Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Goedkoop je voorraad aanvullen, zo doe je dat!

Goedkoop je voorraad aanvullen
Voorraad is altijd handig om te hebben. Ik heb altijd wel iets op voorraad, niet teveel... want dan weet ik dat het waarschijnlijk blijft liggen en dat we dingen uiteindelijk weg moeten gooien, dat is niet de bedoeling. Maar ik heb wel voorraad voor een paar dagen in huis, misschien wel langer. 

Een voorraad beginnen of aanvullen is soms even puzzelen. Wat gebruik je wel vaak en wat gebruik je veel minder? En je wilt natuurlijk niet teveel geld uitgeven aan een voorraad die uiteindelijk blijft staan of waar je veel te veel aan uitgeeft. Daarom heb ik vandaag handige tips voor je om je voorraad goedkoop aan te vullen (of te beginnen!) 

Aanbiedingen 

Er zijn altijd aanbiedingen te vinden, maar maak voor je voorraad juist gebruik van de goede aanbiedingen. Dat is minimaal 1+1 gratis. Je kunt 1 product meteen gebruiken en het andere product in je voorraadkast bewaren. Deze aanbiedingen zijn handig voor bijvoorbeeld pasta en groenten uit blik, maar ook voor shampoo, deodorant en tandpasta. Kies je voor de 1 + 1 gratis aanbieding, dan kost het je niets extra's. 

Basisproducten

Ik heb altijd een aantal handige basisproducten in mijn voorraad liggen. Dit zijn vaak goedkope producten waarmee je verschillende dingen kunt maken. Met bloem bak je een cake, maar ook brood. En bladerdeeg kun je vullen met een restje groenten of kaas en uien. Voor deze basisproducten kun je vrijwel altijd de goedkoopste optie kiezen, als je iedere week iets extra's meeneemt met de boodschappen ben je goedkoop uit en bouw je langzaamaan je voorraad op.

Goed bewaren 

In een voorraad heb je vooral dingen die lang houdbaar zijn, maar niet alles is oneindig houdbaar. Zorg er dus voor dat je dingen goed bewaard. Denk aan uien en knoflook (die kunnen anders gaan schimmelen) En koop je een voorraad aardappels, bewaar ze dan niet in de plastic verpakking, want dan kan er door warmte vocht ontstaan en zijn ze in no-time niet meer goed. 
Aardappelen als goedkope voorraad

Gebruik je vriezer


Voorraad hoeft niet alleen in de voorraadkast. Als je een vriezer hebt, dan kun je mooi inkopen. Ook restjes kun je hier gemakkelijk in bewaren. Ik heb altijd wat maaltijden, groenten, fruit, vlees en snacks in de vriezer. De snacks (zoals friet en pizza's) die hebben we vooral in huis voor de dagen waarop we er "opeens" trek in hebben. En denk ook eens aan ijsjes als de zon lekker schijnt. Als ik dit allemaal niet in huis heb, dan bestellen we eten en lopen we naar de ijssalon voor een ijsje. Echt weleens lekker, maar het scheelt veel om het zo uit de vriezer te kunnen pakken.


Meer kopen voor minder


Bij onze supermarkt hebben ze verschillende producten waarop je korting krijgt als je er meer koopt. Bijvoorbeeld; 1 brood kost € 1,- maar 3 broden kosten € 2,50

Wij kopen dat vrijwel altijd 3 broden tegelijk (of 6...) en dat gaat in de vriezer. Als je alleen bent, dan gaat het brood niet zo snel, maar dan kun je ze ook gerust per 3 kopen, dan kan het ook in de vriezer. Het scheelt op dit product dan € 0,50 Maar laten we ons gezin als voorbeeld nemen met 3-6 broden per week, dan kan het zo € 52,- per jaar schelen.


Op sticker jacht


Wij doen altijd een rondje door de supermarkt langs de versproducten. Die worden afgeprijsd als ze bijna over de datum heen gaan. Zo kun je voor minder vlees, zuivel en zelfs vers pakketten scoren. Zuivel blijft vaak goed (maar eerlijk is eerlijk, het gaat bij ons ook snel op met 5 man) en de vers pakketten kun je dezelfde dag bereiden en eventueel invriezen.


Ga naar de anti verspillingswinkel


Er zijn steeds meer winkels te vinden die producten verkopen die bijna over de datum zijn. (Of juist kruidnoten verkopen vanaf Januari, als je ze nergens anders meer kunt vinden) Bij ons zit er een winkel in het centrum, ik kom daar niet vaak, maar als ik er ben loop ik even binnen. Ze hebben (afbak) broodjes, vlees (ingevroren) en bijvoorbeeld kaas, het kan flink schelen.


Heb je geen winkel in de buurt, zoek dan eens op internet. Er zijn verschillende aanbieders en er komen er steeds meer bij. Naast dat je goedkoop producten kunt scoren, ben je ook nog eens goed bezig tegen voedselverspilling.


Ga naar de groothandel


Groothandels zijn ideaal om rond te struinen, het enige nadeel; je moet een bedrijf hebben om er binnen te komen. Heb je dat niet, dan kun je soms een pasje van iemand lenen. Ze hebben er regelmatig goede aanbiedingen en dan kun je een grotere voorraad inkopen. Vooral als je veel A-merken gebruikt, kun je hier mooie kortingen krijgen.


Hou je voorraad bij


Wat altijd handig is bij je voorraad, is om bij te houden wat je precies hebt. Op een notitieblok of in je telefoon. Zo kun je bij het maken van je weekmenu meteen iets uit de voorraad in de maaltijden meenemen. Daarnaast zorg je ervoor dat dingen niet te lang blijven staan of vergeten worden.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: