Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De lekkerste poffertjes bak je zelf! 

Ik ben dol op bakken en ik maak veel zelf! Ik deelde eerder al het recept voor de lekkerste pannenkoeken en het recept voor wafels! Vandaag deel ik het recept voor een "gouwe ouwe" namelijk voor poffertjes! Die zijn zelfgebakken echt het allerlekkerste... van die luchtige poffertjes met een klontje roomboter en poedersuiker, echt genieten! Ik heb al jaren een poffertjespan in de kast staan, maar gebruikte hem nooit, totdat ik laatst bedacht om weer eens te gaan bakken en ook de kinderen smulden ervan, dus ik maak ze nu regelmatig. 

Dit heb je nodig;

Voor veel recepten heb je gist nodig, omdat de poffertjes lekker luchtig moeten worden, maar dan moet je ook vaak lang wachten. Met dit recept kun je meteen beginnen met bakken, ideaal!
* 2 eieren (middelgroot)
* half zakje bakpoeder (8 gram)
* 300 ml melk
* 250 gram bloem
* snufje zout
* Zonnebloemolie om de pan mee in te vetten
(optioneel; * scheutje vanille essence) Ik ben dol op vanille, dus ik vind dit er heerlijk bij! 

Hiermee bak je ongeveer 4 porties, ik had laatst bij mijn zus de ingrediënten verdubbeld, toen hebben we ervan gegeten met 3 volwassenen en 4 kinderen. Heb je grote trek of weet je niet precies hoeveel iedereen eet, verdubbel dan gemakkelijk het recept. Heb je poffertjes over, dan kun je ze invriezen of zo'n 2 dagen bewaren in de koelkast. 

Dit moet je doen;

* Doe de eieren, bakpoeder, melk, bloem, snufje zout en eventueel de vanille in de beslagkom en meng met een mixer tot een glas beslag. Het beslag is iets dikker dan ander beslag. 
* Doe het beslag in zo'n handige doseerfles. Heb je die niet, dan kun je het beslag ook prima vanuit een maatbeker in de pan gieten of met een lepel.
* Zet de pan op het vuur en vet deze goed in. Dit is heel belangrijk, anders krijg je de poffertjes nooit omgedraaid! 
* Vul de kuiltjes met het beslag, niet teveel, want ze worden wat groter, vul ze ongeveer voor 2/3e. 
* Als je luchtbelletjes ziet verschijnen, dan kun je de poffertjes omdraaien. Lukt dit niet makkelijk, dan moet je de volgende ronde meer invetten, vaak gaat het redelijk gemakkelijk met 2 vorken. 
* Bak de poffertjes goudbruin en serveer ze met poedersuiker en een klontje roomboter. 

Onze kinderen (en wij!) waren ook dol op de volgende toppings;

* Chocolade pasta (een dunnere variant die meer leek op chocoladesaus)
* Stroop
* Jam
* Hageslag 

Je kunt ze dus beleggen met wat je lekker vindt. Haal die poffertjespan dus maar wat vaker tevoorschijn! Eet Smakelijk!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: