Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Hiervoor gebruik ik altijd mijn telefoon

Hiervoor gebruik ik altijd mijn telefoon

Mijn Iphone, ik gebruik hem dagelijks heel wat minuten. En als ik mijn telefoon soms vergeet, dan mis ik hem meteen. Mijn eerste telefoon was vooral belangrijk om te bellen, wat vonden we dat allemaal al een wonder toentertijd, maar inmiddels gebruik ik mijn telefoon voor zoveel meer! Ik vertel je vandaag graag waarom mijn iPhone echt onmisbaar is…. 


1.Appen


Hoewel we vroeger begonnen met sms’en (wie kent het nog?) wordt er nu de hele dag door geappt. Een appje is snel getypt en handig om even snel iets te melden of af te spreken. Soms is iemand anders ook online en zit ik gerust een half uur heen en weer te appen. Ik heb inmiddels heel wat familie die in het buitenland woont en dan is appen ideaal… We sturen foto’s door, praten over het weer, de plannen voor het weekend en de kinderen. Naast deze gezelligheid zit ik in app groepen van de klassen van de kinderen, sporten van de kinderen, vrienden app groepen en familie app groepen… ja, er wordt hier heel wat geappt de hele dag! 


2. Werken 


Ik werk graag op mijn laptop, maar zit ook regelmatig op mijn telefoon te werken. Er zijn ontzettend veel iPhone toestellen en als het tijd is voor een nieuwe, dan kies ik altijd weer voor een iPhone. Wij hebben een gezamenlijke agenda (inmiddels zet Thijs zijn afspraken er ook in), sturen foto’s of bestanden door naar elkaar of van de laptop naar de telefoon en weer terug. En een iPhone werkt gewoon fijn en snel. Voor mijn blog kijk ik altijd ’s ochtend meteen op mijn iPhone of de blog online staat en kan ik die gemakkelijk verder delen op Social media. Voor mijn werk als virtual Assistant werk ik op mijn iPhone de Social Media van mijn opdrachtgevers bij en mails over samenwerkingen zijn snel beantwoord, zelfs als ik bij zwemles of op het schoolplein sta te wachten. Ook hierbij kan ik mijn telefoon dus niet missen. 


3. Foto’s maken 


Ik maak heel veel foto’s (en video’s). Voor later, om naar oma door te appen, voor recepten en voor het weekoverzicht dat iedere maandag op de blog staat. Ik vind het prachtig dat je op dit moment zelfs met je telefoon de mooiste foto’s kunt maken. Je kunt ze gemakkelijk bewerken en mocht het even niet lukken, dan kun je er nog 10 maken. Per week maak ik zo 50 tot wel 100 foto’s, dus op maandagochtend scroll ik altijd even door mijn telefoon om te kijken welke foto’s er al gebruikt zijn en weg kunnen, anders heb ik in no-time duizenden foto’s op mijn telefoon staan! 


4. Scrollen 


Voor mijn werk ben ik regelmatig op Social Media te vinden en ik scroll dan lekker door alle verhalen, posts en reels door. Ik like, reageer en bewaar interessante dingen. Ik bewaar recepten die ik wil uitproberen en zet ze alvast in ons online weekmenu, ik ontdek leuke kleinere webshops met de leukste cadeautjes, ik word op de hoogte gehouden van alles wat binnenkomt bij de plaatselijke kringloopwinkel (dit zetten ze ook op hun social media) en hou contact met jullie, de lezers van de blog. Via Instagram sturen jullie mij zo’n 50 DM’s per dag. Dat gaat over vragen over besparen en de huidige inflatie, of bepaalde recepten ook met of zonder eieren gemaakt kunnen worden, over het moederschap en sommige lezers sturen dagelijks een berichtje met; een fijne dag vandaag! Het zijn dus heel uiteenlopende berichten en ik vind dat zo leuk! Ik wil altijd iedereen een leuk antwoord sturen, dus daar ben ik altijd druk mee. 


5. Betalen 


Als zzp-er worden er hier heel wat betalingen gedaan. De bank app ontbreekt dus sowieso niet. Facturen betalen, de BTW betalen en betalingen in de supermarkt of bij de groothandel doe ik gemakkelijk met mijn Iphone, mijn portemonnee neem ik vaak niet eens meer mee. Ik verkoop en koop ook regelmatig tweedehands producten, dus ik werk mijn Vinted  winkeltje bij, betaal tweedehands aankopen en ontvang betalingen van tweedehands verkopen. (En die betalingen gaan meteen naar het spaarpotje waar ze voor bedoeld zijn) Ik vertel veel over geld (ook op de blog) dus mijn telefoon wordt daar ook veel voor gebruikt… 


Ik kan mijn telefoon dus echt niet missen. Regelmatig ligt mijn telefoon gewoon op tafel, maar door de dag heen wordt er veel mee geappt, gewerkt en betaald. Ideaal dat dat tegenwoordig kan en super handig. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: