Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een tweede kindje op komst, wat heb je nodig?! 

Gastblogger Clair is zwanger van haar tweede kindje. Vandaag vertelt ze wat ze allemaal koopt, want voor een tweede kindje wil je dingen ook nieuw kopen!

Wij hebben veel bewaard van Luuk, maar omdat wij toen veel gebruikte spullen/ kleding hebben gekregen en er een langere tijd tussen Luuk en zijn broertje zal zitten, moeten wij toch wat dingen aanschaffen. Maar wat wil je nou nieuw – gewoon omdat het leuk is – en wat is fijn om opnieuw aan te schaffen? Het kan ook zijn dat je nu een kindje van een ander geslacht hebt, dus dat je het dan ook leuk vindt om de kleuren wat aan te passen. Ik ben druk bezig geweest met het uitzoeken van alle spulletjes en kreeg van mijn liefste vriendinnetje nog wat goede tips, dus ik zal jullie meenemen in mijn zoektocht. 

1. Flessenset:

Dit hangt (voor mij) af van de mate van gebruik, hoe schoon de flessen nog zijn en hoeveel jaar deze flessen in de kast staan. Ik moet zeggen, ik heb geen smetvrees maar ik hou graag van schoon. Wij hebben onze flessenset toen heel intensief moeten gebruiken, omdat Luuk tijdens de borstvoeding koemelkallergie bleek te hebben en wij over moesten stappen naar allergeen vrije flessenvoeding van de verzekering (in een andere blog zal ik hier meer over vertellen). Luuk heeft tot twee jaar een ochtendvoeding met pap in de fles gehad, waardoor ze ook langdurig gebruikt zijn. En nu de flessen alweer twee en een half jaar in de kast staan te verstoffen, vind ik het wel prettig om deze nieuw aan te schaffen. Het vervangen van de speentjes vond ik dan toch niet genoeg in dit geval.

2. Het eerste pakje 

Het wel of niet kopen van nieuwe kleertjes hangt natuurlijk af van het geslacht en of de eerste kleertjes van jullie eerste kleintje unisex is of juist niet. Is jouw eerste kindje groter of kleiner en wordt de tweede in een ander seizoen geboren? Het speelt allemaal mee. In ons geval krijgen we weer een jochie, maar zal de baby nu in een warmere maand (medio juli) worden geboren. Luuk is eind september geboren en toen was het al een stuk frisser. Hier moeten we dus rekening mee houden. Ik heb ook gemerkt dat sommige kleertjes zijn zachtheid hebben verloren, waardoor ik deze ook niet meer aan ga doen. Dit heb ik overigens ook met een aantal hydrofiele luiers en badcapes. Doordat deze ruwer zijn geworden door de jaren heen, zal ik deze niet meer gebruiken voor de baby en gaan vervangen.

3. Babyfoon

Hier is de babyfoon na ruim vier jaar intensief gebruik (plus wat ongelukjes hier er daar) helemaal op en toe aan vervanging. Wij gaan dus op zoek naar een nieuwe. Ook zijn wij met onze huidige babyfoon tegen enkele plus en minpunten aangelopen, waardoor wij nu goed weten wat we willen en wat handig is. Wij vinden het aanzetten van een liedje op afstand, temperatuurmeting, geluidsgevoeligheid waardoor het scherm aanspringt en het bereik van de babyfoon tot in de tuin belangrijke punten. Hierop zullen wij letten bij het aanschaffen van een nieuwe babyfoon. Mocht je babyfoon nog in goede staat zijn en je wil voor jouw eerste kindje een babyfoon blijven gebruiken?Veel babyfoons zijn uit te breiden om voor meerdere kindjes te gebruiken.

4. Kruiken

Onze kruiken zijn nu ruim vier en een half jaar oud. Het is belangrijk om goed naar de kwaliteit van de kruik te kijken, wil je deze veilig kunnen gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om alleen de dop te vervangen, als de rest van de kruik nog in goede staat is. Het rubbertje in de dop moet er nog goed uitzien. In onze dopjes vond ik scheurtjes en bij de kruik zelf zag ik wat deukjes en roestvlekjes, waardoor ik hele nieuwe kruiken gekocht heb. Hierbij neem ik toch liever geen risico!

5. Magnetronsterilisator

De laatste drie tips, waaronder deze, kreeg ik van mijn liefste vriendinnetje. Na de geboorte van haar tweede kindje is zij een magnetronsterilisator gaan gebruiken. Omdat je bij een tweede kindje minder je handen vrij hebt en je het liefst zo min mogelijk tijd kwijt bent aan de huishoudelijke taken die erbij komen vond zij dit ideaal! Bij het gebruik van een magnetronsterilisator was zij minder lang bezig met het schoonmaken van alle flesjes en toebehoren. Mooi meegenomen! Wij hebben dit bij Luuk ook nooit gebruikt, dus hier ga ik mij zeker in verdiepen.

6. Draagzak/doek

Ook gaf zij mij mee dat het gebruik van een een draagdoek/zak bij een tweede kindje erg handig kan zijn. Zo kun je je newborn met je meedragen terwijl je met de oudste bezig bent. Dit lijkt mij vooral erg handig als je oudste kindje nog iets jonger is. Bij Luuk hebben wij dit nooit gebruikt, maar ik sta hier zeker voor open!

7. Meerijd-plankje

Bij een tweede kindje kan een meerijd-plankje aangeschaft worden dat geschikt is voor jouw wagen. Hierdoor kan de oudste (als deze nog niet oud genoeg is om lange stukken te lopen en niet meer in de wagen zit) erop meerijden. Al kan een vierjarige ook voor oponthoud zorgen tijdens lange wandelingen. Zo’n plankje scheelt dan tijd en wat aanvaringen onderweg haha!

Hopelijk hebben jullie iets aan alle tips en hebben jullie een tip voor mij. Dan hoor ik dat natuurlijk graag via Doortje!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: