Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze week; Bakken, wandelen, nog een klein beetje kerst

en een rustige oud en nieuw!

Het is de eerste maandag van het nieuwe jaar! Zijn jullie allemaal weer een beetje bijgekomen? Van alle feestdagen, de kerstdiners, de oliebollen en de appel beignets? (Die hebben wij dit jaar voor het eerst zelf gemaakt, echt lekker!) Nu is het tijd dat het gewone leven weer doorgaat... Nog een week kerstvakantie (of zouden de kinderen toch nog langer thuis zijn?) We gaan het vandaag horen. Onze week stond in het teken van buiten zijn, wandelen, lekker bakken en we hadden een rustige oud en nieuw, kijk je mee?!

We beginnen het weekoverzicht nog met een klein beetje kerst.. ik had hier vorige week al een foto van gedeeld, maar op tweede kerstdag aten we heerlijk allemaal hapjes! Ik vind dat altijd een goed idee... lekker de tafel vol zetten en lekker eten wat je wilt. Bij deze een goed voornemen voor 2022; dat we dit maar lekker vaak mogen doen ;) En ja, je hebt dan eigenlijk altijd teveel, maar daar aten we dus de rest van de week nog van, haha!

Dinsdag ging Thijs logeren, hij kwam donderdagochtend weer vol verhalen thuis! Dustin moest werken en daarom was ik gezellig samen met de meiden. Het weer zat niet helemaal mee, maar 's middags werd het eindelijk droog, dus we gingen lekker op pad. Naar stichting Aap om daar een rondje te lopen, andere dieren te bekijken en te spelen in de speeltuin. Uiteindelijk waren we bijna 3 uur onderweg, dus met de beweging zat het ook goed.

Even kijken bij de varkens... er zijn hier 2 varkens, maar ze zaten lekker binnen (ik gaf ze geen ongelijk, haha!) Uiteindelijk kwam er toch 1 naar buiten om even te drinken... en daarna snel weer naar binnen te gaan.

De schapen waren wel lekker buiten, die vermaakten zich prima met al dat gras. De meiden wilden ook nog bij de geitjes kijken, maar die waren helaas ook binnen... nou ja, de boerderij kat kwam nog even gedag zeggen in de speeltuin en toen hadden we alsnog genoeg dieren gezien.

Woensdag ging Dustin samen met de meiden op pad... ik bleef lekker op de bank hangen, want ik begon te hoesten... echt hoor; de test was weer negatief. We komen nergens (ik kom nu zelfs niet in de supermarkt) en ik ben gewoon continu verkouden, haha! Lekker dan. Ik las dat er veel mensen last hebben van hooikoorts en dat komt in de familie voor, dus ik zit eraan te denken om dat maar eens te testen... Wie weet is dat het wel?? Want in deze periode valt het pas op hoe vaak ik snotterig ben, erg irritant!

'S middags werd er gebakken... we hadden nog een bakmix van Rudolph cupcakes liggen en hoewel kerst al voorbij was, is dat toch leuk om te maken. Er werden eerst heel wat ogen, rode neuzen etc. geknutseld.

En daarna werden de cupcakes gemaakt, geweldig toch?! Sommigen zijn hartstikke scheel, haha! Maar ach, ze waren wel heerlijk en daar ging het om. Wij vonden ze zelf ook wel erg lijken op Elmo... en niet perse op Rudolph, maar het idee was leuk.

Donderdagochtend verzon ik een nieuwe activiteit, we verzinnen iedere keer natuurlijk weer iets nieuws... Ik had dit setje ooit in een perspakket gehad en dat kwam nu mooi van pas. We maakten kaarsjes van echte bijenwas, leuk om te doen en de meiden konden het ook prima zelf. 'S avonds moesten de kaarsjes aan, super leuk!

Donderdag aten we als lunch een soepje en ik maakte er meteen lekkere knoflookboter bij. Het recept kwam gisteren online en die mag je echt niet missen, als je van knoflook houdt... een echte aanrader. De kinderen zijn ook echt dol op deze broodjes met knoflookboter...

En toen was het oudjaarsdag! Dustin zijn haar werd mooi gemaakt door de 2 kapsters hier in huis... gelukkig alleen met glitter spray en borstels... geen scharen ;) 

Geheel volgens traditie bakte ik zelf oliebollen... normaal doe ik dat samen met mijn moeder, maar ik hoestte inmiddels behoorlijk. We zegden de visite dus af, want ook al is het geen corona, een flinke verkoudheid geven we nog steeds niet graag door! Zoals je ziet waren de oliebollen alsnog goed gelukt, sommigen waren een beetje raar gevormd, maar dat is ook geheel volgens traditie zullen we maar zeggen...


Ik heb familie die deze maand naar Nederland komt en dan bakken we gewoon alsnog oliebollen... heerlijk!

De champagne voor Dus en de kinderen werd klaargezet... het viel mij mee dat ik de hele avond wakker bleef, want ik zat inmiddels flink onder de paracetamol... de eerste van de kinderen werd om 23.30u wakker van de knallen en daarna konden we gezellig met zijn vijven aftellen naar het nieuwe jaar.

En daarna werd er wat vuurwerk afgestoken, we hadden wat kleine fonteinen en dat vonden de kinderen helemaal geweldig. Hier was overigens niets te merken van het vuurwerkverbod, er was echt veel meer vuurwerk dan vorig jaar. Als je goed kijkt, zie je ook dat ik binnen sta te kijken... ik kan je vertellen dat hoesten en al die rook niet echt de beste combinatie was, haha! Dus ik verdween snel weer naar binnen waar ik ook lekker kon kijken!

En toen was het nieuwjaarsdag... de meiden waren alsnog vrij vroeg wakker, maar vermaakten zich wel. Thijs kwam, net als wij, laat uit bed. Het was qua temperatuur echt heerlijk en toen 's middags de zon ook nog door kwam, maakten we een lange wandeling door de buurt langs allerlei speeltuintjes. Na een aantal km wandelen nestelden we ons weer lekker op de bank met snacks en een film. Deze keer Mary Poppins, dat is echt 1 van mijn favoriete films... vroeger kwam hij altijd rond de kerst op tv en dan keek ik op mijn kamertje op mijn eigen tv (zo'n mega klein tv'tje...) naar de film. Ik was benieuwd of de kinderen hem ook leuk vonden, dat vonden ze, alleen ik had er niet aan gedacht dat de film zo lang duurde... na bijna 2 uur gingen we het eten doen. Dus zondagochtend werd de film afgekeken...


We vermaakten ons dus weer prima de afgelopen week. Ik merk met het regenachtige weer en het feit dat we nu in de derde lockdown zitten, de creativiteit om dingen te doen wel een beetje afneemt. Wandelen, naar buiten, dat doen we graag... maar ik hoop toch dat alles binnenkort weer open gaat. Ergens even koffie drinken, spelen of iets in de winkel halen is toch wel handig zonder click en collect, bestellen en gedoe. We gaan het zien! Deze week gaan de meiden nog gezellig logeren, is Dustin lekker veel dagen vrij en maken we het weer gezellig, fijne week allemaal!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: