Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je woning groen opfleuren in een handomdraai, zo doe je dat!

Kunstplanten van Maxifleur
Ik ben altijd van de gezelligheid in huis. Niet te veel tierelantijntjes, maar wel gezellig aangekleed met mooie decoratie, gezellige kaarsen en mooie planten. Wist je dat mensen die zich in een zogeheten groene ruimte bevinden minder last hebben van stress en angst? En dat er zelfs uit onderzoek is gebleken dat patiënten in het ziekenhuis sneller herstellen als er groen om hen heen is? Hoog tijd dus om je woning op te fleuren met wat groen en andere mooie decoratie. Vandaag geef ik je handige tips voor iedere ruimte! 

De woonkamer;

De woonkamer is voor ons echt de ruimte waar geleefd wordt. Ik werk vanuit huis, dus ik werk vaak aan de keukentafel in de woonkamer, maar ook gezellig op de bank met mijn laptop op schoot. De kinderen spelen en knutselen in de woonkamer en we ploffen er ’s avonds op de bank. 

Decoratie in de woonkamer moet dus mooi zijn en tegen een stootje kunnen. Denk aan mooie kussens op de bank (van goede kwaliteit) of een kunst ficus van Maxifleur. Ik ben geen held in het in leven houden van planten, dus dit is een mooie oplossing. Wij vinden het ook belangrijk om onze woonkamer persoonlijk te houden, dus je vindt er ook mooie foto’s aan de muur. De schoolfoto’s van de kinderen hebben we vorig jaar mooi af laten drukken en die hebben ook een mooi plekje gekregen. 

De keuken;

In het verlengde van onze woonkamer vind je onze keuken! Een plek waar ik heel graag mijn tijd doorbreng. Ik breng er veel tijd door om recepten uit te proberen en te ontwikkelen voor de blog, maar kook er ook regelmatig onze avondmaaltijd. Dustin en ik wisselen het koken af. 

De decoratie in de keuken is vooral gerelateerd aan eten. Met mooie afbeeldingen van de lekkerste etenswaren aan de muur en het aanrecht vol met keukenapparatuur dat echt gebruikt wordt. Zo hebben de bonen koffiemachine, de melkopschuimer en de keukenmachine een prominent plekje in de keuken. Ook de keuken kun je groener maken (en niet alleen door milieubewust te koken). In de keuken kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kunst varen. Varens vind je vaak in keukens, aangezien ze niet te veel ruimte innemen. Bij Maxifleur vind je op de website meer dan genoeg keus in mooie varens en andere kunstplanten om ook de keuken groener te maken. Van grote kunstplanten tot kleinere exemplaren en het grote voordeel is dat de planten mooi blijven… altijd!
kunst varen van Maxifleur

De badkamer;


Als er een ruimte in huis is die functioneel moet zijn, dan is het de badkamer wel, maar je kunt er best wat decoreren om je badkamer net een beetje die luxere uitstraling te geven. Niet honderd verschillende flessen in de douche en op de badrand, maar mooie zeeppompjes waar je gemakkelijk lekkere douchegel of shampoo uit kunt halen. De tandenborstels kun je kwijt in een mooie houder en berg losse tubes tandpasta, handdoeken en washandjes op in een kastje of een lade. 


Ik ben dol op orchideeën en in een mooie pot staat een kunst orchidee heel sjiek in de badkamer. (bijvoorbeeld op de badrand). 

kunst orchidee van Maxifleur

De slaapkamers;


In de slaapkamers ga ik voor rust, wij hebben bijvoorbeeld mede daarom geen televisies in de slaapkamers. Een slaapkamer is om te ontspannen en te relaxen… en natuurlijk om lekker te slapen! Melatonine (het slaaphormoon) maak je niet goed aan als je een hele drukke, volle, kleurige kamer hebt. Veel neutrale kleuren, lekkere zachte kussens en lampjes die zacht licht afgeven helpen wel mee. 


Als je plek hebt, dan is een mooie grote plant het leukst in de slaapkamer. Groen zorgt dus voor minder stress, je raakt meer ontspannen en je bloeddruk gaat omlaag, ideaal om lekker rustig in slaap te vallen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie kunstboom tussen de 120 en 150 cm. Een echte blikvanger in je slaapkamer zonder dat je daar je nachtrust voor inlevert! 


Zo kun je dus heel gemakkelijk je woning groen opfleuren, voor net dat beetje extra rust en groen om je heen… 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: