Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x hier geef ik graag geld aan uit

Iphone 11 kopen
Op de blog heb ik het vaak over besparen en daardoor meer geld overhouden. Het is natuurlijk heel fijn om geld te besparen, maar er zijn ook zeker dingen waar wij graag geld aan uitgeven. We besparen op de dingen die wij minder belangrijk vinden om geld uit te geven aan dingen die wij wel belangrijk vinden. Vandaag vertel ik je over de 5 dingen waar wij wel graag geld aan uitgeven, met veel plezier zelfs! 

1. Mobiele telefoons 

Omdat ik een eigen bedrijf heb, moet ik bereikbaar zijn. Thuis, maar ook zeker onderweg, ik check meerdere keren per dag mijn e-mail en ik heb regelmatig klanten aan de telefoon. Mijn mobiele telefoon moet dus betrouwbaar zijn, qua batterij, maar ook qua bereik. 

Ik heb weleens goedkopere modellen gehad en goedkope simkaarten, maar daar was ik toch niet tevreden over. Ik ga nu altijd voor een Iphone. Toen hij uitkwam wilde ik meteen een iPhone 11 kopen (hier vond ik ook meteen een goede deal, dus neem even een kijkje) De iPhone 11 is een ideale smartphone voor als je goed bereikbaar moet zijn. Met het netwerk van Tele 2 ben ik overal bereikbaar, ook als ik bijvoorbeeld met de kinderen in het bos loop. De Iphone 11 heeft een goede camera, waar ik natuurlijk graag foto’s mee maak voor Social media en recepten voor de blog. Maar in ons drukke gezin is het ook ideaal dat wij de agenda met elkaar kunnen linken. Ik kan in 1 oogopslag zien wanneer Dustin belangrijke afspraken heeft. En Thijs heeft sinds kort ook een Iphone, hij zet ook al afspraken in de agenda, waar wij ook meteen rekening mee kunnen houden, ideaal! 

2. Vakantie

Herinneringen maken is het leukste wat er is! Daarom gaan we graag op vakantie. Ik denk dat we ook dit jaar weer in Nederland op vakantie gaan, want in Nederland is ook heel veel moois te ontdekken. Het mooiste van herinneringen maken is dat je samen bent. Onze kinderen hebben het vaak over de vakanties die we al beleefd hebben en aangezien we inmiddels wel aangewezen zijn op het hoogseizoen, kosten die ook wat. Maar niets is leuker dan een week of langer samen lekker te ontbijten, de omgeving te verkennen, mooie stadjes te bezoeken, naar een pretpark te gaan en te genieten van de tijd samen, dus dat is helemaal prima. Ik heb er al helemaal zin in! 

3. Onze woning 

Ons huis zijn we het afgelopen jaar veel meer gaan waarderen. Omdat we veel meer thuis waren dan anders zijn we erachter gekomen dat we maar geluk hebben met onze woning van 160 m2, op een mooie plek met genoeg speeltuintjes en groen in de buurt en 2 katten die altijd gezellig komen knuffelen. 

Hierdoor is ons huis nog veel meer ons thuis geworden. We kunnen ons prima vermaken thuis! Vorig jaar hebben we de kamers van de kinderen helemaal opgeknapt en nog mooier gemaakt. En we hebben nog veel meer plannen gemaakt om ons huis nog mooier en leuker te maken. We sparen de komende jaren voor een nieuwe keuken en gaan dit jaar de zolder opknappen. Er komt een extra muur, waardoor we een extra kamer realiseren. Daarnaast willen we een nieuwe tuinset en een zwembad(je) in de tuin zodat we ons daar de hele zomer lekker kunnen vermaken. Ik zie ons al zitten op de loungeset, de kinderen in het zwembad en ’s avonds de BBQ aan. Dat heb je niet veel meer nodig.
Geld uitgeven

4. Speelgoed 


Sinds wij zijn gaan minimaliseren ben ik geen fan meer van kleine prulletjes… speelgoed dat snel kapot gaat of waar je eigenlijk vrij weinig mee kunt. Nu de kinderen ouder worden krijgen ze ook wensen die vaak iets duurder zijn, maar dat is wel speelgoed waar ze jaren mee vooruit kunnen. Wij zijn nu vooral fan van Playmobil en Lego.  


Met dit speelgoed kun je echt jaren doen (onze kinderen spelen nu zelfs nog met mijn Playmobil en Lego van vroeger bij mijn ouders) en het blijft mooi en goed. Daardoor vind ik het ideaal speelgoed en onze kinderen worden er ook heel erg blij van omdat ze met Playmobil hele verhalen naspelen met de poppetjes (goed voor de fantasie) en met Lego wordt er steeds iets anders gebouwd (goed voor de creativiteit) 


5. Geld uitgeven aan anderen 


Onderzoek heeft aangetoond dat je gelukkiger wordt van geven dan van krijgen. Een cadeautje krijgen is leuk, maar het is inderdaad eigenlijk nog leuker om een cadeau te geven. Daarom geven wij ook graag geld uit aan anderen. Wij geven met verjaardagen aan familieleden graag ervaringen cadeau; een dagje weg, een nachtje in een hotel… allemaal dingen die ons ook gelukkig maken. Maar een mooi cadeau kan ook zeker veel geluk opleveren. Die ene tas die iemand eigenlijk heel mooi vindt, maar niet voor zichzelf koopt of een tijdschriftenpakket als iemand ziek op bed ligt. 


Daarnaast kun je bijvoorbeeld met crowdfunding iemand helpen om zijn of haar droom waar te maken. Helemaal in deze tijd, waarin veel ondernemers het moeilijk hebben, kun je iemand daar enorm mee helpen en daarom geven wij daar ook graag geld aan uit. 


Het hoeft dus helemaal niet te betekenen dat als je bespaart, je bijna geen geld uitgeeft. Je uitgaven worden anders en je geeft je geld veel bewuster uit. Wat ons betreft een hele fijne manier! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: