten weten dat je aan ze denkt, maar pak ook zeker eens de telefoon, face-time of stuur regelmatig een berichtje... het hele jaar door. 

3. Het staat zo gezellig!


Kerstsfeer in huis is altijd zo gezellig. Met de kerstboom, de lampjes en de kerstkaarten! Want het staat zo leuk, al die kerstkaarten aan de muur. Toen wij nog vlogs maakten, werden er in December ontzettend veel kaarten naar onze postbus gestuurd... op een gegeven moment hing heel de woonkamer echt bomvol. Dat was zo mooi! En we hebben heel veel mensen ook blij gemaakt met een kaartje.


De gezelligheid in huis maak je natuurlijk zelf, maar een hele rits aan kerstkaartjes helpt wel heel erg mee! Dus ik pak de stapel kaartjes er iedere dag even bij, ik schrijf iedere dag een paar kaartjes en maak familie en vrienden blij met wat lieve woorden. Een kleine moeite, maar een groots resultaat!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: