Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De lekkerste poffertjes bak je zelf! 

Ik ben dol op bakken en ik maak veel zelf! Ik deelde eerder al het recept voor de lekkerste pannenkoeken en het recept voor wafels! Vandaag deel ik het recept voor een "gouwe ouwe" namelijk voor poffertjes! Die zijn zelfgebakken echt het allerlekkerste... van die luchtige poffertjes met een klontje roomboter en poedersuiker, echt genieten! Ik heb al jaren een poffertjespan in de kast staan, maar gebruikte hem nooit, totdat ik laatst bedacht om weer eens te gaan bakken en ook de kinderen smulden ervan, dus ik maak ze nu regelmatig. 

Dit heb je nodig;

Voor veel recepten heb je gist nodig, omdat de poffertjes lekker luchtig moeten worden, maar dan moet je ook vaak lang wachten. Met dit recept kun je meteen beginnen met bakken, ideaal!
* 2 eieren (middelgroot)
* half zakje bakpoeder (8 gram)
* 300 ml melk
* 250 gram bloem
* snufje zout
* Zonnebloemolie om de pan mee in te vetten
(optioneel; * scheutje vanille essence) Ik ben dol op vanille, dus ik vind dit er heerlijk bij! 

Hiermee bak je ongeveer 4 porties, ik had laatst bij mijn zus de ingrediënten verdubbeld, toen hebben we ervan gegeten met 3 volwassenen en 4 kinderen. Heb je grote trek of weet je niet precies hoeveel iedereen eet, verdubbel dan gemakkelijk het recept. Heb je poffertjes over, dan kun je ze invriezen of zo'n 2 dagen bewaren in de koelkast. 

Dit moet je doen;

* Doe de eieren, bakpoeder, melk, bloem, snufje zout en eventueel de vanille in de beslagkom en meng met een mixer tot een glas beslag. Het beslag is iets dikker dan ander beslag. 
* Doe het beslag in zo'n handige doseerfles. Heb je die niet, dan kun je het beslag ook prima vanuit een maatbeker in de pan gieten of met een lepel.
* Zet de pan op het vuur en vet deze goed in. Dit is heel belangrijk, anders krijg je de poffertjes nooit omgedraaid! 
* Vul de kuiltjes met het beslag, niet teveel, want ze worden wat groter, vul ze ongeveer voor 2/3e. 
* Als je luchtbelletjes ziet verschijnen, dan kun je de poffertjes omdraaien. Lukt dit niet makkelijk, dan moet je de volgende ronde meer invetten, vaak gaat het redelijk gemakkelijk met 2 vorken. 
* Bak de poffertjes goudbruin en serveer ze met poedersuiker en een klontje roomboter. 

Onze kinderen (en wij!) waren ook dol op de volgende toppings;

* Chocolade pasta (een dunnere variant die meer leek op chocoladesaus)
* Stroop
* Jam
* Hageslag 

Je kunt ze dus beleggen met wat je lekker vindt. Haal die poffertjespan dus maar wat vaker tevoorschijn! Eet Smakelijk!
Onze week: Weer een beetje
door Doortje 29 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Onze boodschappen... Als de kinderen koken
door Doortje 26 juli 2025
Onze kinderen koken eens per week.. ik laat je vandaag het bonnetje zien van een heus 3 gangen menu ;)
Meer sparen? Met deze 5 tips gaat het (bijna) vanzelf
door Doortje 24 juli 2025
Wij geven je vandaag 5 tips waarbij sparen (bijna) vanzelf gaat!
Onze weken....
door Doortje 22 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
10 lekkere en gezonde zomersnacks
door Doortje 19 juli 2025
De zomer is begonnen! Tijd voor lange zomeravonden of middagen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekkere snack bij.
De beste boodschappen scoren, zo doe je dat!
door Doortje 18 juli 2025
Wil jij ook de beste boodschappen scoren? Zo doe je dat! (gesponsord artikel)
Houdbaarheidsdatum, hoe zit het ook alweer?
door Doortje 17 juli 2025
De houdbaarheidsdatums... hoe zit dat ook alweer? En hoe kunnen we minder voedsel verspillen?
Geen weekoverzicht
door Doortje 15 juli 2025
Deze week staat er geen weekoverzicht klaar, ik praat je in deze blog kort bij.
Recept: S'mores met frambozen van de bbq
door Doortje 12 juli 2025
Vandaag delen wij dit heerlijke dessert van de bbq: S'mores met frambozen!
Financiële extra's voor de zomervakantie (2025)
door Doortje 10 juli 2025
De zomervakantie staat voor de deur, ik zet de financiële extraatjes even op een rij...
Show More