Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit ging er weg in Maart (opruimen en minimaliseren)

Dit ging er weg in Maart (opruimen en minimaliseren)

April is alweer even bezig, maar ook in Maart ging er weer veel het huis uit. Ik vertelde laatst al dat ik een boek van Dennis Storm had gelezen en inmiddels lees ik nog een aantal boeken over minimalisme. En dat helpt natuurlijk mee met opruimen, uitzoeken en wegdoen… geen betere motivatie dan een mooi verhaal en daardoor geïnspireerd raken. 


In Maart gingen we dus ook weer aan de slag. Iedere week zet ik inmiddels een aantal dingen op Vinted, de inkomsten gaan direct naar de vakantierekening en zo sparen we weer een mooi bedrag bij elkaar. 
Daarnaast heb ik altijd een doos staan met spullen om weg te geven en zo rommelen we altijd lekker door. Ik vertel je vandaag wat er in Maart allemaal weg ging; 

- 2 scouting blouses. Eind vorig jaar is Thijs gestopt met scouting, hij zat er al bijna 3 jaar op en was steeds iets minder enthousiast. Hij wilde graag iets anders doen en dat vonden wij ook prima. De 2 blouses (1 van de bevers en 1 van de welpen) zette ik op Vinted. Die blouses zijn nieuw vrij prijzig en ze waren dan ook snel weg voor een klein prijsje. 

- 17 stuks andere kinderkleding; Van de meiden verkocht ik een aantal spijkerbroeken en een jas. Ruim 10 stuks konden in de kledingcontainer. De kinderen dragen veel kleding toch helemaal af en aan het eind van het seizoen gaan er meer dingen kapot. Ik vind de kasten best wat leeg geworden, maar die worden straks weer gevuld met t-shirts en (voor Thijs) wat nieuwe broeken. 

- 14 stuks kleding. Ik deed zelf niets weg, ik heb mijn garderobe inmiddels aardig op orde. Dustin zocht zijn kleding wel uit. Hij koopt ook bewust en draagt dingen af. Hij kon wat oude shirts en werkkleding wegdoen. Daarnaast gingen er sokken met gaten weg, dus dat bracht ook weer wat ruimte. 

- 6 stuks speelgoed. Ik verkocht speelgoed van Fischer Price via Vinted. Dat stond al een tijd in de kamer van Sofie en mocht weg. We kregen er een mooie prijs voor, want het is populair speelgoed. Daarnaast gingen er 4 stuks speelgoed in de doos voor andere kindjes.

- 15 stuks keukenspullen. In het boek dat ik nu lees wordt vaak gesproken over “iedere keer een stukje” Een opruim methode die goed bij ons past. Soms zijn de weken zo druk en gebeurt er weinig en soms is er even een half uurtje tijd en zoeken we een kastje uit. Met ons voornemen om de keuken te gaan vervangen, moeten ook de kastjes maar eens echt goed opgeruimd worden. Dat heeft geen haast, als we er zo nu en dan 1 doen. Dus de eerste was aan de beurt en daar kwam al heel wat uit. Bakjes zonder deksels (waar blijven die toch altijd?!) lege jampotten die we bewaarden, maar inmiddels zit de jam al in andere potjes en oa een melkopschuimer die we niet meer gebruiken. Dat mocht allemaal weg. 

- 3 stuks tijdschriften. Ik krijg soms via, via tijdschriften en die worden ook weer doorgegeven. Ik kwam er weer 3 tegen, dus die gingen weer weg naar de volgende lezer

Alles bij elkaar verdwenen er dus weer 57 spullen uit ons huis, een mooi getal. Minimaliseren gaat hier nog steeds in etappes en het blijkt iedere keer weer dat er nog meer uit te zoeken is. Dat maakt ook niet ut… iedere keer een beetje is bij elkaar een heleboel. Onze woning is al zoveel netter dan een paar jaar geleden en doordat we bewust kopen komt het er allemaal ook niet met een noodgang weer in, dat scheelt het meeste. 

Deze maand ga ik verder aan de slag. Het sparen voor de vakantie is een mooie motivatie om mijn Vinted winkeltje weer vol te zetten en het bevalt mij goed om iedere week een aantal dingen erop te zetten. Zo raken we toch heel wat dingen kwijt.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: